N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Äppelfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 159 kr

159 kr
259 kr
Artikelnr: 056 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Äppelfröolja (100%) (Pyrus malus)

Upplev naturens under med vår ekologiska äppelfröolja, kallpressad från fröna av Pyrus malus (också känd som Malus domestica), som odlas i rika jordbruk världen över. Denna äppelolja är inte bara en fröjd för jorden, utan även för din hud och hår. Den är packad med E-vitamin och omega-3- och 6-fettsyror, vilket gör den till en oumbärlig ingrediens i din skönhetsrutin, perfekt för användning i allt från lyxiga krämer till fuktgivande lotioner.

Även känd som: Äppelolja, Pyrus Malus Fröolja, Malus Pumila Fröolja, Malus Domestica Fröolja, Kallpressad Äppelolja, Ren Äppelolja.

För att berika din upplevelse av vår ekologiska äppelolja, låt oss dyka ner i dess fascinerande ursprung och historia. Äppelfröoljan, som utvinns från fröna av Pyrus malus (även känd som Malus domestica), har rötterna i de frodiga trädgårdarna över hela världen. Denna världsomspännande förekomst av äppelträd reflekterar både dess mångsidighet och anpassningsförmåga, vilket gör det till ett favoritval bland hälsoexperter.

Historiskt sett har äppelfröolja haft en särskild plats i kulturer över hela världen. Faktum är att äppelfröolja, trots att det kanske är en nykomling i den moderna skönhetsvärlden, har varit en del av folkliga botemedel i århundraden. Från att smörja huden och förbättra hudtonen till att återställa hårets naturliga glans och bekämpa håravfall, dess användningsområden är så omfattande som dess historia är lång. Denna tidstestade och naturen godkända ingrediens fortsätter att charma skönhetsentusiaster med sin effektiva och milda verkan. Så när du använder vår ekologiska äppelfröolja, är det inte bara en hudvårdsrutin, det är en del av en lång historia av naturlig hälsa och skönhet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Äppelfröolja

Oavsett om det handlar om att förbättra din hudens utseende eller att återställa ditt hårs naturliga glans, tar vår ekologiska äppelfröolja kosmetisk användning till en ny nivå. Dess rika fettsyraprofil möter din huds och hårs behov på bästa sätt - mjukgör, återfuktar och närer utan att lämna en fet yta efter sig. Äppelfröolja är inte bara närande, den har också starka antioxidativa egenskaper. Dessa fördelar bidrar till att bekämpa tecken på för tidigt åldrande, återställa hudens mjukhet och skydda mot skadliga UV-strålar. Dessutom motverkar den skador orsakade av fria radikaler, vilket ger huden ett ungdomligt utseende.

Men det är inte allt. Äppelfröoljans lätta konsistens är idealisk för att tränga djupt in i huden och rengöra porerna. Det bidrar till att förebygga pormaskar och minimerar risken för framtida akneutbrott. Samtidigt mjukar den upp huden, vilket ger den en slät och fräsch känsla. Dessutom erbjuder äppelfröolja antimikrobiella egenskaper och en riklig dos av näring för huden. Den kan vara en spelväxlare för de som lider av hudåkommor som torrhet, eksem, hyperpigmentering och psoriasis, vilket hjälper till att skydda och läka huden från ytterligare försämring.

Inom hårvården visar äppelfröolja sitt sant värde. Använd den som en ingrediens i ditt favoritschampo, balsam eller till och med i en närande hårmask. Den arbetar underverk på att reparera skador som kluvna toppar och torrhet, vilket ger håret en hälsosam lyster. Tack vare dess förmåga att eliminera mjäll utan att lämna en fet yta på hårbotten, ger vår ekologiska äppelfröolja en omedelbar boost till ditt hår. Njut av den återupplivande effekten av denna naturliga skatt - för vacker hud och strålande hår som du kommer att älska.

Observera att denna Äppelfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Äppelfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren äppelfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Pyrus Malus (Apple) Seed Oil
CAS-Nummer 85251-63-4
Innehållsdeklaration 100% Pyrus Malus (Apple) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB056

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Äppelfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Äppelfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *