 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Äppelfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 159 kr

159 kr
229 kr
Artikelnr: 056 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Äppelfröolja (100%) (Pyrus malus)

Upptäck vår ekologiskt framställda äppelfröolja, kallpressad från fröna av Pyrus malus (synonym Malus domestica), som odlas över hela världen för sina välsmakande frukter. Äppelfröolja är rik på E-vitamin samt omega-3 och omega-6 fettsyror, vilket gör den till en utmärkt ingrediens i kosmetiska krämer och lotioner.

Denna fantastiska olja hjälper till att förbättra hudens och hårets utseende och textur genom sin rika fettsyreprofil, vilket gör den idealisk för att återfukta, konditionera och mjukgöra utan att lämna en fet hinna. Dess antioxidant-egenskaper hjälper till att förhindra för tidiga ålderstecken genom att återställa hudens mjukhet, skapa en skyddande barriär mot skadliga UV-strålar och förhindra skador orsakade av fria radikaler. Den lätta texturen tillåter äppelfröolja att mjukgöra huden samtidigt som den penetrerar för att rengöra porerna och förebygger pormaskar och framtida akneutbrott.

Även känd som: Äppelolja, Pyrus malus fröolja, Malus domestica fröolja, Kallpressad äppelolja, Ren äppelolja.

Äpplen och deras biprodukter, inklusive äppelfröolja, har uppskattats genom tiderna av olika kulturer och civilisationer. Under medeltiden i Europa var äpplen en viktig del av kosten och hade även religiös symbolik. Det finns också flera kända historiska personer som värdesatte äpplen, inklusive Isaac Newton, som enligt legenden inspirerades till att formulera sin gravitationsteori av ett fallande äpple.

Äppelfröolja i synnerhet har fått ökad uppmärksamhet under senare år som en värdefull ingrediens i kosmetiska produkter tack vare dess rika näringsinnehåll och antioxidantegenskaper.

Vår äppelfröolja framställs genom en noggrann kallpressningsmetod som säkerställer att alla näringsämnen och nyttiga fettsyror bevaras. Kallpressning är en metod där fröna pressas vid låg temperatur, vilket förhindrar att värmekänsliga ämnen förstörs. Detta är avgörande för att bibehålla oljans kvalitet och dess välgörande egenskaper.

För att framställa äppelfröolja börjar processen med att samla in fröna från mogna äpplen. Dessa frön rengörs noggrant för att avlägsna eventuella föroreningar. Därefter pressas fröna i speciella kallpressmaskiner, vilket extraherar oljan utan att generera värme som kan påverka dess sammansättning. Den resulterande oljan filtreras sedan för att avlägsna eventuella fasta partiklar och för att säkerställa en ren och klar produkt. Den slutliga oljan är rik på E-vitamin samt omega-3 och omega-6 fettsyror, vilket gör den idealisk för användning i hudvårds- och hårvårdsprodukter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Äppelfröolja

Äppelfröoljan är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas i en rad hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna olja är rik på E-vitamin samt omega-3 och -6 fettsyror, vilket gör den idealisk för att förbättra utseendet och texturen på både hud och hår. Dess lätta och icke-feta konsistens gör den till en favorit i många kosmetiska formuleringar.

Äppelfröolja för hudvård

Äppelfröolja används inom hudvård för dess förmåga att återfukta, mjukgöra och skydda huden. Den kan enkelt integreras i din dagliga hudvårdsrutin genom att applicera några droppar direkt på huden eller blanda den med din favoritkräm eller lotion. Oljan absorberas snabbt och lämnar ingen fet hinna, vilket gör den perfekt för alla hudtyper, inklusive fet och aknebenägen hud.

Äppelfröolja är särskilt fördelaktig för torr, känslig och mogen hud, tack vare dess höga innehåll av antioxidanter som hjälper till att motverka fria radikaler och förhindra för tidigt åldrande. Den skapar en skyddande barriär mot skadliga UV-strålar och hjälper till att återställa hudens naturliga släthet. Dessutom kan äppelfröolja blandas med eteriska oljor för att maximera dess fördelar. För en avkopplande och vårdande effekt kan den blandas med lavendelolja, medan tea tree-olja kan tillsättas för att bekämpa orenheter i huden.

Äppelfröolja för hårvård

Inom hårvård är äppelfröolja högt värderad för dess förmåga att återfukta och stärka håret utan att tynga ner det. Den kan användas som en ingrediens i schampon, balsam och hårmasker för att reparera skadat hår, minska kluvna toppar och återställa glansen. Oljan hjälper även till att eliminera mjäll och torr hårbotten, samtidigt som den ger en djup näring.

Äppelfröolja är särskilt fördelaktig för torrt och skadat hår, men dess lätta konsistens gör den lämplig för alla hårtyper. Genom att tillsätta några droppar äppelfröolja i ditt balsam eller som en leave-in behandling kan du förbättra hårets struktur och utseende märkbart.

Observera att denna äppelfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Äppelfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren äppelfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Pyrus Malus (Apple) Seed Oil
CAS-Nummer 85251-63-4
Innehållsdeklaration 100% Pyrus Malus (Apple) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB056

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Äppelfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Äppelfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Äppelfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *