 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Nätmelonfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 159 kr

159 kr
279 kr
Artikelnr: 070 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) (Cucumis melo)

Upptäck vår ekologiskt framställda nätmelonfröolja, som är varsamt kallpressad från fröna av Cucumis melo-frukter som odlas i de subtropiska klimaten på den indiska subkontinenten. Nätmelonfröolja är en sällsynt och utsökt olja rik på omega-6-fettsyran linolsyra. Med en lätt nötaktig doft har denna olja en rik, dekadent textur som ändå absorberas snabbt av huden.

Nätmelonfröolja återfinns i många skönhetsprodukter såsom kroppssmör, hudlotions, tvålar, ansiktskrämer, fuktkrämer och hårvårdsprodukter. Den kan också användas som en ingrediens i massageoljor, i kombination med aromaterapibehandlingar.

Även känd som: Melonolja, Sockermelon Olja, Matmelon Olja, Muskmelon Olja, Muskmelon Fröolja, Cucumus Melo Fröolja, Nätmelon Olja, Kantalup Olja

Nätmelonfröolja, som utvinns från fröna av Cucumis melo-frukterna, har sitt geografiska ursprung i de subtropiska klimaten på den indiska subkontinenten, ett område som är känt för sin rika jordbruksarv och biologiska mångfald. Denna region, med sitt unika klimat och sina bördiga jordar, har varit en källa till diverse och exotiska jordbruksprodukter som uppskattats världen över. Cucumis melo, med sina många varianter inklusive Crenshaw, Casaba, Honeydew, Cantaloupe, Christmas Melon, och Persian Melon, spelar en viktig roll inte bara i den lokala kosten utan även i den traditionella medicinen och skönhetsvården.

Vår nätmelonfröolja framställs genom en varsam kallpressningsprocess, en metod som bevarar oljans näringsämnen, antioxidanter och naturliga doft. Kallpressning är en mekanisk process där fröna pressas för att extrahera oljan utan användning av värme eller kemikalier, vilket garanterar att oljans naturliga egenskaper och fördelar bevaras i högsta möjliga grad.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Nätmelonfröolja

Nätmelonfröolja är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas i både hudvård och hårvårdsprodukter. Denna sällsynta och exklusiva olja är rik på omega-6-fettsyran linolsyra, vilket ger den dess näringsrika och återfuktande förmåga. Den lätt nötaktiga doften och den rika, men snabbt absorberande texturen gör den till en favorit för både hudvård och hårvård.

Nätmelonfröolja för hudvård

Nätmelonfröolja erbjuder betydande fördelar för huden, inklusive ökad kollagenproduktion och antiinflammatoriska egenskaper. Dess fuktgivande och återfuktande egenskaper gör den idealisk för att nära och mjuka upp huden, vilket ger den en frisk och ungdomlig lyster. Oljan kan enkelt integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att applicera några droppar direkt på huden eller blanda den med din favoritfuktkräm. För massage, kan denna olja berikas genom att blandas med eteriska oljor som lavendel eller geranium för en lugnande och återfuktande behandling. Nätmelonfröolja är särskilt lämplig för torr, mogen eller solskadad hud, tack vare dess förmåga att stimulera hudcellernas regenerering.

Nätmelonfröolja för hårvård

Inom hårvård, arbetar nätmelonfröolja effektivt för att återfukta torrt och skadat hår, skydda mot miljömässiga stressfaktorer och stimulera hårbottens cirkulation. Denna olja är perfekt för alla hårtyper och är särskilt fördelaktig för personer med torrt, skadat eller tunt hår. Genom att applicera oljan direkt på hårbotten och i håret, kan användare förvänta sig förbättrad elasticitet, styrka och glans vid regelbunden användning.

Observera att denna nätmelonfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren nätmelonfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cucumis Melo (Muskmelon) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Cucumis Melo (Muskmelon) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB070

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Nätmelonfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *