 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Havtornsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 169 kr

169 kr
229 kr
389 kr
Artikelnr: 072 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Havtornsfröolja (100%) (Hippophae rhamnoides)

Upptäck vår ekologiskt framställda havtornsfröolja, som är noggrant utvunnen från fröna av de orangea bären från Hippophae rhamnoides, en buske som frodas under de extrema väderförhållandena och på de höga höjderna i de tibetanska Himalayabergen. Havtornsfröoljan är välkänd för sina enastående hudvårdsegenskaper, inklusive dess förmåga att reparera oxidativ skada och erbjuda kraftfulla anti-åldrande fördelar.

Naturligt berikad med en nästan perfekt balans av omega 3 och 6, tillsammans med omega 9, är havtornsfröolja särskilt lämplig för torr och mogen hud, där den hjälper till att stimulera cellregeneration och bekämpa ålderstecken. Dessutom är oljan rik på E-vitamin, en kraftfull antioxidant som stödjer huden och skyddar mot solens skadliga strålar.

Även känd som: Havtornsolja, Hippophae rhamnoides fröolja, Kallpressad havtornsolja

Havtornsfröolja har sitt ursprung i de karga och utmanande miljöerna i de tibetanska Himalayabergen, men dess användning och uppskattning sträcker sig långt bortom dessa berg. Hippophae rhamnoides, den buske från vilken oljan utvinns, trivs i extrema klimat, höga höjder och på stenig mark, och är inte bara begränsad till Tibet utan finns även i Europa, Kina, Ryssland, Kanada och Mongoliet.

Historiskt sett har havtorn och dess oljor en rik historia av användning inom både traditionell medicin och kost. Olika civilisationer, inklusive de i antikens Grekland och de tidiga kulturerna i Asien, uppskattade havtorn för dess läkande egenskaper. Det sägs att de antika grekerna använde havtorn för att förbättra hälsan och konditionen hos deras stridshästar, vilket också ledde till växtens latinska namn, Hippophae, som betyder "lysande häst".

I många asiatiska traditioner har havtornsfröolja använts för att främja hudhälsa. Dess näringsrika profil med rikliga mängder av vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror har gjort den till en värdefull ingrediens i traditionell medicin för att stödja fysisk välbefinnande och återhämtning.

Det finns två typer av havtornsolja som kan utvinnas ur busken, nämligen fruktolja och fröolja. Fruktoljan utvinns från det köttiga fruktköttet i bären, medan fröoljan utvinns från de små mörka fröna i de små näringsrika orangegula bären som växer på busken. Båda oljorna har en stor skillnad när det gäller utseende och konsistens: Havtornsfruktoljan är mörkröd eller orangeröd och har en tjock konsistens (den är flytande vid rumstemperatur, men blir mycket tjockare om den kyls ner), medan havtornsfröoljan är blekare gul eller orange i färgen och mer flytande (stelnar inte vid kylning). Båda erbjuder en rad fantastiska fördelar för huden.

Den havtornsfröolja vi erbjuder är ekologiskt framställd, vilket innebär att den utvinns från fröna av ekologiskt odlade havtornsbär utan användning av kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Extraktionen av oljan från fröna sker genom en skonsam kallpressningsprocess, vilket bevarar dess näringsrika egenskaper och garanterar en hög kvalitet på den slutliga produkten. Denna metod säkerställer att oljan behåller sin rika profil av omega 3, 6, 9, och E-vitamin, vilket är avgörande för dess hudvårdande och anti-åldrande egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Havtornsfröolja

Havtornsfröoljan är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna olja är särskilt uppskattad för sin förmåga att bekämpa tecken på åldrande, främja hudens regenerering och stödja en hälsosam hudbarriär. Dess rika innehåll av omega 3, 6, och 9 samt E-vitamin gör den till en oumbärlig ingrediens i naturlig skönhetsvård.

Havtornsfröolja för hudvård

Havtornsfröolja erbjuder djup återfuktning och reparation av hudens barriär, vilket gör den idealisk för torr, mogen eller skadad hud. Dess antiinflammatoriska egenskaper hjälper till att lugna irriterad hud och minska rodnad, medan antioxidanterna bekämpar fria radikaler och förebygger ålderstecken. För att integrera havtornsfröolja i din dagliga hudvårdsrutin, kan du blanda den med din fuktighetskräm eller använda den som en del av en närande massageolja.

Havtornsfröoljan är även en utmärkt basolja för att skapa egna hudvårdsblandningar med eteriska oljor, tack vare dess näringsrika egenskaper och förmåga att bära andra oljors fördelar djupt in i huden. För att skapa en personligt anpassad hudvårdsprodukt, kan du blanda havtornsfröolja med några droppar eterisk olja, med en rekommenderad utspädning på 1-3% för att undvika hudirritation. Lavendelolja är perfekt för att lugna huden och minska rodnad, medan frankincense bidrar med sina åldersmotverkande egenskaper som främjar hudens elasticitet och cellförnyelse. Geranium kan även hjälpa till att balansera hudens oljeproduktion och främjar en jämn hudton, vilket gör den idealisk för blandad och fet hud. Genom att kombinera havtornsfröolja med någon av dessa eteriska oljor skapas en kraftfullt näringsrik behandling som inte bara vårdar huden på djupet utan även erbjuder en uppfriskande och harmoniserande upplevelse för sinnet.

Havtornsfröolja för hårvård

Inom hårvården bidrar havtornsfröolja till att återfukta och stärka håret från rot till topp, minska kluvna hårtoppar och främja en hälsosam hårbotten. Dess rika innehåll av vitaminer och essentiella fettsyror näring till hårsäckarna, vilket kan bidra till en övergripande förbättring av hårets struktur och lyster. Använd havtornsfröolja som en hårmask genom att massera in oljan i håret och hårbotten, låt verka i 30 minuter eller över natten innan tvätt. Den är särskilt fördelaktig för torrt, skadat eller tunt hår som behöver en närande boost.

Observera att denna havtornsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Havtornsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren havtornsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Seed Oil
CAS-Nummer 225234-03-7 ; 90106-68-6
Innehållsdeklaration 100% Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Seed Oil
Ursprungsland Kina
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB072

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Havtornsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *