N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Havtornsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 139 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 072 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Havtornsfröolja (100%) (Hippophae rhamnoides)

Även känd som: Sea Buckthorn Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Seed Oil, Sea Buckthorn Oil

Vår ekologiskt framställda havtornsfröolja extraheras från fröna av de syrliga, orangea bären från Hippophae Rhamnoides, en taggig buske som trivs i det extrema vädret, de höga höjderna och den steniga jorden i Tibetanska Himalaya. Hippophae Rhamnoides finns inte bara i Europa (i bergsområden) och Kina, utan även i Ryssland, Kanada och Mongoliet. Havtornsfröolja är lika känd för sina anti-aging-fördelar som för sina hudläkande fördelar. Havtorn hjälper också till att reparera oxidativa skador och har underbara anti-aging egenskaper.

Det finns två typer av havtornsolja som kan utvinnas ur busken, nämligen fruktolja och fröolja. Fruktoljan utvinns från det köttiga fruktköttet i bären, medan fröoljan utvinns från de små mörka fröna i de små näringsrika orangegula bären som växer på busken. Båda oljorna har en stor skillnad när det gäller utseende och konsistens: Havtornsfruktoljan är mörkröd eller orangeröd och har en tjock konsistens (den är flytande vid rumstemperatur, men blir mycket tjockare om den kyls ner), medan havtornsfröoljan är blekare gul eller orange i färgen och mer flytande (stelnar inte vid kylning). Båda erbjuder en rad fantastiska fördelar för huden.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Havtornsfröolja innehåller omega 3 och 6 i ett nästan perfekt förhållande tillsammans med omega 9 och lämpar sig bäst för torr och mogen hud. Havtornsfröolja är erkänd för sina anti-aging-egenskaper och är idealisk för att stimulera hudens cellförnyelse och för att bekämpa ålderstecken. Kliniska studier har visat att oljans användning på huden kan förbättra antioxidantnivåerna och minska nivåerna av reaktiva syrearter. Den kan också kan bidra till att minska de skadliga effekterna av solstrålning på grund av den rikedom av näringsämnen som den innehåller.

Havtornsfröolja används även i vissa schampon och andra hårvårdsprodukter, den har ibland använts som en typ av topisk medicinering vid hudåkommor. Hud som lider av neurodermitis kan också gynnas av de antiinflammatoriska, sårläkande effekterna av denna olja.

Havtornsfröolja återfuktar huden och främjar bildandet av kollagen, ett strukturellt protein som är viktigt för ungdomlig hud. Fördelarna med kollagen mot åldrande är oändliga, från att hjälpa till att fylla upp huden och förebygga slapphet till att jämna ut fina linjer och rynkor. På grund av de generösa mängderna E-vitamin i havtornsfröolja kan dess användning även hjälpa sår att läka. Oljans naturliga antibakteriella egenskaper kan också hjälpa till att förebygga sårinfektioner.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Havtornsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren havtornsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Seed Oil
CAS-Nummer 225234-03-7 ; 90106-68-6
Innehållsdeklaration 100% Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Seed Oil
Ursprungsland Kina
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB072

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Havtornsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Havtornsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *