 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Pumpafröolja (100%)

Finns i lager

139 kr111 kr

Det ursprungliga priset var: 139 kr.Det nuvarande priset är: 111 kr.
Artikelnr: 071 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Pumpafröolja (100%) (Cucurbita pepo)

Upptäck vår ekologiskt framställda pumpafröolja, som är kärleksfullt kallpressad från de smaragdgröna fröna av Cucurbita pepo. Metoden att kallpressa fröna tillåter oljan att behålla sina fördelaktiga antioxidanter som annars skulle förloras eller skadas vid exponering för värme. Pumpafröolja är rik på antioxidanter, fleromättade fettsyror (inklusive linolsyra och linolensyra), samt vitaminerna C och E, vilket gör den till ett förtroendeingivande val för förnyelse av mogen hud, ärrvård, och för att skapa en jämnare hudton.

Pumpafröoljan är en superfood för din hud, laddad med växtsteroler, zink och selen för antiinflammatoriska fördelar som bekämpar svullnad och hudirritationer. Dess unika sammansättning av potenta antioxidanter skyddar även huden mot oxidativ skada och åldrande, medan dess naturliga alfa-hydroxisyror (AHA) främjar en strålande och ungdomlig hy genom att underlätta exfoliering och cellförnyelse.

Även känd som: Pumpaolja, Cucurbita Pepo Fröolja, Squashfröolja, Pepitaolja, Kallpressad pumpaolja

Pumpafröolja, även känd som pepitaolja, utvinns från kallpressade frön av pumpor, huvudsakligen från sorterna Cucurbita pepo och Cucurbita maxima. Pumpans ursprung kan spåras tillbaka till de antika civilisationerna i Amerika, där den var en viktig del av kosten för ursprungsbefolkningen långt innan européernas ankomst. Pumpor och deras frön har odlats i tusentals år, inte bara som en matkälla utan även för sina medicinska egenskaper och som en ingrediens i hudvård, tack vare dess rika innehåll av vitaminer, mineraler och fettsyror.

Vår pumpafröolja framställs genom en varsam kallpressningsprocess från de smaragdgröna fröna av Cucurbita pepo och Cucurbita maxima. Denna metod är avgörande för att bevara oljans näringsrika egenskaper, eftersom den förhindrar att värme förstör de känsliga antioxidanterna, vitaminerna och de fleromättade fettsyrorna. Genom att undvika upphettning säkerställs att alla oljans fördelaktiga komponenter, inklusive antioxidanter, polyomättade fettsyror samt C och E-vitamin, bibehålls i sin mest potenta form.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Pumpafröolja

Pumpafröolja är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas i både hudvård eller hårvårdsprodukter. Denna näringsrika vegetabiliska olja står ut för sin förmåga att djupt återfukta huden, skydda mot oxidativ stress och främja en jämn hudton. Dess rika innehåll av essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler gör den till en eftertraktad ingrediens för att återfukta, nära och skydda huden mot miljömässiga skador. Traditionellt har pumpafröolja använts för att behandla torr hud, minska tecken på åldrande och förbättra hudens allmänna hälsa och utseende.

Pumpafröolja för hudvård

Inom hudvård används pumpafröolja för dess förmåga att intensivt återfukta och förbättra hudens elasticitet, vilket gör den idealisk för mogen och torr hud. Dess antioxidanta egenskaper bidrar till att bekämpa fria radikaler och förebygga tecken på för tidigt åldrande, medan dess naturliga innehåll av zink och selen erbjuder antiinflammatoriska fördelar, vilket kan lindra hudirritationer och rodnad. Pumpafröoljan kan enkelt integreras i dagliga hudvårdsrutiner som en fuktighetsgivande olja eller blandas med eteriska oljor för att skapa skräddarsydda hudvårdsbehandlingar.

För att maximera dess hudvårdande fördelar, kan du blanda pumpafröolja med eteriska oljor som lavendel för dess lugnande egenskaper, geranium för att främja hudens lyster och balansera hudens oljeproduktion, eller frankincense för dess förmåga att förnya hudceller och minska synligheten av fina linjer och rynkor. Dessa kombinationer skapar en kraftfull blandning som kan hjälpa till att återfukta, lugna och återställa hudens naturliga glöd.

Pumpafröolja för hårvård

För hårvård erbjuder pumpafröolja en rad fördelar som kan främja ett friskt, starkt och glänsande hår. Dess rika innehåll av fettsyror, som omega-3 och omega-6, ger näring till hårbotten samtidigt som det hjälper till att förbättra hårets struktur och lyster. Pumpafröolja är särskilt fördelaktig för torrt, skadat eller färgat hår, då den hjälper till att återställa fuktbalansen och skydda mot framtida skador. Den kan användas som en hårolja, lämnas i över natten som en djupåterfuktande behandling eller blandas med eteriska oljor som tea tree för att lugna en irriterad hårbotten.

Övriga användningsområden för pumpafröolja

Utöver dess användning inom hud- och hårvård har pumpafröolja även traditionellt använts i matlagning för dess nötiga smak och näringsmässiga fördelar, särskilt i kalla rätter som salladsdressingar eller som ett näringsrikt tillskott till smoothies. Dess mångsidighet gör den till en värdefull ingrediens både i köket och i skönhetsrutinen, med förmågan att förbättra både inre och yttre välbefinnande.

Observera att denna pumpafröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Pumpafröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren pumpafröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil
CAS-Nummer 8016-49-7 ; 89998-03-8
Innehållsdeklaration 100% Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil
Ursprungsland Kina
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB071

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Pumpafröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Pumpafröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *