 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Avokadoolja (100%)

Finns i lager

75 kr

75 kr
Artikelnr: 008 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Avokadoolja (100%) (Persea Americana)

Upptäck vår ekologiska jungfru avokadoolja, som är varsamt kallpressad från det mjuka, gröna fruktköttet av solkyssta avokados (Persea americana) från Mexiko. Denna tjocka, härligt smaragdgröna olja med en mild, nötaktig doft har en imponerande näringsprofil som gör den idealisk för både hud- och hårvårdsrecept.

Avokadooljan är högt uppskattad för sina fantastiska egenskaper när det gäller hudförnyelse, tack vare en välbalanserad blandning av fettsyror, Omega-6 och Omega-9, vilket ger oljan en lättabsorberad textur. Känd för att djupt penetrera huden utan att lämna en fet känsla, erbjuder avokadoolja en utmärkt återfuktning som närar och mjukgör huden på djupet. Och med ett rikt innehåll av antioxidanter och E-vitamin fungerar avokadooljan även som en naturlig anti-agingbehandling som bekämpar fria radikaler orsakade av oxidativ stress när huden utsätts för skadliga miljöpåverkan.

Även känd som: Avokadofruktolja, Persea americana olja, Kallpressad avokadoolja, Ren avokadoolja

Avokadooljan härstammar från den lummiga, gröna avokadofrukten, Persea americana, som ursprungligen odlades i södra Mexiko. Redan 10 000 år f.Kr. uppskattades denna lagerväxt av de tidiga civilisationerna i Mesoamerika för sin näringsrika frukt. Mexiko, med sina rika vulkaniska jordar och idealiska klimatförhållanden, fortsätter att vara den ledande producenten av avokado i världen. Områdets unika geografi bidrar till avokadons rika smak och näringsprofil, vilket gör den perfekt för framställning av avokadoolja.

Den avokadoolja som presenterats här framställs genom en varsam kallpressningsprocess från det mjuka, gröna fruktköttet av solmogna avokados odlade i Mexiko. Denna metod är avgörande för att bevara oljans näringsmässiga och sensoriska kvaliteter. Kallpressning innebär att avokadofrukten pressas vid en temperatur som inte tillåter oljan att förlora sina värdefulla fettsyror, antioxidanter och vitaminer. Denna process säkerställer att oljan behåller sin naturliga smaragdgröna färg, milda, nötaktiga arom, och framför allt, dess höga innehåll av monoumättade fetter, Omega-6 och Omega-9 fettsyror. Att använda ekologiskt odlade avokados garanterar också att slutprodukten är fri från skadliga kemikalier och pesticider. Den omsorg och uppmärksamhet som ägnas åt varje steg i produktionen av vår avokadoolja reflekterar en djup respekt för den traditionella kunskapen och de naturliga resurser som möjliggör dess tillverkning.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Avokadoolja

Avokadoolja är högt värderad för sina näringsrika och fuktgivande egenskaper. Denna mångsidiga olja är rik på antioxidanter, essentiella fettsyror och vitaminer som E, D, och A, vilket gör den idealisk för att nära och skydda huden och håret från miljöpåverkan. Avokadoolja har länge använts för sina lugnande och återuppbyggande egenskaper, vilket gör den till en favorit bland naturbaserade skönhetsprodukter.

Avokadoolja för hudvård

Avokadoolja är en skattkista av näring för huden, särskilt lämplig för dem med torr, mogen, eller skadad hud. Dess unika sammansättning av fettsyror, inklusive en hög andel av oljesyra (Omega-9), bidrar till dess djupt penetrerande och fuktgivande egenskaper. Detta gör avokadoolja till ett utmärkt verktyg för att återställa hudens elasticitet, minska förekomsten av fina linjer och rynkor samt främja en allmänt hälsosam hudbarriär.

Förutom att användas ren på huden, fungerar avokadoolja underbart väl blandad i din favoritkräm eller som en näringsrik bas i massageoljor. Dess naturliga antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper gör den särskilt fördelaktig för personer med inflammerad eller irriterad hud, då den kan användas för att hjälpa till att lugna irritation och minska rodnad.

En extra dimension av vård tillförs när avokadoolja kombineras med eteriska oljor. Geraniumolja, med sina balanserande egenskaper, kan hjälpa till att harmonisera hudens naturliga oljeproduktion, medan tea tree-olja erbjuder dess antiseptiska förmågor för att rena. Ylang-ylangolja, känd för att främja hudens lyster och minska stress, kan också förstärka avokadooljans effekter för att ge huden en hälsosam glöd.

Avokadoolja för hårvård

Avokadooljan är lika fördelaktig för hårvården, där den erbjuder en djupnäring som är särskilt fördelaktig för torrt, skadat eller frissigt hår. Dess rika innehåll av vitaminer som E och B samt essentiella fettsyror, ger den en förmåga att penetrera hårstrået och tillföra näring inifrån, vilket resulterar i starkare, mer lysterfyllt hår och en friskare hårbotten.

Att applicera avokadoolja som en hårinpackning är ett utmärkt sätt att återfukta och återställa hårets vitalitet. Lämna oljan i håret i minst en timme eller över natten för djupaste effekt. En annan metod är att tillsätta några droppar av oljan till ditt vanliga balsam eller hårkur för att boosta dess fuktgivande och mjukgörande egenskaper.

För personer med lockigt eller grovt hår är avokadooljan en riktig hjälte. Den hjälper till att definiera och separera lockarna, samtidigt som den minskar frissighet och gör håret mer hanterbart.

Övriga användningsområden för Avokadoolja

Utöver hud- och hårvård har avokadoolja flera andra användningsområden. Den kan användas som en naturlig makeupborttagare, som är skonsam nog för även den mest känsliga huden. Avokadoolja är också ett populärt val i aromaterapi, vilket erbjuder en neutral bas för hemmagjorda parfymer eller terapeutiska blandningar.

Observera att denna avokadoolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Avokadoolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren avokadoolja.

Specifikationer

INCI-Namn Persea Gratissima (Avocado) Oil
CAS-Nummer 8024-32-6 ; 8007-72-5
Innehållsdeklaration 100% Persea Gratissima (Avocado) Oil
Ursprungsland Mexico
Extraherad från växtdel Frukt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB008

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Avokadoolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Avokadoolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Avokadoolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *