N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Avokadoolja (100%)

Finns i lager

129 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 008 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Avokadoolja (100%) (Persea Americana)

Även känd som: Avocado Fruit Oil, Persea Americana Oil, Laurus Persea Oil, Persea Gratissima Oil

Vår ekologiskt framställda, jungfru Avokadoolja är kallpressad från det mjuka gröna fruktköttet från vackra, solkyssta avokados (Persea americana) från Mexiko, vilket ger en tjock, saftig smaragdgrön olja med en mild, nötaktig arom. Avokadooljans imponerande näringsprofil gör den till en idealisk ingrediens som kan ingå i recept för hudvård och hårvård. Avokadooljan är högt värderad för sina fantastiska hudregenerationsegenskaper och har ett balanserat förhållande mellan fettsyrorna Omega-6 och Omega-9, vilket ger oljan en lätt absorberbar konsistens.

Avokadoolja är känd för att tränga djupt in i huden utan att lämna en fet känsla, så den är en utmärkt fuktighetskräm som på djupet ger näring och mjukar upp huden långt under ytan. Med de kombinerade insatserna av antioxidanter och E-vitamin är avokadoolja en naturlig anti-agingmedicin, som tar bort fria radikaler som orsakas av oxidativ stress när huden utsätts för skadliga miljöstressorer.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Avokadoolja är en av de rikaste källorna till nyttiga enkelomättade fettsyror som oljesyra och är därför extremt bra på att återfukta och mjukgöra huden. Avokadoolja har också antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att lindra irritation, rodnad, klåda och svullnad. Persea Gratissima Oil kan också hjälpa till att hålla naglarna och den omgivande huden mjuka, samtidigt som den minskar brott och läker torra, sköra naglar. Avokadoolja har UV-skyddande egenskaper med brett spektrum och kan användas för att göra din egen solskyddsblandning. Den har också en kylande effekt för att lindra symptomen på solbränd eller miljöskadad hud, och kan även läka torr, irriterad och flagnande hud i samband med eksem och psoriasis.

Avokadoolja är perfekt för tvålar och exfolierande produkter och ger dem en fyllig konsistens. Den är också ett utmärkt komplement till fuktgivande kropps- och ansiktskrämer, läppbalsam samt schampo och balsam. Avokadoolja kan också användas för att återuppliva tråkigheter i håret och främja en hälsosam glans.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Avokadoolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren avokadoolja.

Specifikationer

INCI-Namn Persea Gratissima (Avocado) Oil
CAS-Nummer 8024-32-6 ; 8007-72-5
Innehållsdeklaration 100% Persea Gratissima (Avocado) Oil
Ursprungsland Mexico
Extraherad från växtdel Frukt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB008

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Avokadoolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Avokadoolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Avokadoolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *