N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Avokadoolja (100%)

Finns i lager

129 kr

129 kr
Artikelnr: 008 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Avokadoolja (100%) (Persea Americana)

Vår ekologiskt framställda, jungfru Avokadoolja är kallpressad från det mjuka gröna fruktköttet från vackra, solkyssta avokados (Persea americana) från Mexiko, vilket ger en tjock, saftig smaragdgrön olja med en mild, nötaktig arom. Fullproppad med en imponerande näringsprofil, är Avokadoolja mer än bara ett tillbehör i köket – den är din go-to för hud- och hårvårdsrecept. Med dess underbara balans mellan Omega-6 och Omega-9 fettsyror absorberas oljan lätt, vilket gör den till en perfekt fuktighetsgivare.

Med denna ljuvliga, gröna vätska kan du förvänta dig ett paradis av fördelar – från att djupt nära och mjuka upp huden, till att bli din hemliga ingrediens i ditt DIY hudvårdsprogram.

Även känd som: Avokadofruktolja, Persea Americana Olja, Laurus Persea Olja, Persea Gratissima Olja, Kallpressad Avokadoolja, Ren Avokadoolja

Avokadoolja är känd för att tränga djupt in i huden utan att lämna en fet känsla, så den är en utmärkt fuktighetskräm som på djupet ger näring och mjukar upp huden långt under ytan. Med de kombinerade insatserna av antioxidanter och E-vitamin är avokadoolja en naturlig anti-agingmedicin, som tar bort fria radikaler som orsakas av oxidativ stress när huden utsätts för skadliga miljöstressorer.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Avokadoolja

Avokadoolja är ett kraftverk av hudvård, känt för att tränga djupt in i huden utan att lämna en fet känsla. Som en superb fuktighetskräm, mjukar den upp och ger näring åt huden, med dess fördelar som sträcker sig långt under ytan. Antioxidanterna och E-vitaminen i denna olja jobbar tillsammans för att skapa en naturlig skyddsbarriär mot åldrande, bekämpar de fria radikaler som uppstår från oxidativ stress när huden utsätts för miljöpåfrestningar.

Denna olja är inte bara känd för sin fuktighetsgivande kraft, men också för dess antiinflammatoriska egenskaper. Med dess förmåga att lindra irritation, rodnad, klåda och svullnad, är Avokadoolja en riktig hjälte för känslig hud. Dess rika innehåll av nyttiga enkelomättade fettsyror, särskilt oljesyra, gör det till en fantastisk hjälp för att mjuka upp och återfukta huden. När det gäller att vårda naglar, är Avokadoolja även där en stjärna. Oljan hjälper till att mjuka upp naglarna och den omgivande huden, minskar brott och hjälper till att läka torra, sköra naglar. Dessutom skyddar dess UV-skyddande egenskaper huden mot solskador.

Avokadoolja är ett perfekt tillskott till tvålar och exfolierande produkter, med sin rika, fylliga konsistens. Dessutom är den ett fantastiskt komplement till fuktgivande kropps- och ansiktskrämer, läppbalsam samt schampo och balsam. Och för den som söker en lösning på tråkigt hår, kan Avokadoolja främja en hälsosam glans.

Att använda vår ekologiska Avokadoolja är inte bara ett steg mot bättre hud- och hårvård, det är också ett steg mot ett mer hållbart och ekologiskt sätt att leva. Med dess miljövänliga ursprung och produktion, kan du njuta av dess fantastiska fördelar utan att oroa dig för dess påverkan på vår jord.

Observera att denna Avokadoolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Avokadoolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren avokadoolja.

Specifikationer

INCI-Namn Persea Gratissima (Avocado) Oil
CAS-Nummer 8024-32-6 ; 8007-72-5
Innehållsdeklaration 100% Persea Gratissima (Avocado) Oil
Ursprungsland Mexico
Extraherad från växtdel Frukt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB008

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Avokadoolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Avokadoolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Avokadoolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Avokadoolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *