N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Pumpafröolja (100%)

Finns i lager

79 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 071 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Pumpafröolja (100%) (Cucurbita pepo)

Även känd som: Pumpkin Oil, Cucurbita Pepo Seed Oil, Squash Seed Oil, Pepita Oil

Vår ekologiskt framställda, läckra pumpafröolja, även kallad Pepitaolja, är kallpressad från de smaragdgröna fröna av Cucurbita pepo. Den kallpressade utvinningsmetoden är att föredra eftersom den gör att oljan behåller sina nyttiga antioxidanter som skulle gå förlorade eller skadas på grund av värmeexponering.

Pumpafröolja är rik på antioxidanter, fleromättade fettsyror (inklusive linolsyra och linolensyra) och vitamin C och E - lita på den för att föryngra mogen hud, ärrvård och för att skapa en jämnare hudton. Det finns två huvudtyper av pumpor från vilka oljan utvinns, båda tillhör växtsläktet Cucurbita: den ena är Cucurbita pepo och den andra är Cucurbita maxima.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Rikt på essentiella fleromättade fettsyror, pumpafröolja går djupt in i huden och hjälper till att behålla dess naturliga fukt. Därför anses den vara en "superfood" för vår hud. Pumpafröolja är också rik på växtsteroler och har antiinflammatoriska egenskaper tack vare de två mikronäringsämnena zink och selen som finns i den, vilket kan förbättra svullnad från akne eller andra hudproblem orsakade av torra hudförhållanden.

Pumpafröolja är ett förråd av potenta antioxidanter som skyddar våra hudceller från oxidativa skador och därmed hjälper till att ge huden ett ungt och vackert utseende. Oljan är packad med vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror, som alla bidrar till dess anti-aging förmåga. Oljan är rik på naturliga alfahydroxylsyror (AHA), som ger huden ett strålande och ungdomligt utseende genom att underlätta exfoliering och uppmuntra cellförnyelse.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Pumpafröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren pumpafröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil
CAS-Nummer 8016-49-7 ; 89998-03-8
Innehållsdeklaration 100% Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil
Ursprungsland Kina
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB071

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Pumpafröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Pumpafröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *