N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Pumpafröolja (100%)

Slutsåld

129 kr

129 kr
Artikelnr: 071 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Pumpafröolja (100%) (Cucurbita pepo)

Låt oss presentera vår omsorgsfullt framställda, ekologiska pumpafröolja, även känd som Pepitaolja. Denna lyxiga olja framställs genom kallpressning av de skimrande smaragdgröna fröna från Cucurbita pepo, och detta förfaringssätt behåller alla dess vitala antioxidanter som annars skulle förloras eller skadas vid värmebehandling.

Från dess ursprung i vackra, ekologiska pumpafält erbjuder vår pumpafröolja en exceptionell källa till näring för huden. Den är fullspäckad med hälsosamma fleromättade fettsyror och vitaminer, vilket gör den till en essentiell ingrediens för en rad hudvårdsrutiner.

Även känd som: Pumpaolja, Cucurbita Pepo Fröolja, Squashfröolja, Pepitaolja, Kallpressad Pumpaolja

Vår ekologiska pumpafröolja framställs med den traditionella metoden för kallpressning, en teknik som har använts i århundraden för att utvinna oljor på det mest skonsamma sättet. Kallpressningen säkerställer att oljans värdefulla näringsämnen och antioxidanter förblir intakta, eftersom de inte utsätts för de höga temperaturer som annars kan skada deras struktur. Processen involverar noggrann rengöring, torkning och urval av de bästa smaragdgröna pumpafröna, som sedan pressas för att extrahera den dyrbare oljan.

Historiskt sett har pumpafröolja spelat en central roll i många kulturer runt om i världen. Ursprungligen härstammar den från Amerika, där den först odlades av urinvånarna för mer än 5 000 år sedan. De använde den inte bara i sin kost utan upptäckte också att dess frön kunde pressas för att producera en rik, närande olja. Oljan användes för dess medicinska och kosmetiska egenskaper, och var känd för att hjälpa till att lindra hudproblem och främja en frisk hudton.

Under medeltiden introducerades pumpa i Europa, där den snabbt blev populär för sina näringsrika frön och mångsidighet i matlagningen. Framställningen av pumpafröolja blev särskilt populär i Central- och Östeuropa, särskilt i Österrike och Ungern, där den fortfarande är en viktig del av det regionala köket. Pumpafröolja är idag älskad världen över, inte bara för sin unika smak utan också för dess enastående fördelar för hudvården.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Pumpafröolja

Pumpafröolja är inte bara rik på antioxidanter utan också fylld till brädden med fleromättade fettsyror, inklusive linolsyra och linolensyra, samt vitamin C och E. Dessa näringsämnen samarbetar för att förbättra och vitalisera din hud, vilket gör pumpafröolja till en pålitlig källa för att föryngra mogen hud och hjälpa till att skapa en jämnare hudton.

Från det böljande gröna av pumpafälten finns det två huvudtyper av pumpor från vilka vi utvinner vår olja, båda tillhör växtsläktet Cucurbita: den ena är Cucurbita pepo och den andra är Cucurbita maxima. Var och en av dessa arter ger oss oljan med sin unika näringssammansättning. Denna olja, så rik på essentiella fleromättade fettsyror, tränger djupt in i huden och bevarar dess naturliga fukt, vilket ger en återfuktande effekt som kan vara svår att finna. Tack vare detta anses pumpafröolja vara en "superfood" för huden, en hjälteingrediens i många hudvårdsrutiner.

Pumpafröolja innehåller även en överflöd av växtsteroler, som tillsammans med de två mikronäringsämnena zink och selen, ger oljan antiinflammatoriska egenskaper. Detta kan bidra till att lindra svullnad från akne och andra hudproblem orsakade av torra hudförhållanden.

Skydda din hud med denna fantastiska olja, full av potenta antioxidanter som skyddar cellerna från oxidativ skada, hjälper till att motverka tecken på åldrande och ge huden ett fräscht och ungdomligt utseende. Med en cocktail av vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror, går denna olja utöver det vanliga för att leverera exceptionella anti-aging-fördelar.

Som den sista kraftfulla ingrediensen är pumpafröolja rik på naturliga alfahydroxylsyror (AHA), vilket ger huden en strålande lyster. Genom att underlätta exfoliering och uppmuntra cellförnyelse, lyfter denna olja fram din huds naturliga skönhet, vilket gör den till en oumbärlig del av din dagliga hudvårdsrutin.

Observera att denna Pumpafröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Pumpafröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren pumpafröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil
CAS-Nummer 8016-49-7 ; 89998-03-8
Innehållsdeklaration 100% Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil
Ursprungsland Kina
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB071

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Pumpafröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Pumpafröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Pumpafröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *