 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Yanguolja (100%)

Finns i lager

Från: 239 kr191 kr

Det ursprungliga priset var: 239 kr.Det nuvarande priset är: 191 kr.
Det ursprungliga priset var: 379 kr.Det nuvarande priset är: 303 kr.
Artikelnr: 074 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Yanguolja (100%) (Calodendrum capense)

Utforska vår ekologiskt framställda yanguolja, som är kallpressad från fröna av Calodendrum capense-träden som naturligt förekommer från norra Kenya till östra Sydafrika. Denna olja är ett populärt val inom afrikansk hudvård, tack vare dess stabilitet och utmärkta skydd mot UV-strålar och solskador.

Vår yanguolja är rik på E-vitamin och omega-3 samt omega-6 fettsyror, vilket ger en mängd fördelar för huden. Den är idealisk som ingrediens i kosmetiska krämer och lotioner tack vare sina fuktgivande egenskaper som kan lindra extremt torr hud samt bidra till att minska irritation och inflammation. Låt denna fantastiska oljas naturliga kraft bli en del av din dagliga skönhetsrutin och upplev hur den transformerar och förbättrar din huds hälsa och lyster.

Även känd som: Yangufröolja, Kapkastanjeolja, Calodendrum capense fröolja, Kallpressad yanguolja

Yanguolja, även känd som kapkastanjolja, härstammar från fröna av Calodendrum capense-träden, som naturligt växer i en bred sträcka från norra Kenya till östra Sydafrika. Denna region är känd för sin rika biologiska mångfald och unika ekosystem, vilket bidrar till de speciella egenskaperna hos de växter som växer där.

Yanguoljans användning kan spåras tillbaka i generationer inom de afrikanska kulturerna, där den traditionellt har använts för att skydda huden mot det hårda klimatet, inklusive UV-strålning och torra vindar. Dess egenskaper som ett naturligt solskydd och dess förmåga att återfukta och reparera huden har därför gjort den till en oumbärlig del av den dagliga hudvården här.

Vår yanguolja framställs genom en noggrant övervakad kallpressningsprocess av fröna från Calodendrum capense-träden. Denna metod är avgörande för att bevara oljans näringsrika egenskaper, inklusive dess höga innehåll av E-vitamin och omega-fettsyror. Kallpressning innebär att fröna pressas vid en låg temperatur för att extrahera oljan, vilket säkerställer att alla dess naturliga och fördelaktiga komponenter bibehålls utan att utsättas för värme som annars kan förstöra dem.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Yanguolja

Yanguolja är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känt för att användas i både hudvård och hårvårdsprodukter. Denna mångsidiga olja är naturligt rik på E-vitamin, omega-3 samt omega-6 fettsyror, vilket gör den till en oumbärlig ingrediens i många skönhetsprodukter. Dess förmåga att stabilisera och skydda huden mot UV-strålar och dess utmärkta fuktgivande egenskaper står ut som några av dess mest framstående attribut. Traditionellt har yanguolja använts för att vårda och skydda huden i de hårda afrikanska klimaten, vilket visar på dess effektivitet och värde genom tiden.

Yanguolja för hudvård

Inom hudvården är yanguoljan en verklig skatt på grund av dess förmåga att djupt återfukta och skydda huden mot miljömässiga påfrestningar, inklusive skadlig UV-strålning. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den idealisk för att lugna irriterad eller inflammerad hud, medan dess antioxidanter hjälper till att bekämpa tecken på åldrande. Yanguolja kan enkelt integreras i dagliga hudvårdsrutiner, antingen som en del av en fuktgivande kräm, en närande ansiktsolja eller som en lugnande massageolja. Yanguolja är särskilt lämplig för personer med torr eller mogen hud men kan användas av alla hudtyper för dess mångsidiga fördelar.

För att maximera yanguoljans fördelar och anpassa dess användning efter specifika hudvårdsbehov, kan den berikas genom att blanda med noggrant utvalda eteriska oljor. Ylang Ylang-olja, med dess reglerande effekt på hudens oljeproduktion och dess förmåga att förbättra humöret, är ett utmärkt val för en lyftande och balanserande blandning. Patchouliolja, känd för sina hudföryngrande egenskaper och förmåga att lugna irritation, kan hjälpa till att främja en klarare och mer enhetlig hudton. Eller geraniumolja, som erbjuder en fantastisk balanserande effekt på huden samtidigt som den stimulerar hudens regenereringsprocesser, vilket gör den idealisk för att minska uppkomsten av fina linjer och förbättra hudens elasticitet. Dessa oljor, när de kombineras med yanguolja, skapar en kraftfull synergistisk effekt som inte bara förbättrar hudens fuktighet och skydd utan också dess övergripande utseende och hälsa.

Yanguolja för hårvård

Yanguolja erbjuder betydande fördelar även för hårvården. Dess rika innehåll av fettsyror bidrar till att återfukta håret och hårbotten, vilket gör den till en utmärkt behandling för torrt, skadat eller frissigt hår. Genom att stärka hårfibern och förbättra hårets elasticitet kan yanguolja hjälpa till att återställa lyster och glans i håret. Den är även effektiv för att lugna irriterad hårbotten och bekämpa mjäll genom sina antibakteriella egenskaper. Använd yanguolja som en hårinpackning, lägg till några droppar i ditt schampo eller balsam, eller applicera direkt på hårbotten för en djupgående behandling. Yanguolja är särskilt fördelaktig för personer med torrt, skadat eller lockigt hår som behöver extra näring och skydd.

Övriga användningsområden för yanguolja

Utöver hud och hår har yanguolja flera andra användningsområden som utnyttjar dess rika näringsprofil och fördelaktiga egenskaper. Den kan användas som en del av en naturlig solskyddsprodukt, tack vare dess förmåga att filtrera UV-strålar. Dess antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper gör den även till ett utmärkt tillskott i produkter avsedda för att lugna och vårda irriterad hud, såsom aftersun-produkter.

Observera att denna yanguolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Yanguolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren yanguolja.

Specifikationer

INCI-Namn Calodendrum Capense Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Calodendrum Capense Seed Oil
Ursprungsland Kenya
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB074

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Yanguolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Yanguolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Yanguolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Yanguolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *