N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Yanguolja (100%)

Finns i lager

Från: 159 kr

30 ml
159 kr
50 ml
239 kr
100 ml
389 kr
Artikelnr: 074 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Yanguolja (100%) (Calodendrum capense)

Vår ekologiskt framställda Yanguolja, även känd som kapkastanjeolja, är kallpressad från fröna av Calodendrum capense-träden, som förekommer naturligt från norra Kenya till östra Sydafrika. Yanguoljan är en väldigt populär produkt i afrikanska hudrutiner, den är extremt stabil och ger ett fantastiskt skydd mot UV-strålar och solskador.

Även känd som: Yangufröolja, Kapkastanjeolja, Calodendrum Capense Fröolja, Kallpressad Yanguolja

Vår Yanguolja, även känd som kapkastanjeolja, har rötter i det natursköna landskapet som sträcker sig från norra Kenya till östra Sydafrika. Det är här de robusta Calodendrum capense-träden växer vilt och fritt, bär frukt som sedan transformeras till den högkvalitativa oljan vi erbjuder. I dessa skogar har naturen varit en ständig vägvisare för människan, där oljan har använts flitigt i skönhet och välbefinnande i århundraden.

Eftersom Yanguoljan är rik på E-vitamin och omega-3 och 6-fettsyror som erbjuder många fördelar för hudens hälsa, är den idealisk som ingrediens i kosmetiska krämer och lotioner. Dess fuktgivande egenskaper kan även hjälpa till att lugna extremt torr hud samt bidra till att lindra smärtsam klåda och inflammation i samband med flertallet olika hudåkommor.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Yanguolja

Tack vare sin fuktgivande effekt bidrar yanguoljan till att förhinda uttorkning av huden, vilket annars kan orsaka uppkomsten av förtida rynkor, strimmor, sprickor och torrhet. När den appliceras direkt på huden kan yanguoljan tränga in i porerna och rengöra huden, vilket resulterar i att den dämpar utbrott och håller hudens fukt- och oljenivåer i balans. Dess mest uppskattade komponent är även hur väl den ger inneboende skydd mot ultraviolett (UV) strålning.

Antioxidanterna i yanguolja är utmärkta mot alla former av oxidativ stress eller inflammation, vilket innebär att den kan hjälpa till att förebygga fria radikaler i kroppen, inklusive att bromsa uppkomsten av rynkor i ansiktet.

Yanguolja anses också vara ett av de bästa hårbalsamerna för skadat och uttorkat hår eftersom det ger glans, silkeslenhet, formbarhet och mjukhet till håret. Yanguoljans antibakteriella egenskaper kan även hjälpa till att lindra inflammation och eliminera svampinfektioner i hårbotten. På grund av dess giftfria och icke uttorkande natur används den ofta i ansiktstvålar och schampon, och när den tillsätts till rengöringsmedel har den förmågan att ge mjukhet och till och med minska de flesta tvålars uttorkande effekter.

Observera att denna Yanguolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Yanguolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren yanguolja.

Specifikationer

INCI-Namn Calodendrum Capense Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Calodendrum Capense Seed Oil
Ursprungsland Kenya
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB074

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Yanguolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Yanguolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Yanguolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Yanguolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Yanguolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *