 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%)

Finns i lager

45 kr

45 kr
Artikelnr: 048 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) (Citrus sinensis)

Möt vår ekologiskt framställda eteriska apelsinolja, vars ursprung är de solkyssta apelsinträden i Italiens idylliska landskap. Denna olja är varsamt kallpressad från noggrant utvalda, perfekt mogna skal av Citrus sinensis-frukter. Apelsinoljan utmärker sig med sin delikat söta och citrusfriska doft, som påminner om nyss skurna apelsiner.

Vår eteriska apelsinolja är uppskattad för sin mångsidighet och harmoniserar väl med andra citrusoljor samt oljor från mynta, blommor, träslag, örter och kryddor. Dess mest framträdande fyto-kemikalie är d-limonen (över 90%), en monoterpenförening som är kärnan i apelsinoljans välgörande egenskaper.

Även känd som: Söt apelsin eterisk olja, Söt apelsinolja, Citrus sinensis skalolja, Apelsin skalolja, Ren apelsinolja, Naturlig apelsinolja

Vår eteriska apelsinolja inleder sin resa i hjärtat av Italien, där solmogna apelsinträd (Citrus sinensis) frodas i landets fruktbara och solkyssta landskap. Dessa apelsinträd, en central del i Medelhavets flora, har en djup rotad historia och kulturell betydelse. Historiskt sett har Italien varit känt för sin rikedom av citrusfrukter, och speciellt apelsinerna har spelat en viktig roll i såväl köket som i traditionell medicin och kosmetika. Det speciella klimatet och jordmånen i regionen ger apelsinerna en unik arom och kvalitet, vilket i sin tur avspeglas i dess eteriska olja.

Apelsinoljan har uppskattats genom historien för sin uppfriskande och rena doft. Användningen sträcker sig från det antika Kina och Indien, där den användes i både helande och ceremoniella sammanhang, till det medeltida Europa, där den blev populär för sina antagna renande och revitaliserande egenskaper. Under renässansen växte apelsinodlingarna i Italien, och frukten blev en symbol för lyx och överflöd.

Vår eteriska apelsinolja framställs genom en varsam kallpressningsprocess. Det innebär att oljan pressas direkt från skalen av noga utvalda, perfekt mogna apelsiner. Denna metod är avgörande för att bevara oljans naturliga egenskaper, inklusive den rika koncentrationen av d-limonen. Kallpressningen säkerställer att oljans delikata doftämnen och terapeutiska egenskaper bibehålls i sin renaste form. Det är denna process som ger vår apelsinolja dess särpräglade söta och fräscha citrusarom.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Apelsin

Eterisk apelsinolja är högt värderad för sina antioxidanta och stämningshöjande egenskaper och är känt för att användas i både hudvård och aromaterapi. Denna olja är berömd för sin förmåga att förbättra hudens utseende genom att tillföra fukt och glans, samt för dess förmåga att lyfta humöret och skapa en känsla av välbefinnande. Dess fräscha, söta citrusdoft och dess naturliga egenskaper gör den till ett populärt val inom både traditionell och modern användning. Den eteriska apelsinoljan är särskilt anmärkningsvärd för sitt höga innehåll av d-limonen, en kraftfull fyto-kemikalie som utgör över 90% av dess sammansättning. Denna unika komponent är en monoterpen som är känd för sina mångsidiga egenskaper. Forskning har visat att d-limonen har betydande antioxidanta egenskaper, vilket gör det till en utmärkt ingrediens för att bekämpa fria radikaler och främja en hälsosam hud. Denna fyto-kemikalie är också känd för att ge en upplyftande effekt på sinnet, vilket gör apelsinoljan till en favorit inom aromaterapi.

Eterisk apelsinolja för hudvård

Eterisk apelsinolja är en fantastisk ingrediens i hudvårdsrutiner, särskilt för att balansera oljig hud och ge lyster åt trött och matt hud. Dess antioxidanta egenskaper bidrar även till att skydda huden mot miljömässig stress och för tidigt åldrande. För att använda i hudvårdsrutiner eller som massageolja, bör apelsinoljan spädas med en vegetabilisk olja, som avokadoolja eller pumpafröolja, för att minska risken för hudirritation. Denna blandning är särskilt lämplig för personer med fet eller kombinerad hud, då den kan bidra till att balansera hudens naturliga oljeproduktion.

Eterisk apelsinolja för hårvård

Eterisk apelsinolja kan vara en underbar tillägg till din hårvårdsrutin. Ett effektivt sätt att använda den är att berika dina vanliga hårvårdsprodukter, som schampo eller balsam, med några droppar apelsinolja.

Att skapa egna hårmasker är ett annat populärt sätt att använda apelsinolja. Du kan göra en hemlagad hårmask genom att blanda apelsinolja med en basolja. Denna blandning bör sedan appliceras på torrt och rent hår, och för bästa effekt täcker du sedan huvudet med plastfolie och en handduk. En sådan behandling kan bidra till att förbättra hårets utseende och glans, samt hjälpa till att minska torrhet i både hår och hårbotten.

Eterisk apelsinolja inom aromaterapi

Eterisk apelsinolja är populär inom aromaterapi för dess många välgörande egenskaper. Dess uppfriskande och glädjespridande doft gör den till ett utmärkt val för att skapa en positiv och avkopplande atmosfär i hemmet eller arbetsplatsen. Oljan används ofta för att höja humöret, minska stress och främja en känsla av välbefinnande.

Inom aromaterapi används eterisk apelsinolja på flera olika sätt, bland annat genom diffusorer och aromalampor, för att sprida doften i ett rum. Detta hjälper till att skapa en lugnande och positiv miljö. Oljan kan också användas i personliga doftblandningar och parfymer för dess härliga citrusdoft.

Eterisk apelsinolja är dessutom en populär ingrediens i hemgjorda rengöringsprodukter, inte bara för sin behagliga doft utan även för dess rengörande egenskaper. Det är vanligt att blanda några droppar apelsinolja med vatten eller andra naturliga ingredienser för att skapa en naturlig och effektiv rengöringsspray.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk apelsinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Sinensis (Sweet Orange) Oil
CAS-Nummer 8008-57-9 ; 8028-48-6
Innehållsdeklaration 100% Citrus Sinensis (Sweet Orange) Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB048

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *