 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Amarantfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 198 kr158 kr

Det ursprungliga priset var: 198 kr.Det nuvarande priset är: 158 kr.
Det ursprungliga priset var: 239 kr.Det nuvarande priset är: 191 kr.
Det ursprungliga priset var: 398 kr.Det nuvarande priset är: 318 kr.
Artikelnr: 055 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Amarantfröolja (100%) (Amaranthus caudatus)

Upptäck vår ekologiskt framställda amarantfröolja som extraheras genom superkritisk CO2-extraktion från fröna av Amaranthus caudatus, en växt som har sitt ursprung i Sydamerika men nu odlas över hela världen. Denna olja är rik på naturliga tokoferoler och tokotrienoler (vitamin E-komplex), växtsteroler, karotenoider och framför allt skvalen, en lipid som naturligt finns i huden.

Amarantfröolja är känd för sin förmåga att snabbt tränga in i huden utan att lämna en fet känsla, vilket gör den idealisk för att transportera andra ingredienser djupt in i hudvävnaden. Dess näringsrika sammansättning gör den till ett utmärkt val för hud- och hårvård, där den kan hjälpa till att återfukta samt återställa glans till torrt och skadat hår.

Även känd som: Amarantolja, Amarant caudatus fröolja, Ren amarantolja.

Amarantfröolja har sitt ursprung från Amaranthus caudatus, en växt som är inhemsk i Sydamerika. Växten har använts i över 8000 år och var en central del av Aztekernas kulinariska, medicinska och spirituella praktiker. Amarantväxten är speciell eftersom den kan producera upp till 160000 frön per planta, vilket gör den till en mycket produktiv och hållbar gröda. Denna olja, som utvinns från fröna, är nu uppskattad världen över och odlas i många regioner tack vare dess rika näringsinnehåll.

Vår ekologiska amarantfröolja framställs genom en process som kallas superkritisk CO2-extraktion. Denna metod är särskilt viktig för att bibehålla oljans höga kvalitet och dess rika näringsprofil. Under extraktionsprocessen används koldioxid under högt tryck och låg temperatur för att dra ut oljan ur amarantfröna. Denna teknik är skonsam och effektiv, vilket gör att alla viktiga näringsämnen såsom tokoferoler och tokotrienoler (vitamin E-komplex), växtsteroler, karotenoider och skvalen bevaras intakta. Den resulterande oljan är mycket ren och fri från lösningsmedelsrester, vilket säkerställer att den behåller sina naturliga egenskaper och fördelar. Den höga standarden på extraktionsprocessen garanterar att vår amarantfröolja är av premiumkvalitet och är därmed optimal för hud- och hårvård.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Amarantfröolja

Amarantfröoljan är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper. Den rika kompositionen av naturliga tokoferoler, tokotrienoler (vitamin E-komplex), växtsteroler och squalen gör denna olja till en kraftfull ingrediens som hjälper till att skydda, återfukta och regenerera huden samt förbättra hårets hälsa och utseende. Traditionellt har amarantfröolja använts av aztekerna i deras kulinariska, medicinska och andliga praktiker.

Amarantfröolja för hudvård

Amarantfröoljan är en exceptionell ingrediens inom hudvård, känd för sin förmåga att penetrera djupt in i hudvävnaden utan att lämna en fet känsla. Den är särskilt användbar för att transportera andra ingredienser som annars inte kan tränga igenom huden på egen hand. Squalen, en naturlig lipid som finns i huden, bidrar med anti-aging, anti-inflammatoriska och antioxidanta egenskaper. Detta gör amarantfröolja utmärkt för att bilda en skyddande, vattenavvisande barriär som hjälper till att bevara hudens fuktighet.

Den näringsrika sammansättningen ger också amarantfröolja fantastiska regenerativa egenskaper, vilket kan vara särskilt viktigt för personer med hudproblem eller irriterad hud. För dagliga hudvårdsrutiner kan amarantfröolja användas som en fuktgivande komponent i krämer och lotioner, eller som en lyxig massageolja.

För att ytterligare förbättra dess effekter kan amarantfröolja blandas med eteriska oljor såsom patchouli, myrten eller grapefrukt, vilka alla kompletterar dess vårdande egenskaper. Patchouliolja hjälper till att främja hudens elasticitet och bidrar till en balanserad hudton, myrtenolja har rengörande och lugnande egenskaper som kan förbättra hudens klarhet, medan grapefruktolja tillför uppfriskande och upplyftande egenskaper som kan revitalisera huden och ge en frisk lyster.

Amarantfröolja för hårvård

Inom hårvård är amarantfröolja känd för sina superemollienta och djupt återfuktande egenskaper. Den hjälper till att öka hårets elasticitet och återställer glans till trött och skadat hår. Amarantfröolja kan användas som ett fantastiskt balsam och kan bidra till att hålla hårbotten frisk när den används som en förschampobehandling.

Den är särskilt fördelaktig för personer med torrt eller skadat hår, eftersom den hjälper till att bevara fukt och förhindra att håret blir sprött. Förutom att den är utmärkt för daglig användning, kan amarantfröolja användas i djupverkande hårinpackningar för att ge näring och vitalitet till håret.

Övriga användningsområden för amarantfröolja

Amarantfröolja kan även användas i matlagning som en hälsosam matolja, tack vare dess höga värmetålighet och milda smak. Dess näringsrika profil gör den till ett utmärkt tillskott till sallader, smoothies och andra hälsosamma recept, på grund av dess höga innehåll av omega-6 och omega-9 fettsyror, vilka är viktiga för att stödja hjärt- och kärlhälsan.

Innehåll

Ekologisk Amarantfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren amarantfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Amaranthus Caudatus Seed Oil
CAS-Nummer 223747-79-3
Innehållsdeklaration 100% Amaranthus Caudatus Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Superkritisk CO2 Extraktion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB055

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Amarantfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Amarantfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *