N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Macadamiaolja (100%)

Finns i lager

99 kr

100 ml
99 kr
Artikelnr: 067 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Macadamiaolja (100%) (Macadamia integrifolia)

Vår ekologiskt framställda macadamiaolja är kallpressad från nöten av Macadamia integrifolia som handplockas från de soliga platagen på den australienska landsbygden. Vår kallpressade macadamiaolja innehåller en av de högsta halterna av enkelomättade fetter (84%) bland alla vegetabiliska oljor, till och med mer än olivolja. Macadamiaolja är en klar, ljusgul vätska som kommer från pressade macadamianötter. Det är en väldigt hälsosam olja som ofta används i matlagning, och det sägs också finnas hälsofördelar med att använda ren olja för att återfukta huden och vårda håret.

Även känd som: Makadamiaolja, Makadamianötolja, Macadamia Integrifolia Nötolja, Australisk Makadamianötolja, Kallpressad Makadamiaolja

Macadamianötterna handplockas med största noggrannhet från Macadamia integrifolia-träd som växer på de soliga platagen i Australiens böljande landsbygd. Därefter rengörs och torkas nötterna försiktigt för att bibehålla deras naturliga kvalitet. Efter torkningen separeras nötskalen från kärnorna. Det är dessa kärnor som sedan pressas för att extrahera den högkvalitativa, näringsrika oljan. Hela processen sker genom kallpressning, vilket innebär att temperaturen hålls låg för att säkerställa att oljan behåller sina värdefulla näringsämnen och unika smak.

Historien om macadamiaoljan är lika fascinerande som dess framställning. Macadamianöten är ursprungligen från Australien, där den var en viktig föda för aboriginer långt innan européernas ankomst. Aboriginaler kallade nöten för "Kindal Kindal" och värderade den för dess näringsrika egenskaper och mångsidighet. Det var dock inte förrän på 1800-talet, när européer upptäckte den fantastiska nöten, som dess popularitet började spridas runt om i världen.

Macadamia integrifolia-trädet döptes av botanisten Ferdinand von Mueller till ära för hans vän, kemisten John Macadam. Med tiden har macadamianöten och dess olja blivit kända och älskade över hela världen. Från ursprungsbefolkningen i Australien till matälskare och hudvårdsexperter världen över, är macadamiaoljan en symbol för näring, hälsa och skönhet. Idag är macadamiaolja, med dess rika historia och mångsidiga användningsområden, en viktig ingrediens i många maträtter, skönhetsprodukter och hälsofrämjande preparat.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Macadamiaolja

Macadamianötter, ursprungligen från Australiens lummiga landsbygd, är inte bara läckra, utan också överflödiga med vitaminer, mineraler och näringsämnen. Liksom många andra exotiska oljor som ojon och gojibärfrö används macadamiaolja i en lång rad hälso- och skönhetsprodukter, och det finns goda skäl till det. Varje droppe är rik på essentiella fettsyror, som palmitolsyra, som hjälper till att förhindra för tidigt åldrande, och oljesyra, som hjälper till att förhindra transepidermal vattenförlust (TEWL), vilket gör den perfekt för att återfukta torr och känslig hud. Macadamiaoljan innerhåller även höga halter av E-vitamin som i sin tur har många egenskaper som kan gynna huden.

Den innehåller också en hög andel av omega-7 enkelomättade fetter som kan hjälpa till att ge håret en extra boost, när den gnuggas in direkt i håret.

Observera att denna Macadamiaolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Macadamiaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren macadamiaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil
CAS-Nummer 129811-19-4 ; 128497-20-1
Innehållsdeklaration 100% Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB067

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Macadamiaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Macadamiaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *