 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Macadamiaolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

99 kr79 kr

Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 79 kr.
Artikelnr: 067 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Macadamiaolja (100%) (Macadamia integrifolia)

Upptäck vår ekologiskt framställda macadamiaolja, som är noggrant kallpressad från macadamianötter (Macadamia integrifolia) som handplockas på de soliga platagen i Australien. Denna olja skryter med en av de högsta halterna av enkelomättade fetter, vilket gör den till en superb ingrediens i både matlagning och hudvård. Dess ljusgula färg och distinkta näringsprofil berikar allt från middagsrätter till din dagliga skönhetsrutin.

Använd macadamiaolja för att tillföra en hälsosam glans till ditt hår, återfukta huden eller som en smakrik tillsats i dina favoritrecept. Dess mångsidighet och näringsvärde gör den till ett värdefullt tillskott i varje hem.

Även känd som: Makadamiaolja, Makadamianötolja, Macadamia integrifolia nötolja, Australisk makadamianötolja, Kallpressad makadamiaolja

Macadamiaoljan härstammar från nöten av macadamiaträdet, Macadamia integrifolia, som växer i Australiens nordöstra regioner. Denna produkt började sin resa i de lummiga, subtropiska skogarna där macadamiaträden har växt vilt och varit en del av det lokala ekosystemet i tusentals år.

Macadamianöten har en en djupgående kulturell och näringsmässig betydelse i Australien, särskilt för aboriginerna som betraktade den som en värdefull källa till fett och protein långt innan den blev känd för resten av världen. Oljan som utvinns är även känd för sina återfuktande egenskaper och används ofta i hud- och hårvårdsprodukter.

Vår macadamiaolja framställs genom en kallpressningsprocess av nötter som handplockas från macadamiaträden i Australien. Denna metod säkerställer att oljan behåller alla sina näringsämnen, inklusive en hög halt av enkelomättade fetter och viktiga vitaminer som E-vitamin. Denna framställningsmetod är avgörande för att upprätthålla macadamiaoljans höga kvalitet och unika egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Macadamiaolja

Macadamiaolja är värderad för sina näringsrika och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas inom både hudvård och hårvårdsprodukter. Dess rika innehåll av enkelomättade fetter, särskilt omega-7 och palmitoleinsyra, gör den till en eftertraktad ingrediens för att främja en hälsosam hud och ett glansigt hår. Denna lättabsorberade olja hjälper till att återfukta och mjukgöra huden utan att lämna en fet hinna, vilket gör den idealisk för alla hudtyper, inklusive fet och blandhud.

Macadamiaolja för hudvård

Inom hudvården erbjuder macadamiaolja djup återfuktning och näring, vilket hjälper till att återställa hudens barriär och minska tecken på åldrande. Dess antioxidanta egenskaper skyddar huden mot miljöskador och förbättrar dess elasticitet, vilket gör den mer motståndskraftig mot rynkor och fina linjer. Macadamiaolja kan enkelt integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att användas som en fuktgivande ansiktsolja eller kroppsolja. Den är också utmärkt som en del av en avkopplande massageolja, speciellt när den blandas med eteriska oljor som fransk lavendel för avslappning eller pepparmynta för en uppfriskande effekt. För personer med torr eller mogen hud är macadamiaoljan särskilt fördelaktig då den bidrar till att återfukta och revitalisera huden.

Macadamiaolja för hårvård

För hårvård belyser macadamiaoljan dess förmåga att mjukgöra, stärka och ge glans till håret. Den är särskilt fördelaktig för torrt, skadat eller behandlat hår, där den hjälper till att återuppbygga hårets naturliga mjukhet och lyster. Användning av macadamiaolja i hårbotten kan även främja en hälsosam miljö genom att återfukta och lugna hårbotten. Den kan användas som en varm oljebehandling för att djupt återfukta håret eller som en lätt stylingprodukt för att tämja friss och ge håret en naturlig glans. Dess lättabsorberande kvalitet gör att den inte tynger ner håret eller lämnar det flottigt efter behandling.

Övriga användningsområden för Macadamiaolja

Utöver hud- och hårvård, har macadamiaolja flera andra användningsområden. Den är utmärkt för användning i matlagning, tack vare sin höga värmetålighet och näringsrika profil, vilket gör den till en hälsosam ersättning för traditionella matlagningsoljor. Macadamiaolja kan också användas i hemmagjorda naturliga sminkprodukter, som läppbalsam eller som en naturlig makeupremover, tack vare dess skonsamma och återfuktande egenskaper.

Observera att denna macadamiaolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Macadamiaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren macadamiaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil
CAS-Nummer 129811-19-4 ; 128497-20-1
Innehållsdeklaration 100% Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB067

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Macadamiaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologisk Macadamiaolja (100%)

  1. Jennifer (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *