N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Macadamiaolja (100%)

Finns i lager

99 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 067 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Macadamiaolja (100%) (Macadamia integrifolia)

Även känd som: Macadamia Oil, Macadamia Nut Oil, Macadamia Integrifolia Nut Oil, Australian Macadamia Nut Oil, Makadamiaolja, Macadamianötolja

Vår ekologiskt framställda macadamiaolja är kallpressad från nöten av Macadamia integrifolia som handplockas från de soliga platagen på den australienska landsbygden. Vår kallpressade macadamiaolja innehåller en av de högsta halterna av enkelomättade fetter (84%) bland alla vegetabiliska oljor, till och med mer än olivolja. Macadamiaolja är en klar, ljusgul vätska som kommer från pressade macadamianötter. Det är en väldigt hälsosam olja som ofta används i matlagning, och det sägs också finnas hälsofördelar med att använda ren olja för att återfukta huden och vårda håret.

Macadamianötter är fulla av näringsämnen, vitaminer och mineraler och är några av de mest eftertraktade nötterna i världen. Förutom att de är läckra och bra för dig är de också användbara på ett praktiskt sätt.
Skalen kan användas som gödningsmedel, oljan används till en mängd olika produkter inom kosmetikaindustrin och det som återstår kan användas som djurfoder.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Liksom många andra exotiska oljor som ojon och gojibärfrö används macadamiaolja i en lång rad hälso- och skönhetsprodukter, och det finns goda skäl till det. Varje droppe är rik på essentiella fettsyror, som palmitolsyra, som hjälper till att förhindra för tidigt åldrande, och oljesyra, som hjälper till att förhindra transepidermal vattenförlust (TEWL), vilket gör den perfekt för att återfukta torr och känslig hud. Macadamiaoljan innerhåller även höga halter av E-vitamin som i sin tur har många egenskaper som kan gynna huden.

Den innehåller också en hög andel av omega-7 enkelomättade fetter som kan hjälpa till att ge håret en extra boost, när den gnuggas in direkt i håret.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Macadamiaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren macadamiaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil
CAS-Nummer 129811-19-4 ; 128497-20-1
Innehållsdeklaration 100% Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB067

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Macadamiaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Macadamiaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Macadamiaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *