 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Myrtenolja (100%)

Finns i lager

99 kr

99 kr
Artikelnr: 148 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) (Myrtus communis)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska myrtenolja, som är varsamt ångdestillerad från bladen på den blomstrande Myrtus communis-växten, vilken växer vilt i de torra, klippiga bergen på Korsika. Myrten har sedan gammalt varit uppskattad i flera kulturer för sin angenäma doft och skönhet, och har historiskt spelat en viktig roll i religiösa och kulturella traditioner.

Denna förtjusande olja är känd för sin rika blandning av naturliga komponenter, vilket bidrar till dess unika och uppskattade egenskaper. Myrtenoljan har en mjuk och behaglig doft som är perfekt för att skapa en lugnande atmosfär i ditt hem. Den används ofta för att ge en fräsch doft till olika rum och kan även bidra till en mer harmonisk och avkopplande miljö. Dess naturligt friska och rena doft gör den även till ett utmärkt tillskott i doftblandningar och hudvårdsprodukter.

Även känd som: Grön Myrten Eterisk Olja, Myrtus communis Eterisk Olja, Korsikansk Myrtenolja

Vår eteriska myrtenolja har sitt ursprung i de torra, klippiga bergen på Korsika – en fransk ö i Medelhavet som är känd för sin robusta natur och mångfaldiga flora. Myrten, med dess latinska namn Myrtus communis, är djupt rotad i Medelhavsregionens botaniska och kulturella landskap.

Korsika, med sitt unika mikroklimat och rika jordmån, erbjuder den perfekta miljön för myrtenväxten att frodas. Denna ö, ofta beskriven som en bergskedja i havet, är känd för sin vilda och orörda natur som bidrar till sina högkvalitativa botaniska produkter. Myrtens förekomst på ön är inte bara en botanisk triumf utan även en del av den kulturella väven. Den har en lång historia där den växt vilt och använts av lokalbefolkningen i generationer, inte bara för dess doft och skönhet utan också inom folktraditioner och ritualer.

Historiskt sett har myrten en rik och varierad användning. Från det antika Grekland och Rom till nutid, har myrten varit en symbol för kärlek, fred och framgång. I grekisk mytologi associerades myrten med gudinnan Afrodite, kärlekens och skönhetens gudinna, vilket speglar växtens anseende i kulturen. Romarna använde myrten i bröllopsceremonier, och den spelade även en viktig roll i köket och medicinskt hos många Medelhavsfolk. Inom traditionell folkmedicin användes myrtenolja för diverse ändamål, vilket återspeglar dess mångsidighet och uppskattning. Dess angenäma doft och antagna välbefinnande-egenskaper har gjort att den har fortsatt vara uppskattad i modern tid, inte bara på Korsika utan runt om i världen.

Framställningen av vår eteriska myrtenolja sker genom en noggrann process av ångdestillation, vilket är en traditionell och beprövad metod för att utvinna olja från växtmaterial. Denna metod säkerställer att de fina, flyktiga ämnena i myrtenbladen extraheras varsamt för att bibehålla oljans renhet och aromatiska profil. Ångdestillationen innebär att vattenånga passerar genom myrtenbladen, vilket frigör de eteriska oljorna. Ångan, nu infuserad med oljan, kyls sedan ner varvid oljan och vattnet separeras. Detta är en skonsam process som bevarar oljans subtila och komplexa egenskaper. Genom att välja ångdestillation, försäkrar vi oss om att den färdiga produkten speglar essensen och själen från myrtenväxten som växer på Korsika, med sin rika historia och kulturella betydelse.

Vår omsorg om detaljer i framställningsprocessen, från det ögonblick myrtenbladen skördas till den färdiga oljan, säkerställer att vi kan erbjuda en produkt som inte bara doftar underbart utan även förkroppsligar en bit av Medelhavets magi och Korsikas orörda skönhet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Myrten

Eterisk Myrtenolja är uppskattad för sina renande och balanserande egenskaper och är känd för att användas i både hudvårds- och aromaterapiprodukter. Denna olja är berömd för sin förmåga att skapa en känsla av harmoni och välbefinnande, vilket gör den idealisk för dagens stressade livsstil. Traditionellt har myrtenolja använts för att fräscha upp och revitalisera, och dess naturliga charm passar utmärkt in i den moderna konsumentens sökande efter ekologiska och genuina produkter.

Eterisk myrtenolja för hudvård

Myrtenolja är en favorit när det gäller hudvård, tack vare dess milda och försiktiga egenskaper. Denna eteriska olja är känd för att smidigt kunna integreras i din dagliga hudvårdsrutin, med förmågan att främja en mjuk och jämn hudton. Blandad med en basolja som jojoba eller mandelolja, blir myrtenoljan en utmärkt kompanjon för en fuktgivande massage eller en närande hudvårdsbehandling. Att blanda ut eterisk myrtenolja med en vegetabilisk olja är enkelt: en allmän regel är att blanda 3-5 droppar myrtenolja med 30 ml av din valda vegetabiliska olja. Denna blandning kan sedan användas som en del av din dagliga hudvårdsrutin, antingen som en massageolja eller som en fuktgivande behandling. Myrtenoljan är särskilt bra för normal till fet hud, och dess fräscha och rena arom gör den till en upplyftande tillsats till din hudvård.

Eterisk myrtenolja för hårvård

Med sina rengörande och uppfriskande egenskaper, är eterisk myrtenolja även en fördelaktig olja för hårvård. Den kan hjälpa till att förbättra hårets lyster och styrka, samtidigt som den skapar en lugnande och behaglig känsla i hårbotten. En droppe eller två av myrtenolja kan blandas med ditt vanliga schampo eller balsam för att införa dessa fördelar i din vanliga hårvårdsrutin. Myrtenolja är också känd för att vara fördelaktig för fet hårbotten och kan hjälpa till att balansera oljeproduktionen när den används regelbundet. Dessutom, om du har ett tjockt eller lockigt hår, kan myrtenolja hjälpa till att framhäva dina naturliga lockar och skapa en vacker definition.

Eterisk myrtenolja inom aromaterapi

Eterisk myrtenolja är mycket uppskattad inom aromaterapi för dess klara, friska och upplyftande doft som kan hjälpa till att skapa en avslappnad och lugn atmosfär. Dess unika arom kan hjälpa till att minska känslor av stress och oro, samtidigt som den främjar en känsla av klarhet och fokus. Myrtenoljan kan enkelt användas i en aromalampa eller diffuser, där bara några droppar tillsammans med vatten kan förvandla rummet till en fristad av lugn och positivitet. Myrtenoljan kan också blandas med andra eteriska oljor som lavendel eller citron för en anpassad aromaterapiupplevelse. Denna olja erbjuder en mångsidig grund för att skapa lugnande eller energigivande oljeblandningar som kan stödja ditt välmående och din mentala klarhet genom dagen.

Övriga användningsområden för eterisk myrtenolja

Bortom hud- och hårvård har eterisk myrtenolja flera andra användningsområden. Myrtenolja kan även användas som en naturlig luftfräschare, antingen genom att droppas i en diffuser eller blandas med vatten och sprutas i rummet. Några droppar myrtenolja blandat med vatten och ättika kan även skapa en effektiv, naturlig och doftande ytrengörare. Dess rengörande egenskaper, tillsammans med dess aromatiska profil, gör det till en fördelaktig tillsats i hemmet som kan hjälpa till att hålla ytor fräscha och inbjudande.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Myrtenolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk myrtenolja.

Specifikationer

INCI-Namn Myrtus Communis (Myrtle) Leaf Oil
CAS-Nummer 8008-46-6 ; 84082-67-7
Innehållsdeklaration 100% Myrtus Communis (Myrtle) Leaf Oil
Ursprungsland Korsika
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB148

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Myrtenolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Myrtenolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *