N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 169 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 064 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) (Hylocereus undatus)

Även känd som: Pitahayafröolja, Drakfruktsolja, Pitahayaolja, Pitayaolja, Pitayafröolja, Hylocereus Undatus Olja

Vår ekologiskt framställda Drakfruktsfröolja, även kallad Pitahayafröolja eller Dragon Fruit olja, är kallpressad från fröna av den vitflikiga Hylocereus Undatus, som odlas i många tropiska och subtropiska områden, särskilt i de sydostasiatiska länderna Thailand, Filippinerna och Vietnam. Den rikliga förekomsten av omättade fettsyror och antioxidanter i drakfruktfröolja gör den till ett utmärkt val för användning i krämer, fuktighetskrämer och många andra produkter för hudvård och kosmetiska tillämpningar.

Drakfrukt, även kallad Pitaya och Pitahaya, är en otroligt vacker frukt med vanligtvis en rosa-röd färg, även om vissa sorter av denna frukt är rosa eller gula. Skalet är tunt och är vanligtvis täckt av fjäll, och mitten av frukten består av ett läckert rött eller vitt, sötsmakande fruktkött.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Dragonfruktfröolja är full av omega-3 och omega-6, två fettsyror som är viktiga för kroppens förmåga att kontrollera inflammation. Denna kombination av näringsämnen gör drakfruktsfröolja till en kraftfull antioxidant som hjälper till att skydda huden mot miljöaggressiva ämnen och bromsa ålderstecken. Liksom frukten är drakfruktsfröoljan en populär skönhetsingrediens som länge varit känd för sina hudvårdande egenskaper. Dess rika C-vitamininnehåll hjälper till med kollagenproduktionen vilket gör huden fyllig och förhindrar att den hänger och blir säckig.

För dem som lider av torr och flagnande hud kan drakfruktsfröoljan hjälpa till att försegla fukt, jämna ut grova partier och ge dig en daggig hy. Denna näringsrika olja hjälper också till att stärka, reparera och skydda håret från miljö- och kosmetiska skador. Dess supermjukgörande och djupt återfuktande egenskaper gör drakfruktsfröoljan till en extremt populär ingrediens i hårvårdsprodukter för behandling av torr hårbotten och mjäll.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren drakfruktsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hylocereus Undatus (Dragonfruit) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Hylocereus Undatus (Dragonfruit) Seed Oil
Ursprungsland Thailand
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB064

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *