 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 169 kr

169 kr
259 kr
389 kr
Artikelnr: 064 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) (Hylocereus undatus)

Upptäck vår ekologiskt framställda drakfruktsfröolja, som är varsamt kallpressad från fröna av Hylocereus undatus. Denna exotiska växt trivs i de tropiska och subtropiska klimaten i Sydostasien, speciellt i Thailand, Filippinerna och Vietnam. Drakfruktsfröolja är naturligt rik på omättade fettsyror och antioxidanter, vilket gör den till ett utmärkt val för användning i fuktkrämer och en mängd andra hudvårds- och kosmetikprodukter.

Drakfrukten, även känd som pitaya eller pitahaya, erbjuder också ett myller av fördelar tack vare sitt höga innehåll av omega-3 och omega-6 fettsyror, som är avgörande för kroppens förmåga att hantera inflammation. Denna näringsrika olja är även en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot miljöpåverkan och motverkar ålderstecken. Liksom frukten själv är drakfruktsfröoljan också ovanligt rik på C-vitamin, vilket främjar kollagenproduktionen. Detta bidrar till en fylligare hud och motverkar slapphet.

Även känd som: Pitahayafröolja, Drakfruktsolja, Pitahayaolja, Pitayaolja, Pitayafröolja, Hylocereus Undatus Olja

Drakfruktsfröolja härstammar från drakfrukten, även känd som pitaya eller pitahaya, som är frukten av en rad olika olika kaktusarter, främst Hylocereus undatus. Denna exotiska frukt är inhemsk i Mexiko, Centralamerika och Sydamerika men har sedan spridits till och trivs väl i Sydostasien, där den nu odlas i länder som Thailand, Filippinerna och Vietnam. Dess unika utseende och näringsinnehåll har gjort den till en uppskattad delikatess och ingrediens i traditionella rätter i dessa regioner.

Drakfrukten har en rik historia som går tillbaka till aztekerna på 1400-talet, där den odlades för sitt smakrika kött och vackra blommor. I sitt ursprungsland, Mexiko, och andra delar av Central- och Sydamerika, ansågs drakfrukten vara en symbol för liv och fertilitet. Dess exotiska utseende och sällsynta förekomst gjorde den till en eftertraktad gåva bland adeln och de rika.

Vår drakfruktsfröolja framställs genom en varsam kallpressningsprocess från fröna av Hylocereus undatus. Denna metod är avgörande för att bevara oljans näringsmässiga och terapeutiska egenskaper, inklusive dess höga innehåll av omättade fettsyror, antioxidanter och C-vitamin. Kallpressningen innebär att fröna pressas vid låga temperaturer för att extrahera oljan, vilket säkerställer att de värdefulla fettsyrorna och antioxidanterna inte förstörs av värme. Denna process är mer tidskrävande och kostsam än andra extraktionsmetoder, men resultatet är en renare, näringsrikare olja som är mer effektiv för hudvård och kosmetiska applikationer.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Drakfruktsfröolja

Drakfruktsfröolja är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper. Denna exceptionella olja är rik på omättade fettsyror, antioxidanter och C-vitamin, vilket gör den till en kraftfull ingrediens för att bekämpa fria radikaler, samt återfukta och reparera huden.

Drakfruktsfröolja för hudvård

Inom hudvården erbjuder drakfruktsfröolja betydande fördelar, såsom att djupt återfukta huden, minska tecken på åldrande och skydda mot miljömässig stress. Dess höga innehåll av C-vitamin stimulerar kollagenproduktionen, vilket bidrar till en fylligare och mer elastisk hud. Drakfruktsfröolja är särskilt fördelaktig för torr, mogen eller skadad hud, men dess milda natur gör den lämplig för nästan alla hudtyper.

För att integrera drakfruktsfröolja i din dagliga hudvårdsrutin, överväg att blanda den med eteriska oljor som lavendel för dess lugnande egenskaper, eller frankincense för dess åldersbekämpande effekter. En blandning av drakfruktsfröolja och dessa eteriska oljor kan användas som en del av din nattkräm, massageolja, eller som en intensivt återfuktande serum.

Drakfruktsfröolja för hårvård

När det gäller hårvård, är drakfruktsfröolja en utmärkt ingrediens för att återfukta hårbotten och stärka håret från roten till toppen. Dess antioxidanta egenskaper hjälper till att skydda håret mot miljömässiga påfrestningar och solskador, medan dess fuktgivande förmåga bekämpar torrhet och frissighet.

Drakfruktsfröolja är särskilt fördelaktig för torrt, skadat eller färgat hår, men kan användas av alla hårtyper för att förbättra hårets glans och elasticitet. Använd den som en del av din regelbundna hårvårdsrutin genom att massera in några droppar i hårbotten och håret, eller blanda den med din vanliga balsam för extra näring och glans.

Övriga användningsområden för drakfruktsfröolja

Förutom dess användning inom hud- och hårvård, har drakfruktsfröolja flera andra potentiella användningsområden. Den kan användas för att mjukgöra nagelbanden och stärka naglarna, som en naturlig sminkborttagare, eller till och med som en ingrediens i hemgjorda läppbalsam för dess återfuktande fördelar.

Observera att denna drakfruktsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren drakfruktsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hylocereus Undatus (Dragonfruit) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Hylocereus Undatus (Dragonfruit) Seed Oil
Ursprungsland Thailand
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB064

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%)

  1. Anna Ragnarsson (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *