N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 169 kr

169 kr
279 kr
489 kr
Artikelnr: 064 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) (Hylocereus undatus)

Vår ekologiskt framställda Drakfruktsfröolja, även känd som Pitahayafröolja eller Dragon Fruit olja, är kallpressad från fröna av den vitflikiga Hylocereus Undatus, som odlas i många tropiska och subtropiska områden, särskilt i de sydostasiatiska länderna Thailand, Filippinerna och Vietnam. Den rikliga förekomsten av omättade fettsyror och antioxidanter i drakfruktfröolja gör den till ett utmärkt val för användning i krämer, fuktighetskrämer och många andra produkter för hudvård och kosmetiska tillämpningar.

Även känd som: Pitahayafröolja, Drakfruktsolja, Pitahayaolja, Pitayaolja, Pitayafröolja, Hylocereus Undatus Olja

Denna drakfruktsfröoljan framställs genom en varsam och respektfull process kallad kallpressning. Fröna av den exotiska drakfrukten skördas noggrant, rengörs och pressas sedan under låga temperaturer för att behålla alla dess fördelaktiga egenskaper. Kallpressningsmetoden garanterar att de värdefulla näringsämnena inte förloras genom upphettning, vilket resulterar i en olja av högsta kvalitet. Detta är en skonsam process som även bevarar oljans naturliga doft och färg, vilket ytterligare förhöjer användarens upplevelse.

Historiskt sett, har drakfrukt, eller Pitaya som den också är känd, använts i århundraden av inhemska kulturer i dess naturliga habitat. Ursprungligen från Centralamerika, har drakfrukt sedan spridit sig över världen till regioner som Sydostasien, där den odlas i överflöd. Dess fantastiska skönhet och hälsosamma egenskaper har lockat folk till att utforska dess olika användningsområden. Med tiden upptäckte de att oljan utvunnen från dess frön är fylld med otaliga fördelaktiga egenskaper.

Även om oljor av olika sort har använts i århundraden för deras läkande och kosmetiska fördelar, har drakfruktsfröoljan verkligen trätt in i rampljuset de senaste åren. Dess popularitet har skjutit i höjden inom skönhets- och hudvårdsindustrin, där den hyllas för dess fuktgivande, antioxidantiska och hudvårdande fördelar.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Drakfruktsfröolja

Drakfruktsfröolja, eller Pitahayafröolja som den också kallas, innehåller en kraftfull blandning av omega-3 och omega-6. Dessa essentiella fettsyror spelar en central roll i kroppens inflammationskontroll och bidrar till att skapa en hälsosam hudbarriär mot miljöaggressiva ämnen. Tack vare denna kombination blir drakfruktsfröoljan en formidabel antioxidant som bekämpar ålderstecken och stärker huden.

Och det är inte allt. Precis som den häpnadsväckande frukt den kommer ifrån, är Drakfruktsfröolja en stjärningrediens inom skönhetssvängen. Dess höga C-vitamininnehåll spelar en viktig roll i kollagenproduktionen, ett protein som är vitalt för en fast, strålande och ungdomlig hud.

Men det är inte bara för hudens skull som denna olja är så prisad. För dem som strävar efter att få en mjuk och smidig hy, fungerar drakfruktsfröolja utmärkt för att försegla fukt och mjuka upp huden. Dess näringsrika profil kommer till sin rätt för att förbättra hudens texturen och ge den en daggfrisk lyster.

Den gör även underverk för håret. Drakfruktsfröoljan hjälper till att stärka, reparera och skydda håret från miljö- och kosmetiska skador, vilket gör den till en superb ingrediens i hårvårdsprodukter. Med dess mjukgörande och djupt återfuktande egenskaper är oljan särskilt effektiv för att behandla torr hårbotten och mjäll.

Observera att denna Drakfruktsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren drakfruktsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hylocereus Undatus (Dragonfruit) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Hylocereus Undatus (Dragonfruit) Seed Oil
Ursprungsland Thailand
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB064

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Drakfruktsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *