 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Amarantfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 198 kr

198 kr
239 kr
439 kr
Artikelnr: 055 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Amarantfröolja (100%) (Amaranthus caudatus)

Upptäck kraften av naturen i vår ekologiska Amarantfröolja, omsorgsfullt utvunnen från Amaranthus caudatus, en anrik växt ursprungligen från Sydamerika. Med en superkritisk CO2-extraktion skyddar vi oljans naturliga, näringsrika egenskaper, vilka inkluderar tokoferoler och tokotrienoler (E-vitaminkomplex), växtsteroler, karotenoider, och framför allt, squalen – en viktig hudlipid.

Amarantoljan är också full av omega-6- och omega-9-fettsyror, som används för att ge näring åt både hud och hår.

Även känd som: Amarantolja, Amarant Caudatus Fröolja, Ren Amarantolja.

Vår Amarantfröolja tar oss tillbaka 8000 år till dess ursprung bland aztekerna, där Amarantus caudatus-plantan var en grundläggande del av deras matlagning, medicin och andliga ceremonier. Det glutenfria mjölet från denna mångsidiga växt är en välsignelse för de med glutenintolerans, medan oljan från de upp till 160000 korn som varje planta producerar är rik på en myriad av näringsämnen.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Amarantfröolja

Amarantfröoljan är ett verkligt kraftpaket av omega-6- och omega-9-fettsyror, viktiga fetter som är kända för att bidra till hudens och hårets allmänna välbefinnande. Dess lättabsorberade formel tränger snabbt in i huden utan att efterlämna någon fet känsla, vilket gör den till en perfekt komponent i din dagliga hudvårdsrutin.

En av de mest betydande egenskaperna hos Amarantfröolja är dess förmåga att transportera andra hudvårdsingredienser in i hudvävnaden. Denna unika kvalitet gör att den kan agera som en bärare, för att effektivt leverera andra viktiga ingredienser till hudens djupare lager. Ett annat nämnvärt inslag i Amarantfröolja är dess rika innehåll av squalen. Squalen är en lipid som naturligt finns i huden och har anti-aging, antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper. Det bidrar också till att skapa en skyddande barriär på hudytan, vilket minskar TEWL (Trans Epidermal Water Loss) och hjälper huden att bibehålla fukt.

Förutom dessa mer generella fördelaktiga effekter på huden, erbjuder Amarantfröolja även betydande fördelar för dem som har hudproblem. Tack vare dess näringsrika sammansättning kan oljan främja hudregenerering, vilket kan vara särskilt viktigt för personer som lider av hudsjukdomar som psoriasis eller dermatit.

Amarantoljans positiva effekter sträcker sig dock långt bortom huden. Dess supermjukgörande och djupt återfuktande egenskaper gör det till ett utmärkt tillägg till din hårvårdsrutin. Den kan bidra till att återställa elasticiteten i skadat hår, ge tillbaka glansen till tråkigt hår och konsekvent återfukta håret från roten till toppen.

Vidare kan Amarantfröolja fungera som ett fantastiskt naturligt balsam för håret. När den används som en oljebehandling före schampo, kan den hjälpa till att hålla hårbotten frisk och motståndskraftig, vilket i sin tur kan främja starkare, friskare hår.

Innehåll

Ekologisk Amarantfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren amarantfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Amaranthus Caudatus Seed Oil
CAS-Nummer 223747-79-3
Innehållsdeklaration 100% Amaranthus Caudatus Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Superkritisk CO2 Extraktion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB055

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Amarantfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Amarantfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *