 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Eterisk Grapefruktolja (100%)

Finns i lager

89 kr71 kr

Det ursprungliga priset var: 89 kr.Det nuvarande priset är: 71 kr.
Artikelnr: 146 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) (Citrus paradisi)

Upptäck vår ekologiska eteriska grapefruktolja, varsamt kallpressad från de doftande skalen av Citrus paradisi-frukten, som odlas i Sydafrikas frodiga fruktträdgårdar. Med en fräsch, lätt, citrusartad och något bitter doft är vår grapefruktolja ett uppiggande och humörhöjande tillskott i ditt liv. Den unika aromen, som är både söt och pikant, beror på grapefruktens speciella kemiska sammansättning.

Grapefruktolja är rik på limonen, en lysande, citronliknande monoterpen som sprider en underbar doft för att fräscha upp och desinficera rum. Grapefrukt (Citrus paradisi) är en hybrid mellan pomelo (Citrus maxima) och apelsin (Citrus sinensis). Dess distinkta doft härrör främst från kraftiga spårkomponenter, särskilt nootkaton och små mängder av en svavelinnehållande förening.

Även känd som: Citrus Paradisi Eterisk Olja, Grapefrukt Skalolja

Grapefruktolja, med sin distinkta, fräscha doft och sina många fördelar, har sitt ursprung i Sydafrika – ett land känt för sitt rika lantbruk och frodiga landskap. Grapefrukt, eller Citrus paradisi, började sin resa som en hybrid, uppkommen ur korsningen mellan pomelo (Citrus maxima) och apelsin (Citrus sinensis). Även om dess exakta ursprung är omtvistat, tros den först ha upptäckts i Barbados under 1800-talet. Den har sedan dess spridits globalt, men det är i de sydafrikanska fruktträdgårdarnas unika klimat och jordmån som grapefrukten har hittat ett idealiskt hem, där den har frodats och utvecklats till sin fulla potential.

Från dess upptäckt till dess spridning över världen, har grapefrukten och dess olja värderats för sina uppfriskande och renande egenskaper. I många traditionella sammanhang har grapefruktoljan använts för att främja hälsa och välbefinnande. Dess förmåga att bidra till en känsla av vakenhet och klarhet har gjort den populär inom både folkmedicin och modern aromaterapi.

Vår ekologiska eteriska grapefruktolja är framställd genom en noggrann kallpressningsprocess. Detta innebär att oljan utvinns direkt från skalen av färska grapefrukter. Denna metod är avgörande för att bevara de flyktiga ämnena och de karakteristiska dofterna som gör grapefruktoljan så unik och eftertraktad. Det krävs en betydande mängd fruktskal för att producera en liten mängd olja, vilket gör processen både arbetskrävande och tidsintensiv, men resultatet är en ren, högkvalitativ produkt. Denna metod skiljer sig från andra extraktionstekniker som kan förändra eller försvaga oljans naturliga egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Grapefrukt

Eterisk grapefruktolja är värderad för sina uppfriskande och renande egenskaper och är känt för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna olja är rik på limonen, vilket bidrar till dess kraftfulla antioxidanta egenskaper. Traditionellt har grapefruktolja använts för att främja lyster i hud och hår, medan dess uppfriskande doft har varit uppskattad inom aromaterapi. I den moderna konsumentens livsstil kan grapefruktolja spela en roll som en vitaliserande och stärkande komponent, perfekt för daglig användning för att främja en känsla av välbefinnande och förnyad energi.

Eterisk grapefruktolja för hudvård

Denna naturliga olja är en skattkista av fördelar som gör under för din hud, samtidigt som den bjuder på en uppfriskande citrusdoft. Grapefruktoljan är rik på C-vitamin samt glutation och flavonoider, vilka bidrar till att bygga kollagen och hålla huden slät, smidig och fast. Dessutom arbetar dess ljusande egenskaper mot ålderstecken genom att föryngra och strama upp huden​. Du kan enkelt lägga till några droppar i din dagkräm eller blanda den med en vegetabilisk bärarolja för en skonsam och effektiv applicering. För dem med torr hud, erbjuder grapefruktolja en exfolierande lösning. Blanda några droppar med en naturlig skrubb som havssalt eller bambusalt för att varsamt exfoliera och avlägsna döda hudceller, vilket främjar ny celltillväxt för en smidigare hud​​.

Grapefruktolja är även speciellt fördelaktig för personer med fet hud eller hud som är benägen för orenheter. Då dess rengörande egenskaper hjälper till att balansera överflödig oljeproduktion och hålla huden klar och fräsch.

Eterisk grapefruktolja för hårvård

Eterisk grapefruktolja är även känd för sin förmåga att rengöra hårbotten effektivt. Dess rengörande egenskaper kan hjälpa till att eliminera mjäll och förhindrar dess återkomst genom att hålla hårbotten återfuktad. Dessutom lindrar dess antiinflammatoriska egenskaper irritation i hårbotten och säkerställer att hårbottens hud förblir slät och frisk​. Grapefruktolja har också visat sig vara effektiv i att stärka håret, och tillföra en vacker glans till trist och livlöst hår. Dess vitaminrika innehåll, särskilt vitamin C, är en välsignelse för ditt hår.

Eterisk grapefruktolja inom aromaterapi

Eterisk grapefruktolja är också en älskad ingrediens inom aromaterapi, där den är känd för sin uppfriskande och energigivande citrusdoft. Den används regelbundet för att förbättra energinivåer, hjälpa till att hantera stress och ångest, samt lindra obehag.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Grapefruktolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk grapefruktolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil
CAS-Nummer 8016-20-4 ; 90045-43-5
Innehållsdeklaration 100% Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil
Ursprungsland Sydafrika
Extraherad från växtdel Skal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB146

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Grapefruktolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Grapefruktolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *