N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

BLACK WEEK REA – Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast tom. Tisdag (2022-11-29)

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

BLACK WEEK REA – Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast tom. Tisdag (2022-11-29)

Ekologisk Sheaolja (100%)

Finns i lager

Från: 99 kr

Greenbalance Ekologisk Sheaolja (100%) (Butyrospermum Parkii)

Även känd som: Karite Butter Oil, Shea Nut Oil, Butyrospearmum Parkii Oil, Vitellaria Paradoxa Oil

Vår ekologiskt framställda sheaolja, även kallad sheanötsolja, utvinns ur nötterna från Vitellaria paradoxa (tidigare Butyrospermum parkii), allmänt känt som sheaträdet (Karite), som är inhemskt i Afrika. Sheaolja är en lättare och mer kraftfull släkting till den mer populära, djupt vårdande ingrediensen sheasmör.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 011 Kategori:

Sheaolja kan betraktas som en fraktionerad form av sheasmör, eftersom den faktiskt erhålls som en samprodukt vid framställningen av sheasmör. Till skillnad från sheasmör, som förblir fast och vaxliknande vid rumstemperatur, har sheasmörolja en slät, sammetsliknande konsistens som liknar en typisk kallpressad olja, vilket gör den lättare att använda i kosmetiska formuleringar.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Sheaolja som används lokalt absorberas lätt av huden och ger intensiv fukt utan att irritera huden, lämna en oljig hinna eller täppa till porerna. Detta gör den idealisk för oljiga, känsliga och mogna hudtyper samt för hud som drabbas av akne och eksem. Rikt på föreningar som återställer kollagen är sheanötsolja en effektiv antirynkbehandling som fyller huden med fyllighet och minskar synligheten av fina linjer och åldrande. Shea (Vitellaria Paradoxa)-olja kan vara användbar vid behandling av brännskador och solskador och är också en favorit för att hjälpa till att minska uppkomsten av ärr och bristningar. Den finns ofta i kosmetiska produkter som ansiktskrämer, läppbalsam och solskyddsmedel, eftersom dess antiseptiska och sammandragande egenskaper hjälper till att reparera huden.

Eftersom sheaolja har utmärkta mjukgörande och fuktgivande egenskaper används den också ofta i schampo, balsam och hårbehandlingar. Dess vårdande egenskaper återfuktar torrt, frissigt, skadat och skört hår utan att håret luktar obehagligt eller känns tungt och fett. Genom att eliminera mjäll stärker Butyrospermum Parkii Oil håret och minskar håravfallet, vilket främjar tillväxten av friskare och eventuellt längre hår.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Sheaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren sheaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Butyrospermum Parkii (Shea) Oil
CAS-Nummer 91080-23-8
Innehållsdeklaration 100% Butyrospermum Parkii (Shea) Oil
Ursprungsland Ghana
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB011

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Sheaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Sheaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Sheaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Sheaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *