N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Sheaolja (100%)

Finns i lager

Från: 99 kr

50 ml
99 kr
100 ml
139 kr
Artikelnr: 011 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Sheaolja (100%) (Butyrospermum Parkii)

Utforska vår ekologiska sheaolja, en lättare och kraftfullare variant av det populära sheasmöret, som utvinns ur sheanötter från det afrikanska sheaträdet (Vitellaria paradoxa). Denna fantastiska olja är rik på essentiella fettsyror och antioxidanter som återfuktar och skyddar huden, samtidigt som den snabbt absorberas för en mjuk och smidig känsla.

Vänligen notera att sheaoljan har en tendens att stelna vid rumstemperatur, vilket kan göra den fastare än förväntat. Oroa dig inte, detta påverkar inte dess egenskaper eller kvalitet. För att återfå oljans flytande form, värms den försiktigt upp genom att placera flaskan i ett varmt vattenbad några minuter innan användning. När oljan har mjuknat och blivit flytande igen är den redo att förvandla din hudvårdsrutin med dess närande och skyddande egenskaper.

Även känd som: Karitésmör-olja, Sheanötsolja, Butyrospermum Parkii-olja, Vitellaria Paradoxa-olja, Sheaträdolja, Karitéolja, Sheabutterolja, Afrikansk Sheasmör-olja, Sheaträdsolja, Sheafettsolja, Sheasmörnötolja

Rapporterade fördelar och användningsområden för Sheaolja

Sheaolja, en fraktionerad form av det älskade sheasmöret, imponerar med en mängd fördelar och användningsområden, tack vare dess något lättare, men ändå rika och tjocka konsistens. Denna näringsrika olja erbjuder en alternativ upplevelse jämfört med traditionellt sheasmör och kan enkelt integreras i olika skönhetsrutiner för att främja välmående hud och hår. Denna underbara olja utvinns som en biprodukt vid framställning av sheasmör, vilket gör den idealisk för kosmetiska formuleringar.

Använd sheaolja för att ge din hud intensiv återfuktning utan irritation, oljighet eller tilltäppning av porer, vilket gör den perfekt för alla hudtyper, inklusive oljig, känslig, mogen och problemhy. Sheaolja hjälper till att reducera tecken på åldrande och verka på ärr och bristningar, samt lindra sol- och värmeskador. Dess antiseptiska och sammandragande egenskaper gör den till en favorit i ansiktskrämer, läppbalsam och solskyddsmedel, bidragande till en hälsosam hudreparation.

Sheaolja är också en ovärderlig ingrediens i hårprodukter som schampo, balsam och behandlingar. Dess närande och fuktgivande fördelar återupplivar torrt, frissigt och skadat hår utan att lämna det tungt eller fet. Genom att bekämpa mjäll och stärka håret kan sheaolja minska håravfall och främja tillväxten av friskare, längre hårstrån. Förbättra din hud- och hårvård med denna mångsidiga och näringsrika olja från sheaträdets (Vitellaria paradoxa) nötter!

Observera att denna Sheaolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Sheaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren sheaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Butyrospermum Parkii (Shea) Oil
CAS-Nummer 91080-23-8
Innehållsdeklaration 100% Butyrospermum Parkii (Shea) Oil
Ursprungsland Ghana
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB011

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Sheaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Sheaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Sheaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Sheaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *