 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Sheaolja (100%)

Finns i lager

139 kr

139 kr
Artikelnr: 011 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Sheaolja (100%) (Butyrospermum Parkii)

Upptäck vår ekologiskt framställda sheaolja, som är varsamt extraherad från nötterna av Vitellaria paradoxa, även känd som sheaträdet, som är hemmahörande i Afrikas rika landskap. Denna olja representerar en lättare och mer potent variant av det välkända och djupt näringsgivande sheasmöret. Sheaolja, som även går under namnet sheanötolja, erhålls som en biprodukt i framställningsprocessen av sheasmöret. Men till skillnad från sheasmöret, som förblir fast och vaxartat vid rumstemperatur, har sheaoljan en mjuk, sammetliknande konsistens. Detta gör den enklare att använda i kosmetiska formuleringar, där dess förmåga att lätt absorberas av huden utan att lämna en oljig rest eller täppa till porerna uppskattas särskilt av de med oljig, känslig eller mogen hud, samt hud som är benägen för akne och eksem.

Rik på föreningar som återställer kollagen, erbjuder sheaoljan effektiva anti-rynkbehandlingar som fyller ut huden och reducerar synligheten av fina linjer och tecken på åldrande. Dess utmärkta mjukgörande och återfuktande egenskaper gör den även populär i hårvårdsprodukter som schampon, balsam och behandlingar.

Notera att sheaoljan kan bli fast vid kallare temperaturer, detta påverkar inte dess fördelaktiga egenskaper. Om oljan stelnar, placera bara flaskan i varmt vatten några minuter för att återfå dess flytande form, så är den åter igen redo att förbättra din hudvård med dess näringsrika kvaliteter.

Även känd som: Karitésmör-olja, Sheanötsolja, Butyrospermum parkii-olja, Vitellaria paradoxa-olja, Sheaträdolja, Karitéolja, Sheabutterolja, Afrikansk sheasmör-olja, Sheaträdsolja, Sheafettsolja, Sheasmörnötolja

Sheaoljan härstammar från nötterna av Vitellaria paradoxa, mer känt som sheaträdet, som växer i de frodiga landskapen i Afrika. Denna trädart är inhemsk i regioner över Sahel, från Mali i väst till Sudan i öst, och sträcker sig till de norra delarna av Uganda och Etiopien. Sheaträdets frukter bär på en rik historia, djupt rotad i Afrikas kulturella och ekonomiska liv, speciellt bland kvinnor, som traditionellt ansvarar för insamlingen och bearbetningen av sheanötterna. Sheasmöret och oljan som är framställda från dessa nötter har använts i generationer för att skydda och nära huden mot det stränga, torra klimatet.

Vår sheaolja framställs genom en varsam extraktionsprocess från nötterna av Vitellaria paradoxa. Processen börjar med att nötterna skördas, skalas, och sedan krossas. Den skiljer sig från framställningen av sheasmör genom att oljan erhålls som en biprodukt i processen, där sheasmöret separeras från de mer flytande komponenterna.

Vår sheaolja utvinns genom en skonsam kallpressningsprocess direkt från nötterna av Vitellaria paradoxa. Denna metod börjar med att nötterna noggrant skördas, skalas och krossas. Till skillnad från tillverkningen av sheasmör, där oljan framträder som en sekundär produkt, lyfts här sheaoljans värdefulla egenskaper fram genom att avskilja den från de fasta beståndsdelarna. Kallpressningen säkerställer att oljans alla naturliga näringsämnen – som essentiella fettsyror och vitaminer, som är vitala för både hudens och hårets välmående – bevaras i sin renaste form.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Sheaolja

Sheaoljan är högt värderad för sina näringsrika och fuktgivande egenskaper. Denna mångsidiga olja framhäver en rikedom av essentiella fettsyror, vitaminer och antioxidanter som djupt närar, återfuktar och skyddar huden samt håret från skador. Sheaoljans lättabsorberande och icke-komedogena natur gör den till en favorit bland alla hudtyper, inklusive oljig och känslig hud.

Sheaolja för hudvård

Inom hudvård erbjuder sheaolja exceptionella fördelar. Den verkar intensivt återfuktande utan att lämna en fet hinna, vilket gör den idealisk för daglig användning. Sheaolja bidrar även till att återställa hudens fuktbarriär och förbättra hudens elasticitet, vilket minskar tecken på åldrande som fina linjer och rynkor. För personer med torr, sprucken eller irriterad hud kan sheaolja erbjuda både omedelbar lindring och långvarig komfort.

Denna vegetabiliska olja kan även berikas genom att blandas med eteriska oljor för en mer anpassad hudvårdsupplevelse. För en lugnande massageolja, blanda sheaolja med lavendel eller kamomill. För en uppfriskande och energigivande blandning, prova att tillsätta citrusoljor som bergamott eller grapefrukt. Dessa kombinationer kan förbättra hudens utseende samtidigt som de erbjuder aromaterapeutiska fördelar.

Sheaolja för hårvård

När det kommer till hårvård, är sheaolja lika fördelaktig. Den hjälper till att återfukta och konditionera håret från rot till topp, vilket reducerar torrhet och frizz. Oljan kan bidra till att stärka hårstråna, samt främja en frisk hårbotten.

För de med lockigt eller grovt hår, erbjuder sheaolja en extra nivå av fukt och definition, vilket gör det lättare att hantera.

Övriga användningsområden för sheaolja

Utöver hud- och hårvård, har sheaolja flera andra användningsområden. Den är effektiv som en naturlig makeup-remover, mild nog för att användas runt ögonen samtidigt som den närar huden. Sheaolja kan även användas som en nagelbandsolja för att främja starka, friska naglar och mjuka händer. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den till ett utmärkt val för lindring av mindre hudirritationer och solbränna. Med dess mångsidighet är sheaolja en värdefull tillgång i varje skönhets- och hälsoregim.

Observera att denna sheaolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Sheaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren sheaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Butyrospermum Parkii (Shea) Oil
CAS-Nummer 91080-23-8
Innehållsdeklaration 100% Butyrospermum Parkii (Shea) Oil
Ursprungsland Ghana
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB011

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Sheaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Sheaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Sheaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Sheaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Sheaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *