 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Vetegroddsolja (100%)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

135 kr

135 kr
Artikelnr: 075 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Vetegroddsolja (100%) (Triticum aestivum)

Upptäck vår ekologiskt framställda vetegroddsolja, som är kallpressad från vetekärnans (Triticum aestivum) groddar. Med en fin och len textur är den perfekt för ansikts- och kroppsmassage, då den är naturligt rik på E-vitamin för att närma och skydda torr och mogen hud. Denna näringsrika olja är även rik på antioxidanter som hjälper till att bekämpa hudens åldrande och återställer vitalitet.

Vetegroddsoljan är idealisk för torra hudtillstånd och skyddar även huden från miljöns påfrestningar. Den hjälper till att återfukta huden utan att lämna en fet känsla och är icke-komedogen. Dess vårdande egenskaper stödjer även håret och förbättrar hårets hanterbarhet.

Observera att vetegroddsoljan i sig själv inte innehåller någon gluten, men där finns underlag för att mycket känsliga veteglutenallergiker kan reagera på spår av gluten från framställningsprocessen. En viss försiktighet rekommenderas därför dig som är glutenallergiker.

Även känd som: Veteolja, Vetekärnolja, Triticum vulgare groddolja, Triticum aestivum groddolja, Triticum sativum groddolja, Kallpressad vetegroddsolja

Vete, en av mänsklighetens äldsta domestikerade grödor, har en rik historia som sträcker sig tillbaka till den bördiga halvmånen i Mellanöstern för mer än 10,000 år sedan. Denna grundläggande kulturväxt har spelat en central roll i människans utveckling, från nomadiska samhällen till etablerade jordbrukssamhällen. Vete har inte bara varit en stapelvara i kosthållningen utan också en symbol för välstånd och överflöd genom historien. Men det var först under senare århundraden som vetegrodden och dess fantastiska fördelar upptäcktes och började utnyttjas. Detta var en revolution i synen på detta oerhört näringsrika lilla korn, och sedan dess har vetegroddsolja blivit en viktig ingrediens inom skönhetsvård.

Vår vetegroddsolja framställs genom kallpressning av vetegrodden, den del av vetekärnan som innehåller den högsta koncentrationen av näringsämnen. Kallpressningsprocessen är avgörande för att bevara oljans näringsmässiga och terapeutiska egenskaper. Denna noggranna framställningsprocessen säkerställer att vetegroddsoljan behåller sin höga halt av vitamin E, en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot oxidativ stress och föroreningar. Den unika sammansättningen av fettsyror bidrar också till dess förmåga att återfukta och förnya huden, vilket gör oljan till en värdefull ingrediens i hudvårdsprodukter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Vetegroddsolja

Vetegroddsolja är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Den är rik på E-vitamin, en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot oxidativ stress och föroreningar. Och dess unika sammansättning av essentiella fettsyror, som linolsyra och oleinsyra, bidrar till att förbättra hudens elasticitet och återfukta på djupet. Traditionellt har vetegroddsolja använts för att främja en hälsosam hud och hårbotten, minska tecken på åldrande och reparera skadad hud.

Vetegroddsolja för hudvård

Inom hudvård är vetegroddsoljan uppskattad för sin förmåga att djupt återfukta och revitalisera huden, göra den mjuk och minska fina linjer och rynkor. Dess höga innehåll av E-vitamin gör den till en utmärkt ingrediens i nattkrämer, serum och kroppsoljor. Vetegroddsolja kan också användas som en del av dagliga hudvårdsrutiner för att skydda huden mot yttre påfrestningar. Dess icke-komedogena egenskaper gör den lämplig för alla hudtyper, även fet och aknebenägen hud.

För att ytterligare förbättra dess effekter på huden kan vetegroddsolja blandas med eteriska oljor som lavendel för dess lugnande egenskaper, neroli för att främja hudens elasticitet, eller frankincense för dess förmåga att minska ärrbildning och rynkor. Dessa blandningar kan användas som massageoljor eller tillsättas till badet för en lyxig och vårdande upplevelse.

Vetegroddsolja för hårvård

Inom hårvård bidrar vetegroddsoljans närande egenskaper till att stärka håret från roten och ge det en naturlig glans. Den är särskilt fördelaktig för torrt, skadat eller behandlat hår, eftersom dess fuktgivande egenskaper hjälper till att återuppbygga hårets struktur och minska kluvna toppar. Vetegroddsolja kan användas som en hårmask genom att appliceras direkt på håret och hårbotten, lämnas i under en tid innan tvätt, eller blandas i schampo och balsam för extra näring.

Observera att denna vetegroddsolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Vetegroddsolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren vetegroddsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
CAS-Nummer 84012-44-2 ; 68917-73-7
Innehållsdeklaration 100% Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Grodd
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB075

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

2 recensioner av Ekologisk Vetegroddsolja (100%)

  1. christina s. (verifierad ägare)

    Den absolut bästa oljan för mogen hud, jag någonsin använt.

  2. Anonym (verifierad ägare)

    Superfin olja av hög kvalitet. Hade svårt att hitta både ekologisk och kallpressad men här fanns den!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *