 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%)

Finns i lager

Från: 459 kr367 kr

Det ursprungliga priset var: 459 kr.Det nuvarande priset är: 367 kr.
Det ursprungliga priset var: 799 kr.Det nuvarande priset är: 639 kr.
Artikelnr: 051 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) (Santalum album)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska indiska sandelträolja, vars essens varsamt utvinns från hjärtveden av det doftande Santalum album-trädet. Dessa träd skördas etiskt på plantager i södra Indien. Genom en komplett destillationsprocess framställs vår magnifika sandelträolja, som bjuder på en djup, mjuk, söt-träig doft med en mycket lång, fyllig, balanserad och utsökt söt samt krämigt mjuk avrundning, som påminner om den sällsynta Mysore-sandelträet. Vår indiska sandelträolja är särskilt omtyckt för sina ‘träiga’ toner, kombinerade med den himmelskt söta doften som är kännetecknande för högkvalitativ sandelträolja.

Denna exklusiva olja är en av parfymkonstens mest älskade ingredienser, den är världsberömd och eftertraktad inom kroppsvård, hudvård, naturliga parfymer och rökelse för sin jämförelselösa doft och djupt lugnande effekter. Oljan består till största delen av sesquiterpenalkoholen alfa-santanol, en förening som ger viskositet och en träig arom, samt anses bidra till många av dess biologiska effekter.

Även känd som: Äkta sandelträolja, Vit sandelträolja, East Indian sandalwood eterisk olja, Santalum album eterisk olja, Indian sandalwood olja

Vår eteriska indiska sandelträolja har sitt ursprung i det lummiga landskapet i södra Indien, en region som historiskt sett har varit en viktig källa för sandelträ (Santalum album). Denna värdefulla växt har en lång och rik historia i Indien, där den anses ha andliga och välgörande egenskaper. Sandelträet har varit högt värderat i tusentals år, inte bara inom den indiska kulturen utan även i andra delar av Asien. Det är känt för sitt distinkta och fängslande doftprofil, som har gjort det till en eftertraktad råvara inom parfymindustrin och ceremoniella sammanhang.

Det område där vårt sandelträ växer, är känt för sitt ideala klimat och jordmån, vilket bidrar till träets höga kvalitet och rika arom. Regionen har historiskt varit centrum för sandelträproduktion, och dess skogar har odlats och vårdats genom generationer, vilket gör detta område unikt för framställningen av sandelträ och dess olja.

Sandelträ och dess olja har haft en djupgående betydelse genom historien. I Indien har det använts i religiösa ceremonier och som en del av Ayurveda, den traditionella indiska medicinen. Sandelträets lugnande och meditativa doft har också varit uppskattad inom buddhismen och hinduismen. Där det har fungerat som ett viktigt element i rökelse och som en symbol för andlig rening.

Vår indiska sandelträolja framställs genom en noggrann och traditionell destillationsprocess. Hjärtveden från Santalum album-trädet, som odlas i södra Indien, används för att framställa oljan. Träet måste först mogna i flera år innan det kan skördas, vilket gör råvaran särskilt värdefull. Efter skörd genomgår veddelen en noggrann och komplett destillation, en process som är avgörande för att oljan ska behålla sin unika och djupa doftprofil. Under destillationen extraheras oljans essens varsamt för att säkerställa att dess söt-träiga, mjuka och krämiga doftegenskaper bibehålls. Det är denna process som ger vår sandelträolja dess exceptionellt rika och mångfacetterade arom, vilket gör den till en eftertraktad ingrediens i fina parfymer och hudvårdsprodukter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Indisk Sandelträ

Eterisk indisk sandelträolja är högt värderad för sina hudnärande, lugnande och återfuktande egenskaper och är känd för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Den här oljan är särskilt uppskattad för sin förmåga att skapa en lugnande och harmonisk atmosfär, samt för dess djupgående positiva effekter på både kropp och själ. Traditionellt har den använts för att främja mentalt lugn och fysiskt välbefinnande, vilket gör den till en idealisk komponent i en rad wellness- och spa-produkter.

Eterisk indisk sandelträolja för hudvård

Eterisk indisk sandelträolja är uppskattad inom hudvård för sina mångsidiga egenskaper. Den används traditionellt för att lugna irriterad hud och reducera tecken på åldrande. Oljans antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper bidrar till dess förmåga att minska irritation och skydda huden mot miljöpåverkan, som kan leda till för tidigt åldrande. Dessutom kan den hjälpa till att förbättra hudens ton och textur, samt motverka mörka fläckar och ojämnheter på huden. Sandelträoljan kan enkelt integreras i din hudvårdsrutin genom att några droppar blandas med din fuktighetskräm eller ansiktsolja.

Eterisk indisk sandelträolja för hårvård

Eterisk indisk sandelträolja är en uppskattad ingrediens inom hårvård, erkänd för dess förmåga att bidra till ett hälsosammare och mer livfullt hår. Dess unika egenskaper gör den till en idealisk lösning för att hantera olika hårproblem. Med sina antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper hjälper oljan till att minska irritation och obehag i hårbotten. Detta bidrar till en frisk och balanserad hårbottenmiljö.

Oljans förmåga att förebygga mjäll beror på dess antibakteriella natur, vilket hjälper till att hålla hårbotten ren och frisk. När det gäller hårstrånas utseende innehåller sandelträolja antioxidanter som inte bara definierar hårets textur utan också tillför en naturlig glans. Detta resulterar i ett hår som ser mer glänsande och livfullt ut. Sandelträoljan är även effektiv för att behandla kluvna hårändar. Genom att tillföra de nödvändiga näringsämnena som behövs för hårets, bidrar den till att reparera och förebygga kluvna hårändar, vilket ger håret en silkeslen och jämn textur.

För att enkelt dra nytta av sandelträoljans fördelar för håret, kan den integreras i din vanliga hårvårdsrutin genom att lägga till några droppar i ditt schampo eller balsam. Detta steg hjälper till att förbättra hårets naturliga volym och glans, samtidigt som det ger en silkeslen känsla.

Eterisk indisk sandelträolja inom aromaterapi

Eterisk indisk sandelträolja är en av de mest värdefulla oljorna inom aromaterapi. Denna olja är känd för att ge en lugnande och uppfriskande effekt och är särskilt användbar för att främja mental klarhet, minska stress, och förbättra sömnkvaliteten. Oljans unika egenskaper gör den effektiv för att lugna sinnet och stödja känslor av frid och klarhet. Den är också känd för att förbättra humöret och öka känslor av harmoni och sensualitet.

Sandelträolja är en utmärkt ingrediens i olika aromaterapiblandningar. Den kan användas i diffusorer, massageoljor eller badoljor för att skapa en avslappnande och lugnande atmosfär. Till exempel, genom att blanda några droppar sandelträolja med citron och geraniumolja i en bärarolja, kan du skapa en lugnande badolja. För en uppfriskande blandning som balanserar negativa känslor, kan du kombinera sandelträolja med Melissa och neroliolja.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk indisk sandelträolja.

Specifikationer

INCI-Namn Santalum Album (Sandalwood) Oil
CAS-Nummer 8006-87-9 ; 84787-70-2
Innehållsdeklaration 100% Santalum Album (Sandalwood) Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB051

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *