N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%)

Finns i lager

Från: 459 kr

5 ml
459 kr
10 ml
799 kr
Artikelnr: 051 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) (Santalum album)

Vår ekologiskt framställda, högkvalitativa eteriska olja från Indiskt sandelträ är hållbart producerad från den utsökt doftande kärnveden från Santalum album-trädet som skördas etiskt på plantagerna i södra Indien. Vår magnifika sandelträolja, som framställs genom ångdestillation, har en mycket djup, behaglig, söt träaktig doft med en lång, fyllig och balanserad drydown som påminner om den sällsynta Mysore-sandalträdet. Vår indiska sandelträolja har de “vedartade” noter, tillsammans med den himmelskt söta tonen som förväntas av en högkvalitativ eterisk olja av sandelträ.

Även känd som: Äkta Sandelträolja, Vit Sandelträolja, East Indian Sandalwood Eterisk Olja, Santalum Album Eterisk Olja, Indian Sandalwood Olja

Låt oss introducera dig till den exotiska, mystiska och otroligt förföriska – Indiska sandelträoljan. Vördad som en av parfymeriernas mest älskade substanser, är denna olja en symbol för traditionell lyx och naturlig skönhet. Med en doft som är lika djup och komplex som dess rötter, har indisk sandelträolja vunnit världsomspännande erkännande och uppskattning.

Indiskt sandelträ, även känt som Santalum album, är infödd till Indien, en plats med rik kultur och historia. Här har sandelträet varit en del av samhället i tusentals år och använts i allt från traditionella ritualer till naturlig medicin. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna del av Indiens kulturarv till er, i form av vår förstklassiga eteriska olja.

För att skapa vår sandelträolja, används en noggrann ångdestillationsprocess för att extrahera oljan från sandelträdets mörka kärnved. Denna metod säkerställer att alla de värdefulla egenskaperna hos sandelträet bevaras, vilket ger en eterisk olja av högsta kvalitet.

Vad som verkligen skiljer indisk sandelträolja från mängden är dess unika doftprofil. Oljan har en söt, varm, träig och rik doft, vilket gör den till en oumbärlig ingrediens i kroppsvård, hudvård, naturliga parfymer och rökelse. Den dominerande föreningen i denna utsökta olja är sesquiterpenalkoholen - alfa-santalol, vilken ger oljan dess karakteristiska viskositet och träiga doft. Denna förening är också ansvarig för en stor del av sandelträoljans biologiska effekter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Indisk Sandelträolja

Förutom att den hjälper till att minska förekomsten av oönskad bakterie-, svamp- och virusaktivitet är sandelträets eteriska olja djupt hudnärande och läkande. Den kan hjälpa till att minska uppkomsten av hudproblem och främja en hälsosam, slät hy, vilket gör den till ett utmärkt val för användning i krämer, lotioner, toners och andra fina hudvårdsformuleringar. Att tillsätta indisk sandelträ eterisk olja till en oparfymerad flytande tvål, massagekräm eller bubbelbad är ett utmärkt sätt att liva upp din produkt, samtidigt som det ger en lugnande, stärkande och jordnära effekt på kroppen.

Eterisk olja från Indiskt sandelträ blandas med fördel med många andra eteriska oljor, inklusive dyrbara blommor som neroli och jasmin, samt eteriska oljor i trä- jord- ört- och kryddfamiljerna.
På emotionell och energetisk nivå används den varma, träiga och jordiga aromen från sandelträ i stor utsträckning för att förbättra humöret och används ofta i meditation för dess jordnära effekter.

Inom aromaterapi används sandelträoljan till att skapa en fridfull atmosfär, lugna sinnet och hjälpa till att minska nervösa spänningar. Den förstärker också romantiska stämningar med sin mjuka, sensuella, öppnande och centrerande kryddigt-varma doft.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk indisk sandelträolja.

Specifikationer

INCI-Namn Santalum Album (Sandalwood) Oil
CAS-Nummer 8006-87-9 ; 84787-70-2
Innehållsdeklaration 100% Santalum Album (Sandalwood) Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB051

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *