N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%)

Finns i lager

Från: 579 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 051 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) (Santalum album)

Även känd som: Äkta Sandelträolja, Vit Sandelträolja, East Indian Sandalwood Essential Oil, Santalum Album Essential Oil, Indian Sandalwood Oil

Vår ekologiskt framställda, högkvalitativa eteriska olja från Indiskt sandelträ är hållbart producerad från det utsökt doftande kärnveden från Santalum album-trädet som skördas etiskt på plantagerna i södra Indien. Vår magnifika sandelträolja, som framställs genom ångdestillation, har en mycket djup, mjuk, sött-träaktig doft med en mycket lång, fyllig, balanserad, extremt söt och krämig-glatt drydown som påminner om den sällsynta Mysore-sandalträdet. Vår indiska sandelträolja har de “vedartade” noter, tillsammans med den himmelskt söta tonen som förväntas av en högkvalitativ eterisk olja av sandelträ.

Indiskt sandelträ är en av parfymerins mest vördade substanser och älskad för sin söta, varma, träiga och rika doft och är en världsberömd och mycket eftertraktad ingrediens i kroppsvård, hudvård, naturliga parfymer och rökelse för sin ojämförliga doft och djupt lugnande effekt. Denna utsökta olja består till största delen av sesquiterpenalkoholen - alfa-santalol - en förening som ger viskositet och en träig doft samt är ansvarig för en stor del av dess biologiska effekter.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Förutom att den hjälper till att minska förekomsten av oönskad bakterie-, svamp- och virusaktivitet är sandelträets eteriska olja djupt hudnärande och läkande. Den kan hjälpa till att minska uppkomsten av hudfel och främja en hälsosam, slät hy, vilket gör den till ett utmärkt val för användning i krämer, lotioner, toners och andra fina hudvårdsformuleringar. Att tillsätta indisk sandelträ eterisk olja till en oparfymerad flytande tvål, massagekräm eller bubbelbad är ett utmärkt sätt att liva upp ditt utrymme samtidigt som det inspirerar en lugnande, stärkande och jordnära effekt på kroppen. Sandelträolja används även ofta för att lindra oönskade muskelspasmer och hjälpa till med mindre smärta och inflammationshantering. Denna eteriska olja är också otroligt stödjande för en sund lungfunktion.

Eterisk olja från Indiskt sandelträ blandas vackert med många andra eteriska oljor och naturliga aromatiska ämnen, inklusive dyrbara blommor som neroli och jasmin, andra eteriska träoljor och oljor i jord-, ört- och kryddfamiljerna.
På emotionell och energetisk nivå används den varma, träiga och jordiga aromen från sandelträ i stor utsträckning för att förbättra humöret och används ofta i meditation för dess jordnära effekter.

När sandelträolja sprids hjälper den till att skapa en fridfull atmosfär, lugna sinnet och hjälpa till att minska nervösa spänningar. Den förstärker också romantiska stämningar med sin mjuka, sensuella, öppnande och centrerande kryddigt-varma doft.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk indisk sandelträolja.

Specifikationer

INCI-Namn Santalum Album (Sandalwood) Oil
CAS-Nummer 8006-87-9 ; 84787-70-2
Innehållsdeklaration 100% Santalum Album (Sandalwood) Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB051

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Indisk Sandelträolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *