N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%)

Slutsåld

72 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) (Citrus reticulata)

Även känd som: Mandarin Oil, Mandarine Oil, Citrus Reticulata Peel Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja från Mandarin är kallpressad från det ljusa, färska skalet från fullt mogna, mogna Citrus reticulate-frukter som växer i fruktodlingar som finns i delar av den soliga, varma syditalienska landsbygden. Vår mandarinolja har en ovanligt pikant och uppfriskande citrusdoft med citronliknande, syrligt-söta toppnoter som ger ljushet och charm till alla naturliga parfymkompositioner.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 045 Kategori:

Liksom andra citrusskaloljor avslöjar den kemiska analysen av mandarinoljan att huvudbeståndsdelen är limonen plus nästan ett dussin syrliga, citrusaktiga aldehyder i låga koncentrationer som ändå bidrar väsentligt till den totala aromen.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Förutom att främja ett hälsosamt matsmältningssystem kan eterisk olja från Mandarin hjälpa till att minska förekomsten av oönskad bakteriell och viral aktivitet. Denna eteriska olja kan hjälpa till att lindra ovälkomna muskelspasmer samt hjälpa till att stödja en sund lung- och luftvägsfunktion. Mandarinolja rekommenderas ofta att användas i en diffusorblandning när man arbetar för att lindra förkylnings- och influensasymptom, särskilt när man vill lindra trängsel i bröstet och bihålorna. Den kan också tillsättas i olika hudvårdsformuleringar för att släta ut huden och ge naturlig skönhet.

Känslomässigt och energimässigt kan eterisk olja från Mandarin hjälpa till att lugna känslomässig oro och är oerhört stödjande när man arbetar med situationell ångest eller depression. Eterisk olja från Mandarin är också så mild och effektiv att den kan användas säkert i aromaterapi för alla familjemedlemmar. Den kan hjälpa till att minska de negativa effekterna av daglig stress, främja djup, vilsam sömn och stödja känslor av tillfredsställelse och välbefinnande.

Ingredienser

Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) - Denna produkt innehåller endast ren Mandarin olja.

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Mer information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB045

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Mandarin Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.