 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Ingefärsolja (100%)

Finns i lager

109 kr

109 kr
Artikelnr: 135 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) (Zingiber officinale)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska ingefärsolja, som är varsamt ångdestillerad från de starkt aromatiska rotstockarna av Zingiber officinale-plantan som livar upp de tropiska kustområdena i Indien med sina frodigt gröna fält och strålande röda blommor. Vår unika ingefärsolja kommer från nyskördade snarare än torkade ingefärsrotstockar, vilket ger den en livlig, fräschare och sötare arom.

Liksom kanel och kardemumma är ingefära en annan välkänd krydda som används flitigt inom matlagning, örtmedicin, samt inom aromaterapi och parfym. Denna fantastiska olja har ett brett spektrum av användningsområden, från att förbättra välbefinnandet och skapa en värmande atmosfär, till att stärka den allmänna hälsan och vitaliteten.

Även känd som: Zingiber Officinale Eterisk Olja, Ingefära Eterisk Olja, Ingefärsrot Eterisk Olja.

Ingefära, vetenskapligt benämnd Zingiber officinale, är en växt som ursprungligen härstammar från Sydöstasien. Den började sin resa i regioner som idag är kända som Kina och Indien, där den har odlats i över 5 000 år, både som en kulinarisk ingrediens och som en del av traditionell medicin. I sina ursprungsland, särskilt i Indien, har ingefära en djupgående betydelse inom ayurvedisk medicin där den prisas för sina påstådda hälsofördelar. Det tropiska kustområdet i Indien, där vår eteriska ingefärsolja kommer ifrån, erbjuder optimala klimatförhållanden som ger ingefäran dess unika smak och aromatiska kvaliteter. Jorden, mängden solljus och regnet bidrar till att skapa en ingefära av exceptionellt hög kvalitet.

Genom tiderna har ingefära spelat en viktig roll i många kulturer. I antika Kina och Indien användes den som tidigare nämnt inte bara som ett smakämne utan också som en viktigt del av naturmedicinen. Det romerska riket tog sedan upp ingefära från öst och snart blev det en av de mest populära kryddorna i Europa, trots sitt höga pris. Under medeltiden använde européer ingefära för dess påstådda förmåga att förhindra spredningen av pesten. Många kända historiska personer, som kung Henrik VIII av England, uppmuntrade även användningen av ingefära för att stärka hälsan. Denna krydda har alltså historiskt sett varit föremål för både handel och uppskattning i många kulturer världen över.

Vår eteriska ingefärsolja framställs genom en ångdestillationsprocess av de nyskördade ingefärsrotstockarna, vilket är viktigt för att bibehålla dess höga kvalitet och särpräglade egenskaper, detta ger även oljan en livlig, fräsch och söt arom. Vilket skiljer sig från oljor som är destillerade från torkade ingefärsrotstockar, som tenderar att ha en starkare och mindre söt doft. Processen för att framställa vår eteriska ingefärsolja börjar med att nyskördade ingefärsrotstockar rengörs noggrant. Därefter utsätts de för ånga, och de flyktiga beståndsdelarna i ingefäran avdunstar och samlas upp i en kondensor. Efter kondenseringen separeras den eteriska oljan från vattnet. Detta ger en ren, kraftfull och aromatisk olja som är redo att användas i en mängd olika tillämpningar.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Ingefära

Eterisk ingefärsolja är högt värderat för sina uppvärmnings- och cirkulationsstödjande egenskaper och är välkänd för att användas i både hudvård och aromaterapiprodukter. Från sina traditionella rötter i ayurvedisk och kinesisk medicin, där den användes för att balansera kroppens energier och stärka matsmältningen, har ingefärsolja hittat en plats i hjärtat av den moderna konsumentens behov - både för välbefinnande och för skönhetsvård. Med sitt rika innehåll av antioxidanter och antiinflammatoriska föreningar, kombinerat med dess distinkta doft, passar eterisk ingefärsolja utmärkt in i den samtida livsstilen.

Eterisk ingefärsolja för hudvård

Inom hudvårdsarenan erbjuder eterisk ingefärsolja flera specifika fördelar. Den är känd för att lugna rodnad, eliminera bakterier och ge huden en förnyad lyster. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan även hjälpa till att lindra irritation och inflammation i huden. För att använda ingefärsolja på huden rekommenderas det att blanda ut den med en vegetabilisk olja, som jojoba eller avokadoolja, för att undvika irritation. Oljan kan vara särskilt bra för torr och mogen hud, då den bidrar med fuktighet och näring, samtidigt som den hjälper till att bekämpa tecken på åldrande.

Eterisk ingefärsolja för hårvård

När det kommer till hårvård kan eterisk ingefärsolja hjälpa till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten. Dess uppvärmningsegenskaper kan även bidra till att minska mjäll och hårbottenirritation. För dem med torrt och skadat hår, kan en behandling med ingefärsolja ge näring och stärka hårstråna, vilket resulterar i ett glansigare och friskare hår.

Eterisk ingefärsolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk ingefärsolja känt för att värma och stabilisera. Dess doft har förmågan att stimulera viljestyrka, återställa motivation och motverka utmattning. Oljan anses även ha egenskaper som stärker det emotionella välbefinnandet och den används ofta för att skapa en känsla av komfort och värme, särskilt under kallare månader.

Övriga användningsområden för eterisk ingefärsolja

Utöver hud och hår, har eterisk ingefärsolja traditionellt också använts för att stödja matsmältningen och stärka immunförsvaret. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan vara till hjälp vid muskelsmärtor eller ledbesvär. Ingefärsolja kan även användas i massageblandningar för att lindra muskelvärk och förbättra blodcirkulationen. Den är också en populär ingrediens i vissa naturliga parfymer tack vare sin rika och kryddiga doft.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Ingefärsolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk ingefärsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil
CAS-Nummer 8007-08-7 ; 84696-15-1
Innehållsdeklaration 100% Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB135

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Ingefärsolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Ingefärsolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *