 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 69 kr

69 kr
95 kr
Artikelnr: 091 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) (Melissa officinalis)

Upptäck den förtrollande och uppfriskande kraften hos citronmeliss (Melissa officinalis), en flerårig örtväxt i myntfamiljen (Lamiaceae) som är vacker att se på och härlig att smaka. Ursprungligen från Europas, Nordafrikas, västra Asiens och Mellanösterns naturliga landskap växer denna häpnadsväckande växt stolt till en höjd av 70-150 cm, prydd med små vita blommor under sommaren och doftande blad som sprider en mild och behaglig citrondoft.

Citronmeliss är känd och älskad för sina många användningsområden. Historiskt har den varit en favorit hos både bin och biodlare, samtidigt som den fungerat som en värdefull ingrediens i örtmedicinens värld. Idag kan du njuta av dess förtjusande citrussmak genom att brygga dina egna örtteer med torkade blad från Melissa officinalis. Denna harmoniska dryck kan också fördjupas genom att kombinera den med andra rogivande örter såsom valeriana och kamomill.

Vår citronmeliss är omsorgsfullt odlat och skördad med respekt för naturen och dess gåvor. Vi är stolta över att kunna erbjuda dig denna utsökta och välgörande växt, vars tradition och smak sträcker sig över kontinenter och genom tidens gång. Unna dig själv en kopp välsmakande och välgörande citronmelisste och upplev hur denna fantastiska ört kan berika ditt välbefinnande.

Även känd som: Melissa, Hjärtansfröjd, Sötmeliss, Hjärtans Lust

Citronmeliss, vars latinska namn är Melissa officinalis, bär på en rik historia och har sitt ursprung i det gamla Europa. Med sina djupt rynkade blad och en omisskännlig doft av citron, har den länge charmat dem som stött på den. Från Medelhavets stränder till de tempererade zonerna i norra Europa, har citronmeliss funnit hem i många europeiska trädgårdar. Men dess charm och anpassningsförmåga har inte begränsats enbart till Europa. Genom handel och utforskning har citronmeliss spritt sig och anpassat sig till diverse klimat och jordmåner runt om i världen. Under vårens och sommarens milda dagar kläs citronmeliss i små ljusgula blommor, speciellt där bladen sammanstrålar med stammen, och utstrålar en skönhet som är svår att motså. Intressant nog varierar bladens färgintensitet beroende på växtplats, med nyanser som sträcker sig från en djup mörkgrön till en ljusare gulgrön. Dess blad, som påminner om de från mynta, avslöjar en släktskap, då båda dessa örter delar samma växtfamilj - myntafamiljen.

Citronmelissens ställning i historien är inget mindre än fascinerande. Denna ört har inte bara värderats för sin fräscha och uppfriskande doft, utan också för dess mångsidiga användningsområden. När man gnider mellan sina fingrar upplever man en doftexplosion som starkt påminner om citron, vilket inte bara förklarar dess namn, men även dess popularitet i både kulinariska och folkmedicinska sammanhang. Ända sedan antiken har citronmeliss blivit hyllad som en magisk och läkande ört. Inom folkmedicinen, och i många gamla skrifter, omnämns citronmeliss som en ört som kan stilla sinnet och lindra oro. Dess rogivande egenskaper, framförallt när den kombineras med andra lugnande örter som kamomill och lavendel, har gjort den till en oumbärlig ingrediens i många traditionella huskurer.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Citronmeliss

Citronmeliss är en ört som historiskt sett har hållit en särskild plats inom växtbaserad och naturlig hälsosköttsel. Med sina ursprung i Europa och tillhörighet till myntafamiljen, erbjuder citronmeliss en mängd terapeutiska egenskaper. Bland dess mest framstående attribut räknas dess förmåga att lugna sinnet och minska stress. Tack vare dessa rogivande egenskaper, har citronmeliss blivit en populär ingrediens i olika örtblandningar. När den kombineras med andra lugnande örter som valeriana, kamomill och humle, kan denna synergistiska blandning erbjuda en förstärkt känsla av lugn och välbefinnande, vilket gör den särskilt användbar i stressiga tider.

Citronmeliss erbjuder en mångfald av användningsområden, och för att verkligen ta vara på dess lugnande egenskaper, kan ett färskbryggt örtte vara den optimala metoden. Genom att brygga torra eller färska blad i nyligen kokat vatten i några minuter kan man skapa en smakfull och avslappnande dryck som inte bara lugnar sinnena utan också erbjuder en utsökt smak. Men för de som söker en mer intensiv och koncentrerad upplevelse av citronmeliss, har vi också det perfekta alternativet: citronmeliss som eterisk olja. Denna potenta olja är utmärkt för aromaterapi, där den kan diffunderas i ett rum för att skapa en avslappnande atmosfär. För dem som önskar en kroppslig upplevelse kan några droppar av denna eteriska olja tillsättas till ett varmt bad. Denna kombination kan erbjuda en djupt avkopplande upplevelse, vilket gör det idealiskt för avslappning efter en lång dag eller innan sänggåendet.

Innehåll

Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad citronmeliss i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Melissa officinalis
Innehållsdeklaration 100% Melissa officinalis
Ursprungsland Bulgarien
Växtdel Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB091

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

2 recensioner av Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad)

  1. Marianne J. (verifierad ägare)

  2. Guido (verifierad ägare)

    Utmärkt

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *