 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Blå Renfana Olja (100%)

Finns i lager

Från: 179 kr

179 kr
289 kr
Artikelnr: 140 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) (Tanacetum annuum)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska blå renfanaolja, ångdestillerad från de gyllene blommande topparna av den hållbart vildväxande fleråriga Tanacetum annuum-växten som växer vilt i den marockanska landsbygden. Blå renfanaolja är älskad för sin förtrollande, söta och örtartade doft och dess otroliga klargörande och lugnande egenskaper. Denna lyxiga djupblå eteriska olja skiljer sig från vanlig renfanaolja, som är giftig och aldrig bör användas inom aromaterapi. Den djupa blå färgen kommer från chamazulen, en kemisk komponent i blå renfana som är känd för sina lugnande fördelar för huden. Låt dig förföras av denna underbara oljas många användningsområden och låt dess förtrollande doft förvandla din vardag.

Även känd som: Marockansk Renfanaolja, Tanacetum Annuum Eterisk Olja, Blå tansy Olja, Blue Tansy

Blå renfana har sina rötter i de böljande landskapen av Marocko, där den vildväxande fleråriga växten Tanacetum annuum blommar under landets solrika himmel. Marocko, med sin unika blandning av medelhavsklimat och bergig terräng, erbjuder de optimala förutsättningarna för denna växt att frodas. Inom den marockanska kulturen, där traditionell växtanvändning går hand i hand med dagligt liv, har denna olja länge varit en skattad komponent inom traditionell läkekonst.

Även om eterisk blå renfanaolja mestadels i modern tid är känd för sina aromaterapeutiska egenskaper, har den länge varit en del av marockanska traditioner. Lokala invånare har använt oljan både för dess lugnande egenskaper på huden och för att förbättra välbefinnandet. Dessutom har blå renfana historiskt uppskattats av flera kulturer, inte bara i Marocko, men även i angränsande regioner, som ett hjälpmedel mot olika åkommor. Dess djupblå färg, som är väldigt sällsynt bland eteriska oljor, har gjort den till en omtalad skönhet inom den globala växtbaserade läkekonsten.

Vår eteriska blåa renfanaolja framställs genom en noggrann ångdestillationsprocess av de gyllene blommande topparna av Tanacetum annuum. Det som skiljer denna olja från många andra är den hållbara insamlingen av vildväxande plantmaterial från Marockos landsbygd. Detta tillvägagångssätt säkerställer att växten kan fortsätta att frodas naturligt i sitt hemland. Ångdestillation är en beprövad metod som används för att extrahera eteriska oljor, och den hjälper till att bevara oljans fördelaktiga egenskaper, inklusive chamazulen, som ger oljan dess karakteristiska djupblå färg. Varje steg i processen, från insamling till destillation, utförs med största omsorg för att säkerställa att den eteriska oljan behåller sin renhet, kvalitet och de fördelaktiga egenskaperna från den ursprungliga växten.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Blå Renfana

Eterisk blå renfana olja är en uppskattad naturprodukt känd för sina många fördelaktiga egenskaper. Oljan har en lugnande och antiinflammatorisk effekt, vilket gör den till en populär ingrediens inom både hudvård och aromaterapi. Dess antibakteriella och antivirala egenskaper bidrar även till att förebygga och behandla hudinfektioner, vilket gör den till ett utmärkt val för den moderna konsumenten som söker naturliga lösningar på vardagliga hälsobekymmer.

Eterisk blå renfana olja för hudvård

Eterisk blå renfana olja är en skattad ingrediens inom hudvård, särskilt för sin förmåga att lugna irriterad och inflammerad hud. Oljan är rik på antioxidanter som hjälper till att bekämpa fria radikaler och därmed skydda huden mot för tidigt åldrande. När den blandas ut med en vegetabilisk olja, som björnbärsfröolja eller arganolja, blir den en utmärkt komponent i massageoljor och andra hudvårdsprodukter. Dess balanserande och fuktgivande egenskaper gör den särskilt lämplig för torr, känslig eller akne-benägen hud, och den kan även enkelt integreras i din dagliga hudvårdsrutin genom att bara tillsätta några droppar till din fuktighetskräm eller lotion​.

Eterisk blå renfana olja för hårvård

Medan huvudfokus ligger på hudvård, kan blå renfana olja även användas för att tillföra fukt och lyster till håret. Dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper kan hjälpa till att lugna en irriterad hårbotten och att blanda några droppar med din favoritschampo eller balsam kan bidra till att nära hårbotten och håret, vilket resulterar i mjukare, mer hanterbart hår.

Eterisk blå renfana olja inom aromaterapi

Aromaterapi är en annan populär användning av eterisk blå renfana olja, där dess lugnande och avkopplande egenskaper gör den till ett utmärkt val för stresshantering och avslappning. Oljan har en mild, söt och örtig doft som kan hjälpa till att skapa en lugnande och upplyftande atmosfär när den diffunderas i luften. Den kan användas ensam eller i kombination med andra eteriska oljor som lavendel eller kamomill för att skapa avkopplande massageoljor eller sprayer som hjälper till att lindra spänningar och för att främja en känsla av välbefinnande​.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Blå Renfana Olja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk blå renfana olja.

Specifikationer

INCI-Namn Tanacetum Annuum (Blue Tansy) Flower Oil
CAS-Nummer 934-978-3
Innehållsdeklaration 100% Tanacetum Annuum (Blue Tansy) Flower Oil
Ursprungsland Marocko
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml, 5 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB140

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Renfana Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Blå Renfana Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *