N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Svartkumminolja (100%)

Slutsåld

Från: 99 kr

50 ml
99 kr
100 ml
139 kr
Artikelnr: 058 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Svartkumminolja (100%) (Nigella sativa)

Vår ekologiska svartkumminolja är inte bara en hyllning till det förflutna, men är också ett kraftfullt verktyg för nutiden. För älskare av historia, är svartkummin, också känt som Kalonji, är en antik skatt, upptäckt till och med i den egyptiska faraon Tutankhamons grav. Sedan århundraden tillbaka har denna olja använts för att behandla en mängd olika hälsotillstånd, vilket gör den till en tidlös hjälpreda för ditt välbefinnande.

En av de mest bemärkelsesvärda komponenterna i svartkumminolja är tymokinon, en kraftfull förening som ger den dess antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper. Tack vare tymokinon, kan svartkumminolja användas för att behandla en mängd olika hudproblem, inklusive akne, eksem, torr hud och psoriasis.

Även känd som: Nigellaolja, Kalonjiolja, Svartkumminolja, Svartfröolja, Nigella Sativa Fröolja, Kallpressad Svartkumminolja, Raffinerad Svartkumminolja, Ren Svartkumminolja.

Svartkummin, eller Nigella sativa som den vetenskapligt är känd, är en del av den botaniska världens arv och har en imponerande historia av användning inom folkmedicin. Dess ursprung går tillbaka till sydvästra Asien och Medelhavet, där det växte vilt och sedan blev domestikerat av människor. Det är i dessa fröer, kända som svartkumminfrö eller Kalonji, som vår ekologiskt framställda svartkumminolja finner sin början.

Efter odling av Nigella sativa-plantan skördas svartkumminfröna noggrant för att bevara deras kvalitet. De är sedan försiktigt kallpressade för att skapa vår ekologiska svartkumminolja. Denna metod hjälper till att säkerställa att oljan behåller alla sina fördelaktiga egenskaper och kraftfulla näringsämnen, och inte utsätts för den värme som kan bryta ner dessa komponenter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Svartkumminfröolja

En av de mest bemärkelsesvärda komponenterna i svartkumminolja är tymokinon, en kraftfull förening som ger den dess antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper. Tack vare tymokinon, kan svartkumminolja användas för att behandla en mängd olika hudproblem, inklusive akne, eksem, torr hud och psoriasis.

Men fördelarna med svartkumminolja sträcker sig mycket längre än hudvård. Denna olja är fullpackad med vitaminer, aminosyror och essentiella fettsyror. Dessa näringsämnen kan hjälpa huden att behålla fukt, bibehålla elasticitet och bekämpa de skadliga fria radikaler som orsakar åldrande.

Svartkumminolja är också en hjälte när det kommer till hårvård. Dess essentiella näringsämnen kan bidra till att stärka hårbotten och främja hälsosamt, livfullt hår. Dessa egenskaper kan leda till minskning av skada, oxidation och inflammation i hårbotten, minskar irritation och kan även hjälpa till att bekämpa miljömässiga angripare.

För att inte tala om, svartkumminolja kan bidra till att återuppliva livlösa lockar, ge dem fukt och fyllighet. Denna stärkande och skyddande egenskap kan även hjälpa till att skydda ditt hår mot UV-skador och luftföroreningar.

Så oavsett om du är ute efter att stärka ditt hår, förbättra din hud eller bara dra nytta av svartkumminoljans fantastiska egenskaper, är vår Ekologisk Svartkumminolja det perfekta tillskottet till din naturliga vårdrutin. Upplev skillnaden idag och låt din naturliga skönhet lysa.

Observera att denna Svartkumminfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Svartkumminolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren svartkumminolja.

Specifikationer

INCI-Namn Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil
CAS-Nummer 90064-32-7
Innehållsdeklaration 100% Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB058

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Svartkumminolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Svartkumminolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *