N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Svartkumminolja (100%)

Finns i lager

Från: 99 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 058 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Svartkumminolja (100%) (Nigella sativa)

Även känd som: Svartkumminfröolja, Nigellaolja, Kalonjiolja, Black Cumin Oil, Kalonji Oil, Black Seed Oil, Nigella Sativa Seed Oil

Vår ekologiskt framställda olja av svart kummin (Kalonji) är kallpressad från fröna av den blommande Nigella sativa, en medicinalväxt som är infödd i sydvästra Asien och Medelhavet. Svartkumminfröna använts i många århundraden för behandling av en mängd olika åkommor, och upptäcktes till och med i den egyptiska faraon Tutankhamons grav.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Svartkumminolja är särskilt rik på tymokinon, som har potenta antioxidativa och antiinflammatoriska effekter. På grund av dess antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter kan svartkumminolja hjälpa till att behandla hudproblem, inklusive akne, eksem, torr hud och psoriasis. Svartkumminolja är också rik på vitaminer, aminosyror och essentiella fettsyror som hjälper huden att behålla fukt, bibehålla elasticitet och bekämpa de skadliga fria radikaler som orsakar åldrande.

Svartkumminolja med dess flertal essentiella näringsämnen hjälper till att förbättra både hårbotten och hårets hälsa, vilket leder till en minskning av slitningar, oxidativa skador och inflammation i hårbotten och hud, minskar irritation och kan även hjälpa till att bekämpa geoaggressiva ämnen. Svartkumminolja ger också fukt och fyllighet och föryngrar spröda, livlösa lockar. Denna stärkande och skyddande egenskap hjälper till att avvärja UV-skador och luftföroreningar som kan skada håret.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Svartkumminolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren svartkumminolja.

Specifikationer

INCI-Namn Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil
CAS-Nummer 90064-32-7
Innehållsdeklaration 100% Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB058

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Svartkumminolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Svartkumminolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *