 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Svartkumminolja (100%)

Finns i lager

109 kr

109 kr
Artikelnr: 058 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Svartkumminolja (100%) (Nigella sativa)

Upptäck vår ekologiskt framställda svartkumminolja, kallpressad från fröna av den blomstrande Nigella sativa-växten, som är hemmahörande i sydvästra Asien och Medelhavsområdet. Svartkumminolja är berömd för sitt rika innehåll av tymokinon, vilket ger den kraftfulla antioxidanta och antiinflammatoriska effekter. Denna exceptionella olja är också laddad med vitaminer, aminosyror och essentiella fettsyror som hjälper huden att bevara fukt, bibehålla elasticitet och bekämpa de skadliga fria radikaler som orsakar åldrande.

Svartkumminoljans rika sammansättning bidrar till att ge huden en känsla av återfuktning och elasticitet, vilket kan vara särskilt uppskattat för de med torr eller känslig hud. På samma sätt har oljan använts för att ge näring åt håret och hårbotten, vilket kan bidra till ett mer lysterfyllt och starkt hår. Dess användning är även kopplad till en känsla av skydd mot yttre påfrestningar som kan påverka hår och hud, vilket gör den till en uppskattad komponent i den dagliga skönhetsrutinen.

Även känd som: Nigellaolja, Kalonjiolja, Svartkumminolja, Svartfröolja, Nigella sativa fröolja, Kallpressad svartkumminolja

Svartkummin (Nigella sativa), började sin resa i sydvästra Asien och Medelhavsområdet. Denna växt, även känd som kalonji, har odlats i tusentals år och används i olika kulturella och folkmedicinska sammanhang. Nigella sativa trivs i dessa regioner tack vare det speciella klimatet och jordmånen, vilket bidrar till de unika egenskaperna hos de svarta kumminfröna.

Genom historien har svartkummin värderats högt i flera kulturer och civilisationer, inklusive i det antika Egypten, där den till och med användes i mumifieringsprocessen. Det sägs att frön av Nigella sativa hittats i Tutankhamuns grav, vilket tyder på oljans höga värde i det forntida samhället. Dessutom refererar islamska skrifter till svartkummin som en "helare för allt utom döden", vilket understryker dess betydelse i traditionell medicin över hela Mellanöstern.

Vår ekologiska svartkumminolja framställs genom en kallpressningsprocess, en metod som bevarar oljans näringsämnen, smak och arom på bästa möjliga sätt. Kallpressning innebär att fröna pressas vid en låg temperatur utan användning av extern värme. Denna process är avgörande för att bibehålla den rika sammansättningen av tymokinon, essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler. Det är dessa komponenter som ger svartkumminoljan dess uppskattade egenskaper, från att stödja hudens och hårets hälsa till dess användning som en traditionell ingrediens i wellness- och skönhetsprodukter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Svartkumminolja

Svartkumminolja är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och används flitigt i hudvård och hårvårdsprodukter. Denna mångsidiga olja är rik på essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler, vilket gör den till en uppskattad ingrediens för att främja hälsa och välbefinnande för hud och hår. Traditionellt har svartkumminolja använts för att stärka kroppens naturliga försvar och som ett naturligt stöd för hudens och hårets hälsa.

Svartkumminolja för hudvård

Svartkumminolja är en verklig juvel inom hudvården tack vare dess unika sammansättning av bioaktiva föreningar som ger omfattande fördelar för huden. Den är rik på essentiella fettsyror som linolsyra (omega-6) och oljesyra (omega-9), vilka spelar en kritisk roll i att bevara hudens fuktbarriär och förbättra dess mjukhet och smidighet. Dessa fettsyror är avgörande för att upprätthålla hudens elasticitet och motståndskraft mot yttre påfrestningar såsom miljöföroreningar och UV-strålning, vilket gör oljan till en utmärkt ingrediens i produkter avsedda att skydda och återställa huden.

Utöver fettsyrorna är svartkumminolja även en rik källa till antioxidanter, inklusive tymokinon, vilket ger den dess kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper. Dessa antioxidanter hjälper till att neutralisera skadliga fria radikaler som kan orsaka oxidativ stress och förtida åldrande av huden. Genom att minska inflammation kan svartkumminolja effektivt lugna irriterad hud och är särskilt fördelaktig för torr hud.

Svartkumminolja innehåller även vitaminer som E-vitamin och B-vitamin, som bidrar till hudens hälsa genom att stödja cellförnyelse och reparation. E-Vitamin är särskilt känt för sina återfuktande och helande egenskaper, medan B-vitaminerna spelar en roll i att bibehålla en jämn hudton och minska utseendet av fina linjer och rynkor.

Integrationen av svartkumminolja i dagliga hudvårdsrutiner erbjuder flexibilitet och mångsidighet. Användning av oljan i ren form eller i kombination med andra eteriska oljor, såsom lugnande lavendel och helande frankincense, kan skapa kraftfulla synergier som ytterligare förstärker dess lugnande, återfuktande och skyddande egenskaper.

Svartkumminolja för hårvård

Genom sitt innehåll av sällsynta bioaktiva föreningar såsom tymokinon, erbjuder svartkumminolja även en unik näring för hårbotten. Tymokinon, med sina kraftfulla antioxidativa egenskaper, bidrar till att skydda håret och hårbotten från negativa effekter av miljömässiga stressfaktorer, inklusive UV-strålning och luftföroreningar. Detta minskar risken för skador och främjar ett friskt och starkt hår.

Svartkumminolja är rik på ett brett utbud av vitala vitaminer och mineraler. E-vitamin, uppskattad för sina djupt återfuktande förmågor, är avgörande för att främja hårets glans och hantera kluvna toppar effektivt. Den innehåller även A-vitamin samt B-vitaminer, inklusive B1, B2, B3, och folsyra, vilka är kända för att bidra till hårets välmående. Dessa vitaminer stödjer en sund hårbotten och bidrar till hårets allmänna kondition, vilket gör oljan till ett värdefullt tillskott för dem som vill vårda sitt hår och ge det ett friskare utseende.

Observera att denna svartkumminfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Svartkumminolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren svartkumminolja.

Specifikationer

INCI-Namn Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil
CAS-Nummer 90064-32-7
Innehållsdeklaration 100% Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB058

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Svartkumminolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartkumminolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Svartkumminolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *