N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Limeolja (100%)

Finns i lager

95 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 044 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) (Citrus aurantifolia)

Även känd som: Key Lime Essential Oil, Citrus Aurantifolia Peel Oil, West Indian Lime Oil, Mexican Lime Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja av lime är kallpressad från de färska, syrliga, gröna skalen av Citrus aurantifolia-frukterna som odlas i Italiens soliga fruktträdgårdar. Vår limeolja har en särskilt ljus, syrlig, syrlig, lätt söt doft: utmärkt i naturlig parfymering och en riktigt fin citrusfrukt!

Till skillnad från de kommersiellt tillgängliga limeoljorna som anses vara starkt ljuskänsliga, är vår kallpressade eteriska limeolja icke-fototoxisk och lämplig för användning i hudvård, eller överallt där ljuskänslighet skulle vara ett problem.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Frisk, syrlig och väldoftande empatisk, eterisk olja av lime delar mycket av sin terapeutiska profil med sin citruskusin, citron, och har många av samma sammandragande, tonande och humörhöjande egenskaper. Eterisk olja från lime används ofta i ansikts- och kroppsrengöringsmedel för sina renande egenskaper och sin upplyftande doft. Eterisk olja från lime kan bidra till att främja ett ungdomligt utseende genom att minska fina linjer, fläckig pigmentering och förlust av elasticitet.

Lime har en uppstramande effekt, vilket gör den perfekt att använda för att hjälpa till att föryngra din hud. Limeolja i hårvårdsprodukter hjälper till att öka glansen, genom att låta hårstråets yttersta lager, nagelbanden, ligga platt och reflektera mer ljus.

I aromaterapi kan de uppfriskande men inte alltför söta egenskaperna hos eterisk olja från lime hjälpa till att öka mental klarhet och vakenhet och kan också främja känslor av positivitet, lugn och harmoni. Den används ofta i blandningar med andra renande och upplyftande oljor för mer uppfräschande kraft och en ökning av känslomässig balans och välbefinnande. Eterisk olja från lime fungerar också effektivt mot myggor och insekter, eftersom dessa surrande besvärligheter reagerar negativt på citrusdofter och håller sig borta från platser där de luktar dessa dofter.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk limeolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil
CAS-Nummer 8008-26-2 ; 90063-52-8
Innehållsdeklaration 100% Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB044

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Limeolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *