 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Limeolja (100%)

Finns i lager

85 kr

85 kr
Artikelnr: 044 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) (Citrus aurantifolia)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska limeolja, varsamt pressad från de friska, syrliga och gröna skalen av Citrus aurantifolia-frukter odlade i de solbelysta italienska fruktodlingarna. Denna eteriska limeolja utmärker sig med sin klara, piggande, syrligt söta arom som är perfekt för naturlig parfymtillverkning och framträder som en verklig citruspärla.

Till skillnad från många av de kommersiellt tillgängliga limeoljorna som ofta är fotosensibiliserande, är vår kallpressade eteriska limeolja icke-fototoxisk och därmed lämplig för användning inom hudvård, eller närhelst fotosensitivitet kan vara en oro.

Även känd som: Kallpressad limeolja, Citrus aurantifolia skalsolja, Italiensk limeolja

Vår eteriska limeolja har sina rötter i de solkyssta fruktodlingarna i Italien, där Citrus aurantifolia-frukterna odlas med en omsorg och kunskap som är nedärvd genom generationer. Historiskt sett har citrusfrukter en rik historia i Medelhavsregionen, med en särskild betydelse i italiensk kultur. Citrusodlingar i Italien har varit kända för sin höga kvalitet sedan antiken, och området har gynnsamma klimatförhållanden som är idealiska för odling av dessa frukter. Det speciella med detta geografiska område är dess kombination av rik jordmån, lämplig nederbörd och soltimmar, vilket bidrar till de unika egenskaperna hos limefrukterna som används för att framställa denna olja.

Limefrukter och deras eteriska oljor har varit uppskattade i många kulturer genom tiderna, inte bara för deras doft och smak utan också för deras användning inom traditionell medicin och aromaterapi. I många medelhavsländer har lime använts för sina uppfriskande och renande egenskaper. Limeoljan har även en lång historia av användning inom parfymtillverkning, tack vare dess distinkta, friska och syrliga arom.

Vår eteriska limeolja framställs genom en noggrann kallpressningsprocess av de färska skalen från Citrus aurantifolia-frukten. Denna metod är avgörande för att bibehålla oljans höga kvalitet och autentiska egenskaper. Kallpressning är en skonsam extraktionsmetod som säkerställer att oljans vitala essenser, inklusive dess arom och terapeutiska fördelar, bevaras intakta. I motsats till andra metoder, som ångdestillation, behåller kallpressningen oljans naturliga kemiska profil, vilket resulterar i en renare, mer kraftfull olja. Denna process är central för att säkerställa att vår limeolja inte bara är autentisk och effektiv utan också icke-fototoxisk, vilket är en unik egenskap jämfört med många andra kommersiellt tillgängliga limeoljor.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Lime

Eterisk limeolja är värderad för sina uppfriskande och rengörande egenskaper och är känd för att användas i både hudvård och hårvårdsprodukter. Denna olja har länge uppskattats för sin förmåga att fräscha upp sinnesstämningen och ge en känsla av renhet och klarhet. Traditionellt har limeoljan använts för att hjälpa till att revitalisera huden, stärka håret och som en viktig komponent inom aromaterapi för att främja mental klarhet och positivitet.

Eterisk limeolja för hudvård

Eterisk limeolja har flera fördelar för hudvård. Denna olja är känd för sina detoxifierande egenskaper och är en populär hemåtgärd för hudproblem som hyperpigmentering och åldersfläckar. Den är rik på antioxidanter, aminosyror och vitamin C, vilka alla bidrar till dess hudvårdande fördelar.

Ett av de främsta användningsområdena för limeolja inom hudvård är dess förmåga att naturligt ljusa upp hudtonen. Då den innerhåller citronsyra, en form av AHA med naturliga hudljusande egenskaper, vilket fungerar som en naturlig blekmedel. Vilket kan vara användbart för att minska mörka fläckar och ojämnheter i hudtonen. Det är dock viktigt att alltid späda ut oljan innan den appliceras på huden.

Dessutom kan användning av limeolja på huden stimulera kollagenproduktionen, vilket är viktigt för hudens elasticitet och fasthet. Och för personer med oljig hud kan limeoljan bidra till att reglera överproduktion av sebum, vilket kan minska risken för irritationer och blemmor.

Eterisk limeolja för hårvård

Eterisk limeolja erbjuder även flera fördelar för hårvård. Den har antimikrobiella egenskaper och fungerar som ett hårtonikum, vilket gör ditt hår starkare. Användningen av limeolja kan även hjälpa till att göra håret glansigare och minska problem med kluvna toppar.

Ett DIY-recept som kan vara användbart innebär att kombinera limeolja med eukalyptusolja, lavendelolja och citronfröolja. Denna blandning appliceras sedan på håret och hårbotten och kan hjälpa till att minska klådan och förbättra hårets allmänna tillstånd.

  • Börja med en bärarolja som bas. Citronfröolja kan fungera väl här som en vårdande och mjukgörande komponent. Använd cirka 30 ml (ungefär 2 matskedar) som grund.
  • Tillsätt sedan de eteriska oljorna. För ett säkert och effektivt användande bör eteriska oljor endast utgöra en liten del av den totala blandningen, vanligtvis mellan 1% och 3%.
  • Blanda oljorna väl i en flaska eller behållare. Skaka försiktigt för att se till att oljorna blandas ordentligt.
  • Applicera blandningen på hårbotten och håret. Massage in i hårbotten för att stimulera absorption och blodcirkulation, och fördela sedan genom håret ända till topparna.
  • Låt verka i minst 15-20 minuter eller över natten för djupare behandling. Skölj sedan noggrant med schampo.

Eterisk limeolja inom aromaterapi

Eterisk limeolja är ett uppskattat val inom aromaterapi på grund av sina uppfriskande och uppiggande egenskaper. Denna olja har en citrusaktig, söt och något syrlig doft. Denna doftprofil bidrar till att rena, vitalisera och förnya sinnet, anden och auran. Dess energigivande effekt gör den populär i miljöer som kontor och studieutrymmen för att lindra hjärndimma, mental trötthet och utmattning. Dess förmåga att främja emotionell förnyelse, optimism och klarhet gör den till ett utmärkt val för att förbättra humöret och främja mental klarhet. I traditionell kinesisk medicin (TCM) används limeolja för att rensa värme, klargöra hjärtat, aktivera Qi och lugna Shen.

När det gäller att skapa aromaterapiblandningar, kombineras limeolja ofta med andra eteriska oljor för att uppnå olika effekter. För att lindra stress, ångest och nervspänning kan limeolja blandas med bergamott, geranium, lavendel, frankincense, neroli, söt apelsin, sandelträ eller ylang-ylang. För att minska mental trötthet kan limeolja kombineras med ingefära, citron, rosmarin eller pepparmynta.

Övriga användningsområden för eterisk limeolja

Förutom dess användning inom hud- och hårvård samt aromaterapi, har eterisk limeolja flera andra användningsområden. Den är effektiv som en naturlig luftfräschare och rengöringsmedel, vilket gör den idealisk för hushållsanvändning. Limeoljan används också som en naturlig insektsavstötande på grund av sin starka citrusdoft. Dessutom kan den användas i hemmagjorda parfymer för en frisk och livlig doft.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk limeolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil
CAS-Nummer 8008-26-2 ; 90063-52-8
Innehållsdeklaration 100% Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB044

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Limeolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *