N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Limeolja (100%)

Finns i lager

95 kr

10 ml
95 kr
Artikelnr: 044 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) (Citrus aurantifolia)

Även känd som: Essentiell olja av Key Lime, Citrus Aurantifolia skalolja, Västindisk limeolja, Mexikansk limeolja, Limeeterisk olja, Olja av limefrukt, Citrusfrukt skalolja, Lime essensolja

Vår ekologiskt framställda eteriska olja av lime är kallpressad från de färska, syrliga, gröna skalen av Citrus aurantifolia-frukterna som odlas i Italiens soliga fruktträdgårdar. Vår limeolja har en särskilt ljus, syrlig, syrlig, lätt söt doft: utmärkt i naturlig parfymering och en riktigt fin citrusfrukt!

Vår eteriska limeolja är dock mycket mer än bara en fantastisk doft. Denna produkt är otroligt mångsidig, och den kan användas på otaliga sätt i ditt hem. Använd den till att skapa dina egna DIY-rengöringsprodukter, som en del av ditt aromaterapikit, eller för att ge dina hudvårdprodukter en uppfriskande twist. Den ger en distinkt citrusnyans som kan förvandla varje doftblandning, och skapa en unik, livfull och uppfriskande doftprofil.

Låt oss tillsammans utforska den underbara världen av vår eteriska limeolja, ett under av naturen som erbjuder både doftfull glädje och praktiska fördelar. Till skillnad från vanliga limeoljor på marknaden, som ofta är känsliga för ljus, har vår kallpressade eteriska limeolja skapats för att vara icke-fototoxisk. Detta innebär att den är idealisk för användning i hudvård, eller var som helst där ljuskänslighet kan vara ett problem.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Limeolja

Vår Eteriska Limeolja är frisk, syrlig och har en uppfriskande doft som är lika omtyckt som den är fördelaktig. Precis som sin citruskusin, citronoljan, delar limeoljan en rad terapeutiska egenskaper - den är sammandragande, tonande och humörhöjande. Men det är inte allt - låt oss dyka djupare in i detta citrusunderverks användningsområden och fördelar.

Limeolja är en favorit inom hudvård, tack vare dess rena och upplyftande doft, men även dess förmåga att bidra till en ungdomligare hud. Den kan hjälpa till att minska fina linjer, ojämn pigmentering och förlust av elasticitet, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg i din anti-aging-rutin. Lime har dessutom en uppstramande effekt, vilket gör den perfekt att använda för att hjälpa till att föryngra din hud.

Men det är inte bara din hud som kan dra nytta av denna fantastiska olja. Limeolja i hårvårdsprodukter hjälper till att öka glansen, genom att låta hårstråets yttersta lager ligga platt och reflektera mer ljus. Så oavsett om du letar efter ett sätt att revitalisera ditt hår eller bara vill ge det en extra glans, är vår eteriska limeolja det perfekta valet.

I aromaterapi är den eteriska limeoljan lika uppskattad för sin uppfriskande men inte alltför söta doft. Den kan hjälpa till att öka mental klarhet och vakenhet, samt främja känslor av positivitet, lugn och harmoni. Limeoljan används ofta i blandningar med andra renande och upplyftande oljor för att ge ännu mer uppfriskande kraft och en ökning av känslomässig balans och välbefinnande.

Och det är inte allt! Vår eteriska limeolja har också en effektiv verkan mot myggor och insekter. Dessa surrande besvärligheter reagerar negativt på citrusdofter och håller sig borta från platser med dessa dofter. Så varför inte använda Eterisk Limeolja för att hålla dessa oönskade gäster borta på ett naturligt och behagligt sätt.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk limeolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil
CAS-Nummer 8008-26-2 ; 90063-52-8
Innehållsdeklaration 100% Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB044

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Limeolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Limeolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *