N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%)

Finns i lager

93 kr

93 kr
Artikelnr: 033 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) (Citrus aurantium bergamia)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska bergamottolja, som är varsamt kallpressad från de friska, gröna skalen av Citrus aurantium var. bergamia-frukter som växer i orörda italienska sydkustens fruktträdgårdar. Denna uppfriskande olja kännetecknas av en sval, förfriskande, söt och välbalanserad blandning av citrus- och gröna noter, med lätt blommiga och bittra undertoner.

Vår bergamottolja är mer än bara en bekant doft eller smak; den är laddad med en mängd fördelar. Trots sina rötter i Sydostasien blev bergamott mer utbrett odlad i södra Italien, specifikt i kustregionerna av Reggio di Calabria och Sicilien. Bergamott fick sitt namn efter staden Bergamo i Lombardiet, Italien, där den ursprungligen såldes och är idag en av de mest uppskattade oljorna inom parfymeri för sin söta friskhet. Den lägger till en rik toppnot, särskilt i Eau de Cologne-varianter, och producerar ett initialt fräscht doftintryck. Dessutom är bergamott den legendariska smaken och doften av Earl Grey-te.

Observera att vår eteriska bergamottolja är fotosensibiliserande; vi rekommenderar att den späds ut kraftigt om den ska appliceras på huden och att man undviker solljus efter applicering.

Även känd som: Bergamott eterisk olja, Citrus aurantium var. bergamia skaldolja, Bergamottcitrusolja

Vår eteriska bergamottolja har sina rötter i det pittoreska landskapet i södra Italien, särskilt i de solkyssta kustregionerna av Reggio di Calabria och Sicilien. Det är från de friska, gröna skalen av Citrus aurantium var. bergamia-frukterna, varsamt kallpressade, som denna eteriska olja erhålls. Bergamottens geografiska ursprung är av stor betydelse; det ideala medelhavsklimatet i denna region bidrar till fruktens unika profil av dofter och smaker.

Bergamott har en rik historia som sträcker sig tillbaka till Sydostasien, men det var i Italien den fann sitt verkliga hem. Namngiven efter staden Bergamo i Lombardiet där den först såldes, har bergamottoljan blivit en ikonisk symbol för den italienska kulturen och dess förfinade smak. Den har en djup förankring i det italienska arvet, särskilt för dess betydelse inom parfymeri och som den distinkta smaken av Earl Grey-te.

Genom tiderna har bergamottolja värderats högt av olika kulturer för dess mångsidiga användningsområden, från att tjäna som en viktig ingrediens i parfymer och doftljus till dess användning i traditionell medicin. I parfymeri är bergamott känd för sin förmåga att tillföra en rik och komplex toppnot, särskilt värderad i skapandet av Eau de Cologne. Denna olja har spelat en avgörande roll i doftindustrin, framför allt för sin förmåga att balansera och förstärka andra dofter.

Vår eteriska bergamottolja tillverkas genom en noggrann process av kallpressning, en metod som bevarar oljans rena och friska essens. Denna teknik involverar en mekanisk pressning av de färska skalen från bergamottfrukter utan att använda värme, vilket säkerställer att oljans naturliga, terapeutiska egenskaper och dess komplexa doftprofil bevaras.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Bergamott

Eterisk bergamottolja är värderad för sina uppfriskande och balanserande egenskaper och är känd för att användas i hudvård, hårvårdsprodukter och inom aromaterapi. Denna olja är framstående för sin förmåga att främja en känsla av lugn och välbefinnande, samtidigt som den erbjuder en rad hudvårdande och hårvårdande fördelar. Dess användning sträcker sig från att vara en nyckelkomponent i parfymer och doftljus till att fungera som en naturlig behandling för att upprätthålla hudens och hårets hälsa.

Eterisk bergamottolja för hudvård

Inom hudvården är eterisk bergamottolja uppskattad för sin förmåga att både lugna och förnya huden, tack vare dess renande egenskaper. Den är särskilt effektiv för att balansera oljig hud, samt minska uppkomsten av finnar och andra hudirritationer. Denna olja kan integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att blanda ut den med en vegetabilisk bärarolja, såsom jojobaolja eller avokadoolja, för att skapa en lätt och naturlig fuktgivare eller massageolja. Observera att vår eteriska bergamottolja är fotosensibiliserande; vi rekommenderar att den späds ut kraftigt om den ska appliceras på huden och att man undviker solljus efter applicering.

Eterisk bergamottolja för hårvård

För hårvård erbjuder eterisk bergamottolja fördelar såsom att främja hårets lyster och stödja en hälsosam hårbotten. Den kan bidra till att minska känslan av en oljig hårbotten och är utmärkt för att behandla torrt eller skadat hår. Bergamottolja kan tillsättas till schampo eller balsam för att ge dessa fördelar direkt vid hårtvätt, eller blandas med en bärarolja för en djupverkande hårbottenmassage. Denna olja är särskilt fördelaktig för personer med torrt, skadat eller färgbehandlat hår.

Eterisk bergamottolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi används eterisk bergamottolja för dess förmåga att lindra stress, minska ångest och främja avslappning. Den uppfriskande och samtidigt lugnande doften kan hjälpa till att balansera sinnet, förbättra humöret och stödja en god natts sömn. Bergamottolja används ofta i diffusorer, doftljus eller kan appliceras på huden i en utspädd blandning för personlig aromaterapi. Den är särskilt värderad för att skapa en avkopplande atmosfär som främjar mental klarhet och välbefinnande.

Övriga användningsområden för eterisk bergamottolja

Utöver dess användning inom hud- och hårvård samt aromaterapi, har eterisk bergamottolja traditionellt använts som en naturlig insektsavvisare. Dess antiseptiska egenskaper gör den även till ett utmärkt val för att rengöra och fräscha upp hemmet naturligt. Bergamottolja kan tillsättas till hemmagjorda rengöringsprodukter eller användas i en luftrenare för att bidra till en ren och uppfriskande atmosfär i hemmet.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk bergamottolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Flower Oil
CAS-Nummer 8007-75-8 ; 89957-91-5
Innehållsdeklaration 100% Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Flower Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB033

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *