N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%)

Finns i lager

93 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 033 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) (Citrus aurantium bergamia)

Även känd som: Bergamot Oil, Cold Pressed Bergamot Peel Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska bergamottolja är kallpressad från de färska, syrliga, gröna skalen av Citrus aurantium var. bergamia-frukten som odlas i fruktodlingar längs delar av den syditalienska kusten. Vår behagligt fräscha och upplyftande bergamottolja har en svalkande, uppfriskande, söt och balanserad blandning av citrus och gröna noter med en lätt blommig och bitter underton.

Bergamottolja är mer än bara en välbekant doft eller smak, den är sprängfylld med ett kraftpaket av fördelar. Även om dess rötter kan spåras tillbaka till Sydostasien var bergamott mer allmänt odlad i södra Italien, särskilt i kustregionerna Reggio di Calabria och Sicilien. Bergamott har faktiskt fått sitt namn efter staden Bergamo i Lombardiet, Italien, där den ursprungligen såldes.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Bergamott är en av de mest använda eteriska oljorna i parfymeri för sin söta friskhet och ger en fyllig toppnot, särskilt i Eau de Cologne-typer som ger ett första intryck av "fräsch doft". Den är också den legendariska smaken och parfymen i Earl Grey-te.

Bergamottolja sägs också kunna hjälpa till att minska smärta och inflammation, minimera oönskad bakterie- eller svampaktivitet och lindra muskelspasmer.

Känslomässigt och energimässigt är eterisk olja av bergamott djupt avslappnande, stärkande och lugnande. Denna eteriska olja är mycket tilltalande och särskilt upplyftande för själen, och kan hjälpa till att diffundera känslor av ilska eller frustration. Bergamottolja är en av de bästa oljorna när man vill stödja en god natts sömn och hjälpa till att hantera situationsbunden ångest på ett naturligt sätt.

OBS: Vår eteriska bergamottolja är fotosensibiliserande; vi rekommenderar att den späds ut kraftigt om den ska appliceras på huden.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk bergamottolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Flower Oil
CAS-Nummer 8007-75-8 ; 89957-91-5
Innehållsdeklaration 100% Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Flower Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB033

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *