N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%)

Finns i lager

93 kr

10 ml
93 kr
Artikelnr: 033 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) (Citrus aurantium bergamia)

Även känd som: Bergamottolja, Kallpressad Bergamottskalolja, Citrus Aurantium Bergamia Fruktolja, Bergamott Essens, Bergamottolja från Citrusfrukt, Bergamott Citrusolja

Upplev den förtrollande doften av vår Ekologiska Eteriska Bergamottolja, varsamt kallpressad från de färska, syrliga, gröna skalen av Citrus aurantium var. bergamia-frukten, som odlas i de pittoreska fruktodlingarna längs delar av Syditaliens kust. Denna utsökta olja är känd för sin behagligt fräscha och upplyftande doft, perfekt för att skapa en harmonisk och livfull atmosfär i ditt hem eller på arbetsplatsen.

Vår bergamottolja erbjuder en svalkande, uppfriskande, söt och balanserad blandning av citrus- och gröna noter, kompletterad med en lätt blommig och bitter underton. Använd denna mångsidiga olja i aromaterapi, hemdofter eller personlig hudvård för att förhöja dina sinnen och omfamna den livgivande kraften i naturen.

Njut av den inbjudande och uppmuntrande doften av vår ekologiska bergamottolja, med dess unika och oemotståndliga kombination av noter som förkroppsligar solens energi och Medelhavets förtjusning.

Upptäck de imponerande fördelarna med bergamottolja, en förtjusande doft och smak som är full av enastående egenskaper. Med rötter från Sydostasien har bergamottolja fått ökad popularitet i södra Italien, särskilt i kustregionerna Reggio di Calabria och Sicilien. Namnet bergamott härstammar från staden Bergamo i Lombardiet, Italien, där oljan först marknadsfördes och såldes.

OBS: Vår eteriska bergamottolja är fotosensibiliserande; vi rekommenderar att den späds ut kraftigt om den ska appliceras på huden.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Eterisk Bergamottolja

Bergamott är en älskad ingrediens inom parfymindustrin, tack vare dess härliga, söta friskhet. Den ger en rik toppnot, särskilt i Eau de Cologne-sorter, och skapar en omedelbar känsla av "fräsch doft". Dessutom är bergamottolja den legendariska smaken och doften i det välkända Earl Grey-teet.

Bergamottolja har en rad potentiella användningsområden. På det emotionella och energetiska planet är Eterisk Bergamottolja djupt avkopplande, stärkande och lugnande. Denna fantastiska olja är mycket attraktiv och särskilt upplyftande för själen, och kan bidra till att skapa välbefinnande i vardagen. Bergamottolja är en av de främsta oljorna inom aromaterapi för att främja en god natts sömn och hjälpa till att hantera tillfällig ångest på ett naturligt sätt.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk bergamottolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Flower Oil
CAS-Nummer 8007-75-8 ; 89957-91-5
Innehållsdeklaration 100% Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Flower Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB033

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Bergamottolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *