N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Älgört

Finns i lager

Från: 59 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 095 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Älgört (Filipendula ulmaria)

Även känd som: Älggräs, Ängens Drottning, Ängsvädd, Mårdhund, Meadowsweet, Meadow wort, Bridewort, Meadsweet

Älgört (Filipendula ulmaria), även känd som älggräs, ängens drottning och ängsvädd, är en blommande ört som är infödd i Europa och delar av Asien. Den är rikligt förekommande i Sverige och resten av Skandinavien men finns även i Nordamerika.

I traditionell medicin har den använts för att behandla halsbränna, magsår, förkylning, ledvärk, artrit och gikt. Den har också administrerats som ett diuretikum för att öka urinproduktionen hos personer med njur- eller blåsinfektioner. Dessutom användes pollen från blomman historiskt sett för att smaksätta mjöd och tillsätts fortfarande i vissa varianter av drycken i dag.

Den växer i fuktiga miljöer och sumpiga områden samt på flodstränder. Den har kluvna vita blommor som har en behaglig, söt doft och används i preparat som te och extrakt.

Älggräs var en berömd ört redan på keltisk tid och representerade blomsterbruden, även känd som "Blodeuwedd" - den trefaldiga gudinnans jungfruaspekt.

Denna milda blomma användes för att locka till sig kärlek, fred och lycka och var särskilt populär i kärleksförtrollningar och trolldrycker. Att lägga till denna blomma i en brudbukett ansågs ge bruden glädje och välsignelse!

Mässlingens blommiga och sammandragande egenskaper gjorde den till ett utmärkt val för bostäder, eftersom den fungerar både som insektsmedel och som desinfektionsmedel.

År 1838 framställde en italiensk professor, Rafaele Piria, salicylsyra från blomknopparna av mjödblomma. År 1897 syntetiserade Felix Hoffmann, som arbetade för det tyska läkemedelsföretaget Bayer, salicin baserat på studien av älgörten, vilket tolererades bättre av magslemhinnan. Bayer gav det nya läkemedlet namnet aspirin, som härstammar från ett gammalt botaniskt namn på älgört: Spiraea ulmaria. Detta gav oss i sin tur den viktiga klassen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som fortfarande används i stor utsträckning i dag.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Som matsmältningshjälpmedel är älgörten svår att slå. Den lugnar och skyddar slemhinnorna i matsmältningskanalen och magsäcken samtidigt som den minskar surheten. Studier har visat att älgört också kan främja läkning av kroniska sår och förhindra att sår utvecklas i magsäcken. Den används vid behandling av halsbränna, hyperaciditet, gastrit och magsår. Dess milda sammandragning är användbar vid behandling av diarré, särskilt hos barn.

Extrakt av älgört har också i vetenskaplig forskning visat sig hämma tillväxten av Helicobacter pylori-bakterien. Även om många människor kan ha denna bakterie levande inom sig under hela livet utan att veta om det, kan denna tysta men potentiellt dödliga bakterie orsaka förödelse i magsystemet. Den kan inte bara öka risken för att utveckla magsäckscancer med upp till sex gånger, utan ligger ofta till grund för många andra matsmältningsproblem, t.ex. magsår och gastrit.

Älgört är även en effektiv ört mot inflammation då den innehåller salicylsyra. Man tror nu att de flesta sjukdomar kan spåras tillbaka till kronisk låginflammation, vilket gör denna ört till ett extremt användbart verktyg i din naturliga hälsokit. Salicylsyra är mer känt för att komma från pil, men de andra föreningarna i älgört gör den mycket lättare för magsäcken att hantera.

Innehåll

Ekologisk Torkad Älgört - Denna produkt innehåller 100% ren torkad älgört.

Specifikationer

Botaniskt Namn Filipendula ulmaria
Innehållsdeklaration 100% Filipendula ulmaria
Ursprungsland Polen
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB095

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Älgört bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Älgört, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Älgört har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Älgört”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *