 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%)

Finns i lager

59 kr

59 kr
Artikelnr: 050 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) (Illicium verum)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska stjärnanisolja, varsamt ångdestillerad från fröna av de stjärnformade frukterna från Illicium verum-växten. Växten härstammar från sydöstra Kina, Vietnam, Indien och Japan och har en lång traditionell användning inom kinesisk folkmedicin.

Stjärnanisoljans unika arom är intensivt kryddigt-söt, stark och värmande med en lakritsliknande doft och djupa balsamiska tränoter. Dess dominerande kemiska komponent, trans-anetol (70-95%), bidrar till den lakritsliknande doften som är sötare än fänkål och ibland förväxlas med vanlig anisolja, trots att de är olika arter med skilda egenskaper. Denna fantastiska olja är inte bara en uppskattad ingrediens i massageblandningar, men också ett utmärkt tillskott i tvål för att maskera mänskliga dofter, vilket gör den till ett populärt val för fiskare och jägare.

Även känd som: Illicium verum fröolja, Stjärnanis eterisk olja

Stjärnanis har en rik och fascinerande historia som sträcker sig över tusentals år och flera kontinenter. Ursprunget kan spåras tillbaka till sydöstra Kina, Vietnam, Indien och Japan, där växten Illicium verum naturligt växer. Denna växt, känd för sina stjärnformade frukter, har länge varit en integrerad del av den lokala kulturen och traditionen, särskilt inom kinesisk folkmedicin.

I dessa regioner har stjärnanis historiskt varit värderad inte bara för sin distinkta smak och doft utan också för dess välgörande egenskaper. Det geografiska området där stjärnanis växer är kännetecknat av ett specifikt klimat och miljö som är idealiskt för denna växts tillväxt, vilket bidrar till dess unika egenskaper. Området är rikt på kulturell och botanisk mångfald, vilket har lett till att stjärnanis och dess olja har blivit en viktig del av det lokala arvet.

Stjärnanis har spelat en betydande roll inom traditionell medicin, särskilt inom den kinesiska kulturen. Dess användning har varierat från att främja matsmältningen och andningsvägarnas hälsa till att användas som ett smakämne i matlagning. I historiska texter och medicinska avhandlingar beskrivs stjärnanis ofta för sina välgörande egenskaper, vilket visar på dess djupa rotfäste i den traditionella medicinen.

Dessutom har stjärnanis och dess olja varit en viktig handelsvara genom historien, med en särskild plats i Sidenvägens handel. Detta har bidragit till kulturellt och ekonomiskt utbyte mellan civilisationer i Asien och Europa.

Vår eteriska stjärnanisolja framställs genom en process som kallas ångdestillation, vilket är en traditionell och effektiv metod för att extrahera eteriska oljor. Denna process börjar med noggrant utvalda, mogna frukter från Illicium verum-växten. Fröna skiljs från frukterna och utsätts sedan för ångdestillation, en varsam process som säkerställer att de känsliga aromatiska föreningarna i fröna bevaras.

Ångdestillationen involverar att passera het ånga genom stjärnanisfröna, vilket frigör de aromatiska föreningarna. Dessa ångor kondenseras sedan och separeras för att samla den rena eteriska oljan. Detta är en konstform i sig och kräver stor kunskap och precision för att säkerställa att oljans kvalitet och unika egenskaper bibehålls. Denna traditionella metod för oljeframställning har överförts genom generationer och är central för att bevara oljans autenticitet och terapeutiska värde.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Stjärnanis

Eterisk Stjärnanisolja är värderad för sina antiinflammatoriska och uppiggande egenskaper och är känd för att användas i aromaterapi samt hud- och hårvårdsprodukter. Denna olja står ut för sin förmåga att främja en avkopplande atmosfär och förbättra både fysisk och mental välbefinnande.

Eterisk Stjärnanisolja för hudvård

Eterisk stjärnanisolja har flera fördelar för huden, tack vare sin unika sammansättning av aktiva föreningar som linalool, quercetin, anetol, shikiminsyra och gallussyra. Dessa föreningar bidrar till oljans antioxidantiska och  antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den till en mångsidig ingrediens inom hudvård.

En av de mest framträdande användningarna av stjärnanisolja för hudvård är dess förmåga att bekämpa tecken på åldrande. Oljan innehåller antioxidanter som kan bidra till att minska synligheten av rynkor och förbättra hudens elasticitet, vilket ger en ungdomligare och mer strålande hud. Dessutom kan stjärnanisolja ha en uppstramande effekt på huden, tack vare innehållet av anetol och tanniner, vilket gör den till en naturlig toner.

Stjärnanisolja är också känd för att kunna minska mörka fläckar och hyperpigmentering, eftersom den innehåller vitamin C, som kan hjälpa till att bromsa melaninproduktionen och leda till en jämnare hudton.

För personer med torr hud kan stjärnanisolja erbjuda fuktgivande egenskaper. Den kan hjälpa till att återfukta och återställa huden till ett ungdomligare utseende, samtidigt som den avlägsnar skadliga toxiner från kroppen.

När du använder stjärnanisolja för hudvård är det viktigt att blanda ut den med en bärarolja, som jojoba- eller arganolja, för att undvika hudirritation.

Eterisk Stjärnanisolja för hårvård

När det kommer till hårvård, är stjärnanisolja känd för att erbjuda näring och vitalitet. Oljans rika innehåll av vitaminer som C, A och E, liksom B-vitaminer och mineraler som järn och koppar, bidrar till att främja hårets kvalitet. Dess antioxidanter hjälper till att skydda håret från yttre påverkan, medan näringsämnena bidrar till att hålla håret och hårbotten i gott skick.

Stjärnanisolja är också uppskattad för dess förmåga att förbättra hårets utseende. Den kan bidra till att göra håret mjukare och ge det en ökad lyster. Många använder oljan för att ge håret en extra glans och för att förbättra dess övergripande hälsotillstånd. För att använda stjärnanisolja i hårvårdsrutiner, rekommenderas det även här att blanda ut den med en bärarolja. Denna blandning kan appliceras direkt på håret och i hårbotten, vilket kan ge en känsla av förnyad vitalitet och näring.

Eterisk Stjärnanisolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi kan stjärnanisolja användas för sina lugnande egenskaper. Den kan användas för att minska stress och ångest, och ge en känsla av lugn och välbefinnande. Ett annat användningsområde för stjärnanisolja inom aromaterapi är dess förmåga att skapa en välkomnande atmosfär i hemmet, särskilt under vintermånaderna. Den anses vara användbar för att skydda mot andningsbesvär och för att rena luften​​.

För att använda stjärnanisolja i aromaterapi kan den blandas med andra eteriska oljor. Några populära kombinationer inkluderar stjärnanisolja med citron, ingefära eller citrongräs i en diffusor eller aromalampa för att sprida en behaglig doft i hemmet.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk stjärnanisolja.

Specifikationer

INCI-Namn Illicium Verum Fruit/Seed Oil
CAS-Nummer 68952-43-2 ; 84650-59-9
Innehållsdeklaration 100% Illicium Verum Fruit/Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frukt, Frö
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB050

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *