N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%)

Finns i lager

57 kr

10 ml
57 kr
Artikelnr: 050 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) (Illicium verum)

Även känd som: Stjärnanis olja, Stjärnanis eterisk olja, Illicium Verum fruktolja, Illicium Verum fröolja, Äkta stjärnanis olja, Anisfröolja.

Upplev kraften av naturen med vår 100% rena ekologiska stjärnanis eteriska olja, noga framställd genom ångdestillering av frön från de unikt stjärnformade frukterna av Illicium Verum-plantan. Denna växt är stolt infödd i de lummiga, frodiga regionerna i sydöstra Kina, Vietnam, Indien och Japan.

Sedan över 1300 år tillbaka har stjärnanisolja varit en central del av den traditionella kinesiska medicinen, värderad för sina välgörande effekter på matsmältningssystemet och andningsorganen. Men dess otroliga fördelar sträcker sig mycket längre än så. Från aromaterapi till naturlig hudvård. Med varje droppe av denna olja får du fördelarna av vårt engagemang för kvalitet och naturlig hälsa.

Välkommen till en värld av naturliga dofter och underbara fördelar med vår eteriska olja av stjärnanis. Med en intensivt kryddig-söt, stickande, varm, lakritsliknande doft och en djup balsamisk-träig underton, erbjuder vår stjärnanisolja en helt unik och förtrollande aromupplevelse.

Denna olja är rik på Trans-anetol, en kemisk beståndsdel som utgör 70-95% av stjärnanis. Detta ämne förklarar den läckra lakritsliknande doften, som är sötare och mer förförisk än den hos fänkål. Trots vissa likheter, är stjärnanis och anis två distinkta arter, vilket ger dem unika egenskaper och fördelar.

Vår stjärnanisolja är framställd med noggrannhet och passion, och varje droppe bär med sig en rik historia och tradition. Ursprungligen från sydöstra Asien, har stjärnanisen nu spridits över hela världen och vunnit en särskild plats i människors hjärtan, både för sin doft och dess fördelaktiga egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Stjärnanisolja

Fördelarna och användningsområdena med vår eteriska olja av stjärnanis är många och varierande. Den är ett populärt inslag i massageformuleringar, där dess förmåga att lindra ömma muskler är särskilt värderad. Dess kraftfulla doft har visat sig vara effektiv för att maskera lukter, vilket gör den till ett utmärkt tillskott i tvålar för fiskare och jägare. Stjärnanisolja blandas harmoniskt med eteriska oljor från trä-, kåda-, örtartade, krydd- och citrusfamiljerna, vilket bidrar till en mer komplex och intressant doftprofil.

Oavsett årstid kan du njuta av vår eteriska olja av stjärnanis, men den är särskilt älskad under höst- och vintermånaderna. Dess varma, kryddiga doft ger ett hemligt inslag av mys till ditt hem och skapar en oemotståndlig atmosfär av komfort och värme. Använd den i diffusorer, potpourriblandningar eller som ett naturligt dofttillskott till hemmet för att uppleva dess förtrollande effekt.

För kvinnor som genomgår övergången till klimakteriet, har stjärnanisolja visat sig vara till stor hjälp. Den kan hjälpa till att lindra de plötsliga värmevågorna och svettningarna som ofta förekommer under denna övergångsperiod, vilket ger en känsla av lättnad och komfort.

På ett emotionellt och energimässigt plan, kan vår eteriska olja av stjärnanis verkligen skapa underverk. Den är upplyftande och tröstande, en perfekt kompanjon när du känner dig nedstämd eller överdrivet tillbakadragen. Stjärnanisoljans härliga lakritsdoft upplevs kunna påverka dina sinnen positivt och ge ett lugnande inslag och hjälpa till att återställa balansen.

Denna eteriska olja är mer än bara en doft; inom aromaterapi är den en kraftfull allierad för mental klarhet. Dess subtila, men bestämda arom kan hjälpa till att rensa ditt sinne, ge inre styrka och väcka motivation. När du behöver en liten puff för att komma igång med ett projekt eller för att övervinna en utmaning, kan stjärnanisoljan vara precis det du behöver.

Men det är inte allt. Eterisk olja av Stjärnanis har också visat sig vara ett utmärkt tillskott i naturliga skönhetsrutiner. Dess antioxidantegenskaper kan hjälpa till att skydda huden mot skadliga fria radikaler, samtidigt som den ger näring och lyster till huden. Prova att lägga till några droppar i din dagliga fuktighetskräm eller rengöringsmedel för att uppleva dess fördelar.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk stjärnanisolja.

Specifikationer

INCI-Namn Illicium Verum Fruit/Seed Oil
CAS-Nummer 68952-43-2 ; 84650-59-9
Innehållsdeklaration 100% Illicium Verum Fruit/Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frukt, Frö
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB050

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *