N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%)

Finns i lager

57 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 050 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) (Illicium verum)

Även känd som: Star Anise Oil, Star Anise Essential Oil, Illicium Verum Fruit Oil, Illicium Verum Seed Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja från stjärnanis är ångdestillerad från fröna av de stjärnformade frukterna av Micium verum-plantan – infödd i sydöstra Kina, Vietnam, Indien och Japan. Stjärnanis har använts i kinesisk medicin i över 1300 år för sina effekter på matsmältningssystemet och för andningsorganen.

Eterisk olja av stjärnanis har en intensivt kryddig-söt, stickande, varm, lakritsliknande doft med en djup balsamisk-träig underton. Trans-anetol är den dominerande kemiska beståndsdelen i stjärnanis (70-95 %) och förklarar den lakritsliknande doften som liknar men är sötare än den av fänkål. Den förväxlas ibland med eterisk olja av anis, men de är olika arter och har något olika egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Eterisk olja av stjärnanis används i massageformuleringar för att hjälpa till att lindra muskelvärk och smärta. När den används i tvål sägs stjärnanis maskera mänskliga lukter, vilket gör den till ett bra komplement i fiskares eller jägares tvål. Den blandas särskilt bra med eteriska oljor som tillhör familjerna trä, kåda, örtartade, kryddor och citrus. Eterisk olja av stjärnanis är underbar att använda året runt, men den är särskilt härlig för säsongsanvändning under höst- och vintersäsongen. Den är underbar att använda i doftblandningar för hemmet, diffusion och potpourriblandningar.

Eterisk olja av stjärnanis tros också vara till hjälp under en kvinnas normala övergång till klimakteriet. Den hjälper till att lindra den plötsliga värme och svettning som ofta förekommer under denna prövande tid i kvinnors liv.

Känslomässigt och energimässigt är eterisk olja från stjärnanis upplyftande och tröstande, och särskilt välkommen i blandningar när man känner sig överdrivet tillbakadragen eller rädd. Denna eteriska olja ökar den mentala klarheten, ger inre styrka och väcker motivation.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk stjärnanisolja.

Specifikationer

INCI-Namn Illicium Verum Fruit/Seed Oil
CAS-Nummer 68952-43-2 ; 84650-59-9
Innehållsdeklaration 100% Illicium Verum Fruit/Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frukt, Frö
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB050

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Stjärnanisolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *