 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%)

(3 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 169 kr135 kr

Det ursprungliga priset var: 169 kr.Det nuvarande priset är: 135 kr.
Det ursprungliga priset var: 259 kr.Det nuvarande priset är: 207 kr.
Artikelnr: 053 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) (Magnolia x alba)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska vit magnoliaolja, vars utsökta doft extraheras genom ångdestillation från de delikata blommorna av Michelia x alba (synonym Magnolia x alba)-växten. Denna eteriska olja har en söt, blommig doft med inslag av honung och en lätt kryddig arom, kompletterad med subtila gröna te-toner. Vår magnoliaolja kommer från vita magnoliablommor, framodlade särskilt i de tropiska och subtropiska regionerna av Kina och Sydostasien. Dessa blommors förföriska och fängslande doft är välkänd för att vara både upplyftande och berikande.

Eterisk vit magnoliaolja är inte bara en uppskattad ingrediens i parfymer, badoljor och duschgeler, utan även i aromatiska produkter såsom rökelse, rumsspray och doftljus. Dess lugnande effekt på sinnet, kombinerat med dess förmåga att förbättra hudens elasticitet och minska ärrbildning, gör den till en mångsidig olja för både personlig vård och välbefinnande.

Även känd som: Magnolia eterisk olja, Michelia x alba eterisk olja, Vita magnoliablommors olja

Vår eteriska vit magnoliaolja börjar sin resa i de frodiga, tropiska och subtropiska regionerna av Kina och Sydostasien, där den magnifika Michelia x alba (synonym Magnolia x alba)-växten frodas. Denna växt, som är en del av det rika och mångfaldiga växtlivet i dessa områden, har en lång och stolt tradition inom lokal kultur och botanik. I dessa regioner betraktas magnolian inte bara som en källa till skönhet och doft utan också som en symbol för renhet och ädelhet, djupt förankrad i lokala traditioner och ceremonier.

Speciellt i Kina har vit magnolia en historisk och kulturell betydelse som sträcker sig över årtusenden. Magnolian anses vara en symbol för kvinnlig skönhet och nåd, och dess blommor har ofta använts i traditionella ceremonier och fester. Denna djupa förankring i den lokala kulturen förstärker värdet och betydelsen av denna anmärkningsvärda växt. I århundraden har den använts för sina upplevda fördelar för hudvård och dess lugnande effekter på sinnet. I många asiatiska kulturer har den också använts i religiösa och andliga sammanhang, ofta som en del av meditativa och reningstekniker.

Vår eteriska vit magnoliaolja framställs genom en varsam och skicklig ångdestillation av de delikata blommorna från Michelia x alba-växten. Denna process är avgörande för att bevara oljans komplexa och utsökta doftprofil. Ångdestillation är en konst i sig, där temperaturen och trycket noggrant kontrolleras för att säkerställa att de flyktiga och delikata doftämnena inte förstörs.

Varje steg i processen, från skörd till destillation, utförs med stor omsorg och uppmärksamhet för att säkerställa att slutprodukten behåller sin högsta kvalitet och renhet. Denna noggrannhet och respekt för traditionen hedrar inte bara produktens historiska och kulturella arv utan garanterar också att varje droppe är av högsta kvalitet, redo att förtrolla dina sinnen och förhöja ditt välbefinnande.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Vit Magnolia

Den eteriska vit magnoliaoljan är värderad för sina lugnande och hudvårdande egenskaper och är känd för att användas i hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter samt inom aromaterapi. Dess unika blandning av söt, blommig doft med inslag av honung och en lätt kryddig arom gör den till en mångsidig och eftertraktad ingrediens. Traditionellt har denna olja använts för att förbättra hudens elasticitet, minska ärrbildning, lindra hudirritationer, samt som en komponent i avkopplande och stämningshöjande aromaterapiblandningar.

Eterisk vit magnoliaolja för hudvård

Eterisk vit magnoliaolja erbjuder flera fördelar inom hudvård tack vare dess unika sammansättning och terapeutiska egenskaper. Den innehåller bland annat linalool, alpha-pinene och beta-pinene, vilka bidrar till oljans lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Denna olja är känd för att kunna lugna irriterad hud, dessutom tros den kunna hjälpa till att förbättra hudens elasticitet, minska synligheten av fina linjer och rynkor samt främja naturlig återhämtning​​. Som med alla eteriska oljor är det viktigt att använda magnoliaolja med försiktighet. Den bör alltid spädas ut ordentligt med en bärarolja innan den appliceras på huden.

Eterisk vit magnoliaolja för hårvård

Inom hårvården bidrar eterisk vit magnoliaolja till att förbättra hårets hälsa och utseende. Denna olja kan blandas med hårvårdande balsam eller användas i hårmasker för att ge näring, öka glansen och mjukgöra håret. Den är idealisk för torrt och skadat hår, eftersom dess fuktgivande egenskaper hjälper till att återställa hårets naturliga glans och smidighet. För att använda magnoliaolja inom din hårvårdsrutin, kan den blandas med en vegetabilisk olja som pumpafrö- eller nätmelonfröolja för att sedan masseras in i hår och hårbotten.

Eterisk vit magnoliaolja inom aromaterapi

Eterisk vit magnoliaolja används ofta inom aromaterapi för dess lugnande och avslappnande egenskaper. Den är känd för att bidra till att minska stress och ångest samt främja känslor av avkoppling och välbefinnande. Oljans söta, blommiga och fruktiga doft kan skapa en lugn och harmonisk atmosfär, vilket gör den idealisk för användning i hemmet eller arbetsplatsen.

När den används i en diffuser eller oljebrännare, kan doften av vit magnoliaolja hjälpa till att rensa sinnet och bidra till en känsla av lugn. Den kan även användas för att skapa en avkopplande miljö före sänggåendet, vilket kan vara fördelaktigt för dem som har svårt att somna.

Förutom sin användning för att främja avkoppling och minska stress, är vit magnoliaolja också användbar för att skapa personligt anpassade doftblandningar. Den harmoniserar väl med andra eteriska oljor, inklusive citrusoljor som bergamott, grapefrukt och lime, samt andra blommiga och träiga oljor.

Övriga användningsområden för eterisk vit magnoliaolja

Utöver användning i hud- och hårvårdsprodukter samt inom aromaterapi, har eterisk vit magnoliaolja även andra användningsområden. Den är populär i parfymeri för sin sofistikerade och förföriska doft. Dess lugnande egenskaper gör den även till ett utmärkt val för meditativa praktiker och som en del i olika typer av avslappnande spa-behandlingar. Dessutom används den ibland i hemmagjorda rengöringsprodukter för att ge en behaglig doft och skapa en fräsch och inbjudande miljö i hemmet.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk vit magnoliaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Michelia Alba Flower Oil
CAS-Nummer 92457-18-6
Innehållsdeklaration 100% Michelia Alba Flower Oil
Ursprungsland Kina
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB053

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

3 recensioner av Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

    Ljuvlig!

  2. Anonym (verifierad ägare)

    Fantastisk doft

  3. Anonym (verifierad ägare)

    Ett måste i “lukta gott”.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *