N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%)

Finns i lager

Från: 169 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 053 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) (Magnolia x alba)

Även känd som: White Champaca Essential Oil, Magnolia Essential Oil, Michelia Alba Flower oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja från vit magnolia är hantverksmässigt ångdestillerad från de delikata vita blommorna av Michelia x alba (synonymt med Magnolia x alba). Den eteriska oljan har en söt, blommig, honung, lätt kryddig doft med nyanser av grönt te i bakgrunden.

Vit magnolia är mest känd för sina berusande fruktigt doftande blommor och odlas särskilt i de tropiska och subtropiska områdena i Kina och Sydostasien. Den magnifika doften av Magnoliablomman är verkligen lockande och fängslande.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Magnolia-oljan används ofta i parfymer, badoljor, duschgeler, smörjblandningar, potpurri, ångbehandlingar för ansiktet och hårbehandlingar eller masker, rökelse, rumsfräschare, doftljus och andra aromatiska produkter. När den används lokalt anses den öka hudens elasticitet, förebygga ärrbildning och läka hudirritationer. Dess övergripande renande effekt och dess påstådda förmåga att stödja ett hälsosamt inflammatoriskt svar gör att denna vita magnoliaoljan också är ett bra stöd för andningsorganen, immunförsvaret och det neurologiska systemet som ger stämningshöjande och stressreducerande fördelar.

Medan egenskaperna hos magnoliaoljan verkar för att skämma bort huden, verkar doften för att främja avslappning, minska stress, lindra depression och höja humöret. Den söta, fruktiga, exotiska doften av magnoliaolja är lugnande och avslappnande, men ändå upplyftande. Denna utsökta blommiga eteriska olja är lugnande och lugnande och är också känd för sina afrodisiakala egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk vit magnoliaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Michelia Alba Flower Oil
CAS-Nummer 92457-18-6
Innehållsdeklaration 100% Michelia Alba Flower Oil
Ursprungsland Kina
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB053

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Vit Magnoliaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *