N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%)

Slutsåld

55 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) (Citrus limon)

Även känd som: Lemon Peel Essential Oil, Citrus Medica Limonum Peel Oil, Citrus Limon Peel Oil, Lemon Peel Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska citronolja är kallpressad från de ljusgula skalen av nyskördade Citrus limon-frukter som odlas i soliga fruktträdgårdar på den Indiska landsbygden. Med sin ljusa, uppfriskande, magiskt söta, citrondoft är citronoljan ett välkommet tillskott i samlingen av eteriska oljor hos både parfymörer och aromaterapeuter.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 043 Kategori:

Liksom de flesta andra citrusskaloljor är limonen den dominerande beståndsdelen i citronolja, med ett dussintal andra uppfriskande terpenoida flyktiga ämnen i låga koncentrationer som ändå ger den totala doften ett friskt bett. Vår eteriska citronolja är Furocoumarin Free (FCF) - vilket innebär att den är säker att använda i hudvård utan fotosensibiliserande effekter. FCF (furokumarinfri) är en akronym som används för att ange att de kemiska föreningar som är ansvariga för extrem sensibilisering av huden för solljus har avlägsnats.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Eterisk citronolja används ofta i DIY-rengöringsprodukter som utnyttjar citronens renande natur för att effektivt rengöra och lysa upp ett utrymme. Tillsammans med att vara ett exceptionellt val för att rengöra och rena är citronolja ett starkt val för att formulera blandningar som reducerar bakterier och hjälper till att rena mindre infektioner samt minska smärta och inflammation. Eterisk citronolja används ofta i kosmetiska produkter också, särskilt de som är relaterade till hudvård. Den har stark antioxidantaktivitet och anti-aging-effekter; och sägs även kunna minska cell- och vävnadsskador i huden som orsakas av fria radikaler.

Känslomässigt och energimässigt ger eterisk olja från citron ett element av glitter till en blandning och kan hjälpa till att lyfta ett moln av depression eller lindra känslomässiga spänningar. Den har en extremt lugnande effekt, särskilt när den tillsätts i en diffusor och används för aromaterapi. Citronolja kan också hjälpa till med mental vakenhet och förbättra koncentrationen. Den har förmågan att fräscha upp sinnet genom att skapa ett positivt tankesätt och eliminera negativa känslor.

Ingredienser

Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) - Denna produkt innehåller endast ren Citron olja.

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Mer information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB043

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Citron Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.