 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Gojibärsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 169 kr

169 kr
259 kr
349 kr
Artikelnr: 065 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) (Lycium barbarum)

Upptäck vår ekologiskt framställda gojibärsfröolja, varsamt kallpressad från fröna av Lycium barbarum, som växer i det vidsträckta landskapet i Tibet, Kina och Mongoliet. Gojibär, även kända som de “röda diamanterna” i Asien, har varit en viktig del av den kinesiska folkmedicinen i flera hundra år. Berikad med en hög koncentration av essentiella fettsyror, speciellt Omega-6 linolsyra, stärker gojibärsfröoljan hudens naturliga barriär och främjar dess förmåga att bevara fuktighet och elasticitet.

Dess exceptionellt lätta konsistens gör den perfekt för användning kring det känsliga ögonområdet, utan risk för att orsaka milier – de små vita eller gulaktiga knölarna som annars kan uppstå på huden. Gojibärsfröolja är även rik på E-vitamin, en kraftfull antioxidant som hjälper till att skydda huden mot skadliga miljöpåverkan och stödjer bevarandet av en fast och elastisk hudstruktur samt jämna ut hudtonen och reducera synligheten av åldersfläckar och pigmentförändringar.

Även känd som: Gojibärsolja, Kinesisk krusbärsolja, Kinesiskt törnebärsolja, Lycium barbarum fröolja, Kallpressad gojibärsolja

Gojibärsfröoljan, med sitt ursprung från de lummiga och natursköna landskapen i Tibet, Kina, och Mongoliet, är en produkt med en rik historia och djupa kulturella rötter. Denna olja, från fröna av Lycium barbarum, härstammar från gojibäret, även känd som vargbär, en liten röd frukt som har värderats högt i tusentals år, särskilt inom traditionell kinesisk medicin. Gojibären kallas ofta "röda diamanter" i Asien på grund av deras värdefulla egenskaper och har varit en viktig del av kost och medicin i regionen, tillskriven förmågan att förlänga livet och förbättra hälsan.

Gojibäret och dess fröolja har använts i århundraden, inte bara som en näringsrik föda utan också som en medicinsk ingrediens i traditionell kinesisk medicin. Dess användning sträcker sig tillbaka till de antika dynastierna, där det finns berättelser om hur buddhistiska munkar upptäckte och konsumerade gojibär under sina meditativa vandringar i de tibetanska bergen, vilket tros ha bidragit till deras långa och hälsosamma liv.

Framställningen av vår gojibärsfröolja följer en noggrann och respektfull process för att säkerställa att oljans rika näringsinnehåll och fördelaktiga egenskaper bibehålls. Kallpressningsprocessen, där fröna från gojibäret varsamt pressas för att extrahera oljan, är avgörande för att bevara oljans näringsämnen, inklusive essentiella fettsyror, E-vitamin och karotenoider.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Gojibärsfröolja

Gojibärsfröolja är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas flitigt inom både hudvård och hårvårdsprodukter. Denna vegetabiliska olja är rik på essentiella fettsyror, speciellt Omega-6 linolsyra, och E-vitamin, som båda är avgörande för hudens och hårets hälsa och vitalitet. Dessutom är oljan en kraftfull källa till beta-karoten, en förstadium till vitamin A, vilket är viktigt för hudens reparation och underhåll.

Gojibärsfröolja för hudvård

Inom hudvård är gojibärsfröoljan en verklig skatt för att bevara hudens ungdomlighet och lyster. Dess höga innehåll av antioxidanter hjälper till att bekämpa fria radikaler, vilket förebygger tidigt åldrande och skador orsakade av miljöpåverkan. Den fuktgivande egenskapen hos oljan hjälper till att bibehålla hudens elasticitet och fasthet genom att stödja och stärka hudens naturliga fuktbarriär. För personer med torr, mogen eller solskadad hud erbjuder gojibärsfröolja särskilda fördelar genom sin förmåga att djupåterfukta och främja cellförnyelse.

Gojibärsfröolja kan enkelt integreras i dagliga hudvårdsrutiner, antingen ensam eller blandad med andra bärar- och eteriska oljor för att skapa skräddarsydda serum eller massageoljor. För en uppfriskande och lugnande effekt, blanda gojibärsfröolja med eteriska oljor som lavendel eller kamomill. För en mer revitaliserande blandning, kan oljan kombineras med citrusoljor som bergamott eller grapefrukt, vilka kompletterar gojibärsfröoljans antioxidanta egenskaper väl.

Gojibärsfröolja för hårvård

Inom hårvården erbjuder gojibärsfröolja näring och skydd för håret, vilket bidrar till att återställa dess naturliga glans och styrka. Dess essentiella fettsyror näring ger djupåterfuktning till hårbotten, vilket kan bidra till att minska problem med torrhet och flagnande. För personer med torrt, skadat eller färgbehandlat hår, kan gojibärsfröolja erbjuda en återupplivande behandling som stärker håret från rot till topp och skyddar mot ytterligare skador.

Observera att denna gojibärsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren gojibärsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Lycium Barbarum Seed Oil
CAS-Nummer 85085-46-7
Innehållsdeklaration 100% Lycium Barbarum Seed Oil
Ursprungsland Nepal
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB065

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Gojibärsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *