N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Gojibärsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 179 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 065 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) (Lycium barbarum)

Även känd som: Goji Berry Seed Oil, Chinese Wolfberry Oil, Chinese Boxthorn Oil, Lycium Barbarum Seed Oil

Vår ekologiskt framställda Gojibärsfröolja är kallpressad från fröna av Lycium barbarum som odlas i Tibet, Kina och Mongoliet. Gojibäret, även känt som vargbär, har varit en viktig del av den kinesiska medicinen i flera hundra år. Oljan från fröna av denna lilla, värdefulla röda frukt anses allmänt vara en “mirakelolja” som ger huden välbehövlig hjälp genom att hjälpa den att skydda sig mot vardagens påfrestningar, samtidigt som den håller den ungdomlig och strålande.

Gojibär är allmänt kända som "röda diamanter" i Asien och sägs erbjuda många åldersförbättrande hälsofördelar för kroppen. Legenden säger att buddhistiska munkar upptäckte gojibären för hundratals år sedan när de strövade runt i de tibetanska bergen. De som hittade dem först och åt dem, och de som senare införlivade dem i sin dagliga kost, ska ha levt längre än de som inte gjorde det.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Gojibärsfröolja sägs kunna hjälpa till att jämna ut rynkor, förbättra hudens elasticitet och jämna ut hudtonen och lämnar huden silkesmjuk. Denna utsökta olja, som har ett exceptionellt högt innehåll av essentiella fettsyror, särskilt Omega-6 linolsyra, skyddar och reparerar huden genom att stimulera den intracellulära syretillförseln och bidrar till att återställa den viktiga balansen mellan vatten och fett i hudens hydrolipidfilm. Gojibärsfröolja har en exceptionellt lätt konsistens och är idealisk för användning runt den känsliga ögonkonturen, där andra produkter ofta kan främja bildandet av "miliafrön", dessa fula vita eller gulaktiga små knölar som uppträder på ögonlocken och tinningarna.

E-vitamin, som är rikligt förekommande i Gojifröolja, har förmågan att neutralisera fettlösliga radikaler och hjälper till att skydda cellmembranen från lipidoxidation, vilket bibehåller hudens elasticitet och fasthet. Gojifröolja tränger djupt in i huden och stimulerar blodcirkulationen och ökar hudens ämnesomsättning, vilket påskyndar cellomsättningen, hjälper till att jämna ut hudtonen och dämpar melanininlagringar som åldersfläckar och fräknar.

Gojibärsfröolja innehåller även rikligt med betakaroten, ett fettlösligt näringsämne som är viktigt för syntesen av vitamin A. Karotenoider har visat sig skydda ögonen från grå starr och makuladegeneration och är viktiga retinala antioxidanter och pigmentfilter för ultraviolett ljus, vilket skyddar ögonen från solens skadliga UV-strålar och HEV-ljus.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren gojibärsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Lycium Barbarum Seed Oil
CAS-Nummer 85085-46-7
Innehållsdeklaration 100% Lycium Barbarum Seed Oil
Ursprungsland Nepal
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB065

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Gojibärsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Gojibärsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *